torstai 11. heinäkuuta 2013

Hakusessa kantoreppu

Vaikka tykätäänkin kovasti meidän vaunusetistä, nyt olisi hakusessa kantoreppu. Jos käydään tässä jossain välissä keskustassa näkemässä vähän Lontoon elämää vauvan kanssa kantoreppu olisi melkeinpä pakollinen - vaunuilla on vaikea pärjätä julkisissa kulkuvälineissä. Ja sitten kunhan päästään näyttämään vauvaa Suomeen, niin lentomatkalla kantoreppu olisi varmaan aika kätevä.
 
Lisäksi, pikku takiaista olisi joskus hauska pitää mukana kun täytyy tehdä kotitöitä. Mukana kantelu kun ei ihan onnistu ja kotityöt jää tekemättä niinä itkupillipäivinä kun mikään muu kuin syli ei kelpaa. Vaikka liinat olisivat mielestäni myös mielenkiintoisia, nimenomaan kantoreppu olisi tarpeen. Jotenkin epäilen että mies suostuu käärimään ympärilleen jotain liinaa... Mutta reppu vielä menisi.
 
Itseasiassa ostettiin jo Baby Bjorn Miracle Baby Carrier kun mies sitä niin kärtti. Ei olla vielä kuitenkaan ehditty käyttämään sitä, ja nyt onkin mietityttänyt pitäisikö se palauttaa. Toisaalta olen kuullut että se on mukava ja helppo käyttää, ja toisaalta kuulemma se on vauvalle epäergonominen ja vauvan lantio on siinä väärässä asennossa.
 Olen kuullut että parempia ja vauvalle ergonomisempia kantoreppuja olisivat esimerkiksi Tula tai Manduca, ja Stokken MyCarrier. Toiveena olisi että reppu kävisi vastasyntyneestä taaperoon, ja sen saisi eteen masulle (mieluiten vielä sisäänpäin ja ulospäin asentoon) ja taakse selkään repuksi, eikä olisi turhan hankala käyttää. Ja tietty mukava myös äidille/isälle!
 
Olisiko teillä jotain vinkkejä? Tai omia kantoreppu-mielikkejä?

Edit: Ostin sen Stokke-repun. Tässä vähän omia käyttökokemuksia.

13 kommenttia:

 1. Isyyspakkaus-blogin pitäjä oli aiemmin kerännyt kokemuksia juuri noista mainitsemistasi kantorepuista. Tuolta sivulta löytyisi siis joitain vinkkejä:

  http://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus?tag=9705

  -Ida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia - ja tuolla olikin just sopivasti juttua sekä Manducasta ja Stokesta!

   Poista
 2. Esikoisella oli liina. Nyt tälle nuoremmalle saatiin Manduca, enkä vaihtais pois! Kunhan säädöt saa kohdilleen niin helppoa on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manduca vaikuttaa olevan tosi suosittu muuten Suomessa, tuntuu että monet suosittelee sitä. Briteissä se ei taida olla tunnettu lainkaan.

   Poista
 3. Manduca on meillä hyväksi havaittu (itse tosin tykkään liinasta vielä enemmän). Siinä ei lasta saa selkä aikuisen vatsaa kohti, mutta sehän onkin epäergonominen asento.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, en tosiaan edes tiennyt tuota tosta asennosta. No, oon ihan aloittelija vielä näissä vauvankantopuuhissa :)

   Poista
 4. Oi mutsi mutsi -blogissa on myos ollut aika paljon juttua eri kantorepuista ja liinoista
  http://oimutsimutsi.bellablogit.fi/category/kantaminen/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, täytyykin tarkastella heti huomenna tätä linkkiä vähän paremmin!

   Poista
 5. Meillä on ollut käytössä sekä liina että manduca. Ja tuo manduca on kyllä todella hyvä kapistus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin käydä kokeilemassa tuota Manducaa jos se vaikka löytyisi meidän läheisestä lastentarvikeliikkeestä.

   Poista
 6. Paadyttiin testailun jalkeen Stokken rintareppuun. Se tuntui tukevalta ja vauva oli helppo asentaa siihen, kun Manducan olkaimet taas tuntuivat valuvan olkapailta. Tulaa ei valitettavasti paasty kokeilemaan.Jossain vaiheessa kirjoittelen varmaan postauksen repusta ku han ehditaan siihen tutustua paremmin!

  VastaaPoista
 7. Meillä ollut Manduca ja Stokke, Manduca sattui minua hartioihin eikä paino jakaantunut sopivasti kun taas Stokessa on kunnon selkäpuolen tuki. On kiva saada lapsi joskus myös kasvot menosuntaan ja pidän tuota, että epäergonominen asento vähän turhana hysterisointina, koska ei se lapsi kovin usein kuitenkaan niin päin ole. :D Ihan parasta että voi kääntää toisinpäin jos tulee tarve ja että lapsen voi laittaa reppuun ja sitten pukea, ei tule tunnetta tippumisestakaan. Kallishan se Stokke on, mutta meille ainakin paljon parempi! :) Suosittelen kaikille!

  Stokke mycarrie :lle isot plussat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itsekin annan ison plussan Stokelle :) Kasvot menosuuntaan, niin eikös sen Stokessa pitäisi olla kohtuuergonominen asento sekin, ei ainakaan ihan niin paha kuin Baby Bjornissa? En ole siis itse vielä kokeillut sitä, tyttö tykkää olla kasvot äitiin/isään.

   Mulle Stoken myi (mukavuuden lisäksi) erityisesti se että sit kun lapsi matkustaa reppuselässä sillä, niin lapsen voi laittaa siihen ja sit vasta pukea repun, Manducalla ja Tulalla se täytyy viritellä sinne aika hankalasti.

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails