torstai 26. heinäkuuta 2012

Uusi kamera hakusessa - mielipiteitä?

Nykyinen, kuutisen vuotta ympäri maailmaa palvellut pokkarikamera alkaa (ja on itseasiassa jo vuoden pari) näyttänyt pahoja vanhuuden merkkejä. Olen pitkän aikaa haaveillut kunnollisesta kamerasta, niitä kuvia kun tulee aika paljon otettua blogiin ja muutenkin, ja nyt on kyllä aivan pakko ostaa uusi kamera. Miehellä on oma järjestelmäkamera, mutta itse haluan kameran jota jaksaa raahata mukana mutta joka silti ottaisi laadukkaita kuvia.

Minulla on nyt mietinnöissä Nikon V1, Olympus Pen EP3 ja Sony Nex7. Itseasiassa vain Nikon ja Olympus Pen taitavat olla varsinaisessa mietinnässä. Sonyn Nex-kameroita olen kokeillut ja tykännyt paljon, ja paljon käteviä piirteitä mutta hintalaadultaan se on todella korkealla. 

Nikon olisi kaikista halvoin. Tällä hetkellä V1 olisi £630 kittilinssillä ja £730 plus 30-110mm linssillä. Miinus siitä sitten vielä £50 tän hetken cashback-tarjouksen johdosta. Mutta, megapixeleitä on vaan 10.
Olympus Pen kameroita on näkynyt aika paljon blogeissa ja kuvanlaatu niiden perusteella on ollut hyvä. Toisaalta olen myös nähnyt vertauksen Olympuksella ja Nikonilla otettuja kuvia ja Olympus ollut vähän keltainen. Paketti ylimääräisellä 40-150mm linssillä £760.
Silti tuo Sony Nex7 vaan houkuttaa. Se vaan olisi £900 pelkällä kittilinssillä ja ylimääräiset linssit nopean vilkaisun perusteella on £200 ylöspäin. 

Onko teillä mitään käyttökokemuksia/mielipiteitä mihinkään suuntaan?

Huomenna on palkkapäivä ja viikonloppuna olisi tarkoitus sitten tuhlailla!

9 kommenttia:

 1. valokuvauksen harrastaja26. heinäkuuta 2012 klo 22.45

  Sillä onko niitä megapikseleitä 10, 12, 15, 18 vai 54 ei ole mitään merkitystä koska tuskin tulet ottamaan bussipysäkin kokoisia tulosteita kuvistasi. 10 on ihan täysin riittävä ja kun kennot ovat samankokoisia (ainakin hyvin lähelle) pikselitiheys (pikseleitä/cm2) on tietysti 10mpx-kennolla pienempi kuin sellaisella jossa on enemmän, ja pienempi pikselitiheys taas vähentää kohinaa eli rakeisuutta.

  En millään jaksa näihin peilittömiin nyt tarkemmin perehtyä joten en nyt sano että tuo Nikon olisi paras ja se kannattaisi ostaa mutta oli pakko kommentoida ettet jää tuijottamaan niitä megapikkelssejä kun nykymäärillä ne tosiaan ovat vain markkinointiseikka vähemmän kameroista tietäville. Ennen kun vaihtoehdot ovat olleet vaikka 3.2, 5 ja 8 sillä on toki vielä ollut merkitystä. Varmasti tuossakin olisi enemmän jos Nikonilla olisi niin haluttu. Canonin G-sarjan pokkareistakin pudotettiin tarkkuus jonnekin 10 megapikseliin vähän aikaa sitten kun uusi malli tuli.

  Canonkin on muuten julkistanut tässä aika vasta vastaavanlaisen, en ole varma milloin tulossa myyntiin. Sille ehdoton plussa on canonin laaja ja laadukas objektiivivalikoima, syy jonka takia minulla on juuri Canonin järkkäri jo neljättä vuotta, jotka kaikki saa jonkinlaisen lisäkappaleen avulla liitettyä myös tuohon pikkujärkkäriin, joten jos miehesi järkkäri sattuu olemaan Canon-merkkiä voitte osittain käyttää yhteisiä objektiiveja. Muista en tiedä käykö niihin muut kuin peilittömille suunnitellut objektiivit. Jos käy, niin miehesi järkkärin merkki kannattanee ottaa huomioon merkkiä valitessa, merkkiä on vaikeampi vaihtaa myöhemmin kun on alkanut kertyä nurkkiin merkkikohtaisia varusteita kuten objektiiveja ja salamoita.

  Kuitenkin mihin tahansa päädyt et osta huonoa. Kaikki ovat varmasti vähän erilaisia ja voivat toimia erilaisiin käyttötarkoituksiin paremmin kuin toisenlaiset. Tietenkin myös enemmällä rahalla saa enemmän toimintoja. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin sanoa samaa, että tuo 10megapikseliä on jo ihan riittävä, mutta valokuvauksen harrastaja ehtikin jo antaa oikein asiantuntevan selityksen. Mutta siis tosiaan sitä megapikselimäärää on ihan turha pitää valintakriteerinä.

   Jos mahdollista kannattaa käydä hypistelemässä noita kameroita liikkeessä ja tunnustella mikä istuu omaan käteen parhaiten. Aikanaan päädyimme Nikonin ja Canonin lähes vastaavien järkkärien välillä Canoniin lopulta sen vuoksi, että se oli paremman tuntuinen käytössä.

   Poista
  2. Hei kiitoksia tosi kattavasta vastauksesta sinä alan harrastaja. Tässä nyt tuli aika paljon pointteja mitä munkin nyt täytyy ottaa vähän paremmin selville eli kiitos näistä. En nyt sitten ehtinyt viikonloppuna tuhlailemaan kun se kului olympialaisissa ja DIY-hommissa, joten jätän tän pohtimisen ensi viikonloppuun. Tsekkasinkin tuon Canonin, ja nähtävästi se tulee ulos syyskuussa. Täytyy katsoa jaksanko odotella siihen saakka... Tuossa kalleimmassa (Sony) on kaikkee kivaa lisätoimintoa joka mua siihen vetää, ja käyttökokemus kanssa, ei pelkästään ne mekapikkelssit, vaikka kieltämättä ne tällästä alottelijaa vetääkin puoleensa :D Se kun on tässä vaiheessa ainoa asia minkä kunnolla näistä kameroista ymmärrän :)

   Poista
  3. Ja Agathalle - hyvä idea. Mun täytyykin vaikka viikonloppuna ajaa läheisempään Curryyn testailemaan noita. Nikonista oon kuullu että se on melko iso ja sopii kouraan hyvin. Eli täytyypi kokeilla ja tuumailla. On vaan sen verran kallis ostos että haluan olla ihan satavarma siitä minkä kameran nyt sitten päätän ostaa, siksi mä tässä vieläkin pähkäilen.

   Poista
 2. En todellakaan ole mikään kameraekspertti, mutta tykkään valokuvauksesta harrastusmielessä, joten sen takia voin lämpimästi suositella tuota Olýmpus Peniä. Sain sen käsiini viime jouluna ja huonoa sanottavaa minulla kamerasta ei ole. Kuvalaatu on tarkka ja hyvä, pieni koko tekee sen että jaksan raahata sitä mukaan moneen paikkaan, käyttö on helppoa ja niin...sillä saa nyt vaan hienoja kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, hyvä tietää että se on miellyttänyt käytössä. Olympus Pen on jäänyt mullakin hyvin mieleen kun sitä on niin paljon mainostettu blogeissa, mut jonkun verran oon kans lukenut että sillä tulee ylisaturoituja kuvia? En sit tiedä onko näin, pitää vielä lisää tutkiskella. Mun täytyykin nyt tarkata sun blogista niitä kuvia että tykkäänkö Olympuksesta ja vertailla Bisquitsin blogiin (Nikon) :)

   Poista
 3. Mulla on Nikon 1, ja sitä ostaessani toinen vaihtoehto olisi ollut juurikin Olympus Pen. Sain sen verran kattavan luennon kummastakin kamerasta silloin ostotilanteessa, että Nikon vaikutti minun tarpeisiini paremmalta. Vertailujuttuja on paljon netissä, siis noiden kameroiden ominaisuuksista. Minäkin sanoisin kumminkin, ettei megapikseleihin kannata tuijottaa liikaa. Olen ollut Nikoniini todella tyytyväinen, ja tosiaan yksi hyvä puoli tuossa kamerassa on se, että sen linssit maksavat paljon vähemmän kuin Olympuksen. Toki kaikki riippuu juuri sinun tarpeistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä tietää toi linssiasia - niitä kun haluan sit jossain vaiheessa lisäillä varmasti! Muistinkin että sulta se Nikon löytyi ja oon nyt yrittänyt tarkkailla sun blogista niitä kuvia ja miten ne vertautuu muilla kameroilla otettuihin kuviin. Nyt on vaan niin kova tuo kameran hinku, en kestä enää omaa vanhustani.

   Poista
 4. Täältä löytyy olympuksen vanhempi malli epl-1 ja ei voi kuin kehua!

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails