torstai 26. syyskuuta 2013

Yökuvailua @ St Pauls

Kävin eilen illalla uudella valokuvauskurssilla - tällä kertaa keskityttiin pimeän ajan kuvaukseen. Jälleen kerran tämän firman kautta, tykkäsin kovin.
 
Mitä kauemmin muuten täällä Lontoossa asuu, niin sitä vähemmän innostaa perinteiset turistikohteet, mutta tämäntyyppiset käytännölliset kurssit sekä Lontoota ja sen historiaa esittelevät kävelykierrokset (esimerkiksi Jack the Ripper) sitäkin enemmän. Täällähän voisi käydä minkälaisia kursseja tahansa. Itse kiinnostavat tällä hetkellä eniten valokuvauskurssit, mutta olen nähnyt hauskoja kursseja mm. Michelin tähti- keittiömestareitten johdolla.
 
No mutta niihin kuviin.
 


 
 
Vinkkejä olivat esimerkiksi että laitetaan S-asetus kameraan, ISO 100 (että saadaan mahdollisimman hyvänlaatuisia kuvia) ja tarpeeksi pitkä valotusaika, esimerkiksi 8-10s. Sitten kamera sopivasti hollille jalustalle, ja laukaistaan itselaukaisijalla. Jos painaa nappia kamera heiluu ja kuva tärisee. Kaksitasoiset bussit antavat kivat viivat kuviin, mutta tavallisten autojen lamput näyttävät usein tylsiltä.
 
 

 
 
Muita vinkkejä oli että katulamppujen loisteessa kannattaa käyttää sitä aurinkosuojainta, sillä muuten valo heijastuu kaikista linssin mähmöistä todella voimakkaasti. Sillat usein tärisevät joten kuvia ottaessa kannattaa etsiä jotain vähän tukevampaa alustaa. Ja vettä kuvatessa 30s valotusaika tekee vedestä peilipintaisen ja kaikista kauneimman.
 
 

 
Tuli kyykittyä useampi tunti... Raskaudenjälkeisessä kropassa tuntuu polvissa ja selässä vielä seuraavana päivänä!
 
 
 
 
Ja kokeiltiin tuota valomaalausta kanssa. Aika vaikeaa oli saada hyvää kuvaa!
 

 
Minulla oli mukana vain minitaskulamppu avaimenperässä, ja yritin kirjoittaa teille S&K (vähän niinkuin Suklaata ja Kahvia), mutta tuo oli paras mihin kykenin.
 
Ensi kuukautena käyn vielä portrait- kurssilla, sen jälkeen taidanpa keskittyä harjoittelemiseen enemmän taas. On ollut kyllä todella kiva käydä näillä kursseilla!

20 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Vitsi meidänkin pitäisi hankkia jalusta. Hei, millä kameralla kuvaatkaan ja mitkä linssit sulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yökuvailuun toi alusta on oikeestaan pakollinen (isohko hernepussi on myös OK), eli jos yökuvailu kiinnostaa niin ehdottomasti! Mun kamera on Sony Nex-7, ja kuvaan kittilinssillä (18-55). Haluisin seuraavaks makrolinssin vauvan kuvailuun :)

   Poista
 2. Hienoja otoksia oot saanut! :)

  VastaaPoista
 3. Vau! Järjestettäispä täälläkin, niin menisin ottaa oppia ja voisin käyttää puhelimen sijaan tuota miehen järkkäriä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä missä asut, mut yks mun kaveri on järkännyt alkeiskurssia Helsingissä. Mut rohkeesti vaan järkkäri kouraan - ei sitä opi kuin kuvaamalla! :)

   Poista
 4. Wow, ihania kuvia! Pitäisi varmaan itsekin katsella jossain vaiheessa tollaisia kursseja!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Mä oon ainakin tykännyt tosta Fruista, en kyl tiedä onko heillä Skotlannin firmaa, mut eiköhän sieltäkin löydy vastaavia kurssittajia :)

   Poista
 5. Ihania yökuvia, tykkään kovasti! Pitäis kurssittaa itseäkin ja oppia lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl ehdottomasti kannattaa. Mä itse olen ainakin oppinut huimasti paljon enemmän ihan parin tunnin kursseilla, kuin mitä olen saanut kirjoista opittua. Auttaa hirveästi kun on joku asiansa osaava tyyppi jolta voi kysyä ihan tyhmiäkin juttuja, kuten mistä se ISO nappi löytyy kamerasta.

   Poista
 6. Oh... Hieno kurssi.. Minulla on Sony NEX-C3 järkkärikamera. Viime vuonna ostettiin 299,90 e Verkkokauppa.com:ista. Oli hyvä kamera. :) Aijaa, katsoin NEX-7 kameran tietoja Sony kotisivulla. Huikea järkkärikamera. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ton mun kameran speksit on ihan hyvät :) Toimii erinomaisesti, tietty ei ihan yhtä hyviä kuvia kuin tosi hienolla ja kalliilla oikealla järjestyskameralla, mutta kun on niin pieni niin tulee kannettua mukana.

   Poista
 7. Haa, toi taitaa olla sama firma jonka kurssille oon menossa parin viikon päästä! Kiva kuulla jo näin etukäteen että sulla on hyviä kokemuksia ko. kursseista :) Ja ainakin sun kuvat näyttää erittäin hyviltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aina on ollut kiva tyyppi ohjaamassa ja on ollut niin katevaa kun on saanut apua ihan kadesta pitaen jos on jaanyt jokin juttu tai asetus pimentoon. Laita sit itekin kuvia kurssiltas :-)

   Poista
 8. Good job with the night pics!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tää oli kyl hyvä kurssi, halusinkin jo pitkään käydä yökuvauskurssilla!

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy