torstai 20. joulukuuta 2012

Itsetehty jouluherkkuvodka

Tana talvena talle Englannin perheelle teimme herkkukorin. Noh, mies teki kaiken muun kuin piparit. Mukaan tuli Christmas Pudding vodkaa, eri makusokereilla (mansikka, piparminttu, appelsiini, sitruuna, vanilja) maustettuja suklaamakeisia, pipareita ja stiltonia.



Tuo Christmas Pudding vodka oli meinaan hyvaa ja suosittelen kokeilemaan. Ennen joulua ehtisi viela sita tehda pukinkonttiin silla valmisteluun kuluu vain kolme paivaa. Siihen tulee vodkaa, sekahedelmaseosta (silputtuja kuivahedelmia), mixed spice (kaneli, korianteri, muskottipahkina, inkivaari ja kumina auttaa sekoittelemaan omaa seosta jos ei tallaista valmista mausteseosta loydy), hienoksi raastettua appelsiinin kuorta, ja sokeria, ruskeaa jos mahdollista. 

Tiiviiseen purnukkaan kolmeksi paivaksi, ja sheikataan pari kertaa joka paiva. Sitten siivilan tai harson kautta pullotettavaksi ja juotavaksi. Sopii erityisen hyvin appelsiinimehun kera.

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva blogi! Luen sita talla hetkella Heathrowin kolikkokoneelta, ja jatkan kylla lukemista kuhan paasen Helsinkiin takaisin! :D

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Tervetuloa seuraileen ja toivottavasti oli hyvä reissu sinulla :)

    VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails