sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Makumatkalla - Borough Market

Kävin kaverin kanssa tänään maistelemassa kaikenlaista kivaa Borough Marketilla. Nam nam nam. 







Borough Market on auki torstaista lauantaihin, mutta lauantaisin täällä on eniten myyjiä ja eniten meininkiä. Peruskaupat ovat täällä auki kaikkina arkipäivänäkin, mutta vartavasten tänne ei kannata mielestäni tulla paitsi lauantaina. 


 





Oli ihana piipahtaa ja maistella kaikkea hyvää... Lähes joka kojussa oli jonkinlaiset maistiaismahdollisuudet. Erilaiset lihat, pateet, hillot, chutneyt, oliiviöljyt, juustot ja leivät olivat oikein suosittuja, ja lisäksi perinteiset vihannekset, hedelmät, kalat ja pihvit löytyisi täältä myös. Erityisesti tykkään siitä että paikalla on paljon brittiläisiä pientuottajia, jotka tulevat Borough Markettiin vartavasten lauantaiksi pitkien matkojenkin päästä. 






Kun satuttiin oisterikojulle kaveri paljasti ettei ole koskaan syönyt oistereita, joten tottakai meidän täytyi napata pari per nassu. Nam! Vaikka täytyy sanoa, minusta oisterit ovat parhaita grillattuna. 




Fishmongerilla ollut näköjään aamulla vähän tylsää...







Innostuin vähän turhan paljon paikan makurunsaudesta ja mukaan tarttui tryffelioliiviöljyä, tryffelihunajaa, turkkilaisia mezejä ja baklavoita, 28kk kypsytettyä comtea, Wyfe oh Bath juustoa ja lähemmäs kilo mansikoita. Nytpähän sitten on pääsiäisherkkuja!




Kotona sitten herkuteltiin mezeillä (karamellisoitua porkkanaa, punajuurta, juustolla täytettyjä oliiveja, tomaattimunakoisoa ja viininlehtikääryleitä) ja baklavalla, ja maisteltiin vähän juustoja ja hunajaakin. Eli aika herkullinen päivä!

5 kommenttia:

  1. Se on osteri, ei oisteri >:)

    VastaaPoista
  2. Piipahdin ite ekaa kertaa Borough Marketilla viime lauantaina, mutta olin ohikulkumatkalla enkä ehtinyt kuin kurkistaa pariin kojuun. Ensi lauantaina yritän päästä paikalle ihan kunnolla, kaikkea hyvää ja herkullista oli esillä niin paljon ja myyjät vaikuttivat hauskoilta ja mukavilta. Asuttiin viime vuonna Firenzessä ihan kaupungin parhaiden markkinoiden vieressä ja käytiin siellä harva se päivä, ja Borough Market toi mulle mieleen sen meiningin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti mennä sinne! Sieltä löytää hyviä lounaita kans ja vaikka mitä kivaa naposteltavaa. Suosittelen muuten kokeilemaan tryffelihunajaa, ihan tautisen hyvää parmesan juuston kera.

      Poista
  3. Borough Market on ihana paikka. Olen käynyt siellä muutaman kerran, mutta kuvasi toivat esiin upeasti erin vuodenajan tarjoomukset :)

    VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails