torstai 9. tammikuuta 2014

Toivepostaus: Suosituimmat lastenvaunut Britti-malliin

Toivetorstait jatkukoot...
 
Ennen äidiksi tuloa en olisi erottanut mitään lastenvaunuja toisistaan. Niissä oli pyörät, jokin lapselle sopiva kolo, yleensä rumanvärisiä ja siinäpä se. Sitten kun raskauden loppuvaiheessa aloimme näihin perehtymään, huomasin että niitäpä on vaikka minkämoisia. Yhdistelmävaunuja, sateenvarjorattaita, kolmipyöräisiä, nelipyöräisiä, city-vaunuja, vaikka mitä... Pää meni ihan pyörälle lastenvaunuviidakossa, mutta yllättävän hauska niitä oli vertailla. Kun vaunut sitten viimoista viimein hankittiin, oli kiva vertailla niitä kavereitten ja ohikulkijoitten vaunuihin ja katsella millaisia vaunuja ihmiset oikein ostelevat. Kun minulta pyydettiin postausta Brittien suosituimmista lastenvaunuista, ajattelin että tämäpä oikein hauska ja ajankohtainen jutunaihe!
 
 
 
 
Ylhäältä myötäpäivään: Bugaboo, Stokke, Silvercross, Quinny, Maclaren, iCandy
 
 
 
Kadulla ja kaveripiirissä tehtyjen huomioiden perusteella Briteissä ehdottomat ykkösvaunut ovat jaetulla sijalla Bugaboot ja iCandyt. Hollantilaiset Bugaboot ehkä jopa hivenen suositummat kuin englantilaiset iCandyt. Se George-prinssihän käyttää Bugaboo-rattaita, mikä oli ehkä hieman kyseenalainen valinta, sillä yleensä kuningasperheen odotetaan suosivan brittiläisiä merkkejä. Mutta joo. Bugaboot ovat varmasti hyviä, kun niitä niin paljon ympärillä on. Molemmat vaunut tuntuvat olevan ihan ykkösiä kaupunkikäyttöön.
 
Stokke-vaunut näyttävät myös olevan suosiossa, ja niitä näkee entistä useammin nykyään. Huomattavasti vähemmän kuin Bugabooita tai iCandeja. Stokke näyttää mun mielestä vähän hassulta, työtuolimaiselta, mutta taitaa olla todella kätevä kaupungissa tiukan kääntökehänsä kanssa.
 
Jos siirrytään näistä vaunujen luksusversioista vähän tavallisemman kansan pariin, niin Quinnyt ovat todella suosittuja. Itsekin pohdittiin josko oltaisiin ostetty Quinnyt, olivat todella hyvälaatuisen oloiset.
 
Halvemmista vaunuista SilverCross on todella suosittu merkki. SilverCross tekee itseasiassa ihan tautisen kalliita perinteisen mallisia (1950 lukua henkiviä kaunokaisia) vaunuja myös, mutta niitä en ikinä ole nähnyt kenelläkään, mutta niitä halvimpia malleja näkee kaduilla usein.
 
Sateenvarjorattaista (meinaan koko ajan sanoa sateenkaarirattaat...) Maclarenit tuntuu olevan ihan jokaisella. Muita en paljoa näekkään...
 
Suomessa tuntuu olevan suosittuja Emma Ljungat, Teutoniat ja Bugaboot. Ja muissa maissa on varmasti omat suosikkinsa - tuleeko mitään mieleen? Ja mikäs on teidän suosikki?

14 kommenttia:

 1. Hollannissa ehdottomasti ykkösinä on Bugaboot (myös meillä, tykkään), ja siitä seuraavana ehkä Quinnyt (löytyy meiltä käytettyinä matkarattaina). ICandystä en ollut ikinä kuullutkaan! Niin, ja Joolz on myös suht suosittu merkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Joolz vaunut - täällä niitä en ole kellään muulla ikinä nähnyt, mut niitä kyllä myydään ihan mainstream kaupoissa, ja on kyl ihan huippuhyvät! Quinnyistä me tykättiin kans, ja se oli kakkosvaihtoehto. Bugabooita, Stokkea tai iCandia ei taidettu ees kokeilla.

   Poista
 2. Noita sateenvarjorattaita näkyy tosiaan täällä Lontoossa ihan mielettömästi (ja mäkin meinaan sanoa sateenkaari...) ja monet niistä on vielä tuota McLarenia "heppoisempia" ja pienempiä.

  Isoja rattaita täällä ei tosiaan näy. Talojen hissittömyydellä ja sillä, että bussiin pitää mahtua menemään etuovesta on lienee osuutta asiaan. Ja jättivaunujen käyttö olisi täällä varmaan aika epäkohteliasta, vai mitä luulet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sehän se. Täällä liikkuminen voi olla tosi vaikeaa, ihan kapeilla kaduillakin, jos on kovin leveät rattaat. Mä en oo ees nähnyt täällä mitään kovin leveitä rattaita, kaikki tuntuu olevan kohtuullisen kompakteja. Toisaalta, ainakaan täällä etelässä ei tarvii miettiä lumihangessa kahlaamista, joten sellaisia hyökkäysvaunuja ei ees tarvii :)

   Poista
 3. Entäs Mamas&Papas? Näkyykö niitä siellä? Täällä ei juurikaan mutta meillä on sellaset. Ovat olleet ihan kätsyt... tosin eipä oo vielä ollut lumi/loskakelejä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne varmaan suosittuja on, mut en oo itse nähnyt niitä kaveripiirissä, jonkun verran kadulla kyllä. Mamas&Papas on muutenkin tosi suosittu lastentavarakauppa, sieltä löytyy paljon kaikkea kätevää.

   Poista
 4. Meidan hoodeilla Bugaboot ovat pitkaan olleet ehdottomat ykkoset, mutta toinen merkki mita tulee koko ajan vastaan on Baby Jogger: joka toisella on puistossa on City Minit tai niiden tuplaversiot. Lontoossa tosiaa koko ratkaisee - sailytys tms. tilaa ei isommille karryille pahemmin ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kompaktius rulaa täällä! Baby joggereita en oo nähnyt kellään, tai sit tietty voi olla että kun en niitä tunnista niin ei ole pistänyt silmään. Bugaboot on kyl varmaan kaikkialla Lontoossa suosituimmat, niitä näkee kaikkialla...

   Poista
 5. Buggigset toimii ekat 2v, sitten ottaa pää kuomuun :/ meillä kohta 3v kuitenkin nukkuu rattaissa päivittäin, oli pakko ostaa uudet. Nuo phil&tedsit tuntuu toimivan lumessa ja laps mahtuu :)

  VastaaPoista
 6. mielenkiintoista :) onko Georgelle Buffalot vai Camit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkyl yhtään tiedä! Bugaboot ne on ainakin, mut mallista ei haisuakaan.

   Poista
 7. Meillä on nyt Quinnyt (Zapp?). Ovat ihan hajoomis pisteessä.... Ja mielessä on osto noihin "sateenkaarirattaisiin" :)
  Ja niissä merkiltä Mama&Papa on ollut mielessä. "Äiti ja Isi" rattaita näkyy täällä meillä päin jokaisella, melkein kilpailee Mclaren kanssa. :D

  VastaaPoista
 8. Mä oon nyt lähiaikoina nähnyt noita Mamas ja Papas vaunuja kans taas, näyttää ihan hyviltä, kokeillut en niitä kyl oo. Mä muuten silloin kun testailin Quinnyjä, tykkäsin niistä kyllä, mut meistä ne tuntui melko heppoisilta, niin päädyttiin ottaan toiset rattaat.

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails