lauantai 30. huhtikuuta 2011

Kuninkaallisia hääpukumietteitä

Ei vielä päästä eroon näitten britti-kuninkaallisten hääjutuista - nyt olisi nimittäin vielä vähän hääpukumietteitä luvassa. Täällä Briteissä ihan mikä tahansa häihin liittyvä muuten on (tottakai) tämän viikonlopun lehtien ykkösjuttuja ja joka lehden pääkuvana on se pusukuva.


Minusta Katen puku oli aivan älyttömän kaunis. Ei mikään kovin yllättävä valinta puvuksi, ja itse vähän uumoilinkin tälläistä Grace Kelly-tyylistä pukua hänelle - tyylikäs, klassinen, elegantti ja ajaton. Ja kun hihojen tulee muodollisuuden vuoksi olla pitkät ei mitään kovin erikoista pääse valitsemaan. Grace Kellyn lisäksi minulle tuli vähän mieleen myös Kuningattaren oma hääpuku 1940-luvulta. Sunnittelijanhan tottakai tuli olla britti ja Sarah Burton Alexander McQueen -merkiltä sai tämän kunniatehtävän.
Puvun pitsissä muuten oli ruusuja, piikkiohdakkeita, narsisseja ja apiloita, kuvaamassa Englantia, Skotlantia, Walesia ja Pohjois-Irlantia. Ja pitsiä ompelevien työntekijöiden tuli kuulemma pestä kätensä joka 30. minuutti että pitsi säilyisi täydellisen valkoisena, ja vaihtaa neula uuteen terävään joka 3. tunti, että pistot olisivat pieniä ja tarkkoja.
Something old - perinteinen pitsintekotekniikka
Something new - Katen vanhempien antaman timanttikorvakorut, joiden tammilehvät ja tammenterhot symbolisoivat Middletonien uutta vaakunaa
Something borrowed - Kuningattarelta lainattu 1936 valmistettu Cartierin "halo" timanttipanta
Something blue - puvun sisään ommeltu pieni sininen rusetti
And a silver six-pence in her shoe!

Muutenkin minusta kaikki nämä perinteet mitä brittikuninkaallisten häihin liittyy ovat aika ihania. Vihkisormukset on tehty walesilaisesta kullasta, jonka Kuningatar lahjoittaa kihlautumisen yhteydessä kihlaparille. Hääkimpussa taas tulee aina olla Kuningatar Victorian, omien häidensä jälkeen 1840 istuttamasta myrttipensaasta oksa. Myrttihän on mytologiassa usein rakkauden symboli. Jänniä perinteitä :)
No jokatapauksessa, puku oli todella kaunis mielestäni. Aivan ihastuttava ja sopi kantajalleen erinomaisesti. Pitsihuntu osui täydellisesti kohdilleen korostaen vyötärön kapeutta. Pitkät pitsihihat toivat sopivaa kuninkaallisuutta ja v-aukko sopivan verran nuorekkuutta ja modernisuutta. Meikin hän olisi kyllä saanut teettää ammattilaisella, silmien rajaukset ovat mielestäni vähän turhan tujut.

Mitäs mieltä olitte muuten puvusta?

5 kommenttia:

 1. Puku oli kaunis, tosin minusta Catherine oli laihtunut jopa hieman liikaa. Liekö stressi? Olipas hauskoja tietoja häistä, en kaikkea tiennytkään. :) Nuo perinteet on kyllä mielenkiintoisia! Ja meikin olisi tosiaan voinut ammattilainen tehdä, kauempaa kaunis, mutta tuossa lähikuvassa huomaa alaluomen kovan rajauksen.

  VastaaPoista
 2. Mä tykkään puvusta tosi paljon kyllä! Paitsi laahus on hivenen yliampuva, mutta niinhän kuninkaallisissa häissä monesti..

  VastaaPoista
 3. Tykkään minäkin puvusta, ihana tuo pitsi. Oli muuten kiva lukea perinteistä ja muista pienistä jutuista mitä kirjoitit, en ainakaan muista että niistä aiemmin olisin kuullut.

  Olen lukenut blogiasi jo kauan, mutta en ole koskaan jättänyt kommenttia, mutta nyt uskaltauduin. :) Tykkään tästä paljon ja käyn säännöllisesti kurkkimassa. :)

  M

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintosia yksityiskohtia! samaa mieltä meikki oli liian voimakas, paremmin bileisiin sopiva..

  VastaaPoista
 5. sea, joo hänhän taisi laihduttaa nimenomaan näitä häitä varten, ja sitä Dianan kihlasormusta jouduttiin pienennyttäänkin. Minusta hän näytti vähän kuihtuneelta, mutta ehkä näissä tälläisissä tilaisuuksissa on aina parempi olla pikkaisen liian laiha kuin liian pulska.

  bubble, niinhän se on, kolmimetrinen. Mä en itse laahuksista edes perusta, varsinkaan ihan maallikkohäissä - tuollaisissa kuninkaallisissa ne sentään menee.

  M, kiitti ensimmäisestä ja kivasta kommentistasi :) Kiva muuten että jotkin nää jutut oli edes jotain uutta, mä vähän pelkäsin että näitä olisi jo jauhettu kyllästymisiin saakka uutisissa :)

  SL, joo toi meikki oli vähän harmitus muuten kivassa kokonaisuudessa. Mutta se hälle suotakoon, hänen hääthän nämä ovat :)

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails