maanantai 8. maaliskuuta 2010

Kaunista naistenpäivää!

Kaikille ihanaisille naisille ja tytöille hyvää naistenpäivää! Täällä Briteissähän ei (kansainvälistä) naistenpäivää sen kummemmin noteerata, eikä sitä taideta sen kummemmin muuallakaan manner-Euroopassa tahi Suomessa huomata. Kihlatun mielestä naistenpäivä on typerä, sillä saman ajavat äitienpäivät sun muut. Venäjällä ollessa taas naistenpäivä oli iso juttu. Kukat sun muut pikkulahjukset ovat tavallista tohinaa, ja kaduilla kävellessä tuntemattomat miehet usein toivottavat hymyssä suin hyvää naistenpäivää ohikulkeville leideille. Muissa itäblokin maissa naistenpäivä on myös arvossaan. Sainkin tänään onnittelutekstiviestin kaverilta Kazakstanista, jossa naistenpäivä on kuulemma kansallinen vapaapäivä. 

Mielenkiintoista sinällään pohtia mitäköhän tämäkin kertoo naiseuden ja naisten perinteisen roolin arvostuksesta. Länsimaissa sukupuoliroolit tuntuvat olevan varsinaisen uhan alla; se, mitä liitetään perinteiseen naiseuteen on hömppää, tyhmää, pinnallista, ja vain "miehistä" mallia imitoimalla voi päästä urallaan eteenpäin. Itäblokeissa taas naisille on kunnia käyttäytyä "naisellisesti", mitä nyt siihen kuuluukaan. Noh, sen kummempia syväanalysointeja ei täältä päästä irtoa, tulipa vain mieleen.

Naistenpäivän kunniaksi muuten muutama erityisen kaunis nainen eilisestä Oscar-gaalasta. Nämä olivat omia lempparipukuja. Pidin erityisesti Bullockin kauniista pitsisestä unelmasta. Koristeellista, herkkää, kimaltelevaa, muttei kuitenkaan liian pröystäilevää. Hillityt asusteet ja meikki kruunasivat ilmestyksen. 
Jennifer Lopez taas hurmasi kauniissa ja varsin rakenteellisesti mielenkiintoisessa puvussaan. Kangas on kaunis; kaukaa hillitysti kiiltelevä, läheltä yksityiskohtaisesti koristeltu. Joskin kaukaa tämä kiilto ja kankaan jäykkyys antoi pieniä muovisia fiiliksiä homma toimi silti. Hillitty meikki ja asusteet toimivat tässäkin. Valkoisista juhlamekoista saan tosin aina vahvoja morsiusfiboja, ja tässä asia ihan sama. Mutta täytyypi sanoa, tälläisessä mekossa hääalttarille tallustelu ei tuntuisi yhtään pahalta!
Tästä fuksiaröyhelöstä tykkäsin myös kovin. Näyttelijättären nimi ei nyt kuolemaksenikaan muistu mieleen, vaikka hänet tunnistankin, mutta tätä pukua ei voinut olla huomaamatta. Jakaapi varmaankin mielipiteitä, mutta musta tämä oli rohkea ja makea valinta. Voimakas väri ja erityisesti yksivärisyys tuovat röyhelöiden muodot ja rönsyilevyyden kauniisti esille. Minä tykkään!
Ja vaikka nämä puvut ovatkin (tottakai) Oscar-gaalan tärkeintä antia (köh) niin mites ne leffat? The Hurt Locker sai niin paljon Oscareita osakseen, että täytyypi muistaa katsoa elokuva itsekin. Sotaleffoista en erityisemmin välitä, ja jotkut arvostelut väittävät elokuvaa kovin Amerikka-paatokselliseksi, mutta eikai se ihan kökkö voi olla jos se nappasi peräti 6 Oscaria? Precious elokuva on myöskin ollut omalla "pakko katsoa"- listalla jo kauan, josko nyt ennättäisi piakkoin. Ja 3D-Avatar tottakai täytyy käydä kipaisemassa katsomassa elokuvateattereissa vielä, jos sitä vielä ensi viikolla (toivotaan parasta) esitetään.

Mistäs itse piditte eniten?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails