maanantai 5. toukokuuta 2014

Vauvan vaatekaapissa: 9-12kk / 80cm

Meidän typykkä on sen verran pieni että vasta nyt, 11 ikäkuukauden kolkutellessa portteja olen vihdoinkin siistinyt 6-9kk (eli up to 74cm) vaatteet pois vaatekaapista. Yks näistä vauvojen hauskimmista materialistisemmista puolista on tietty se että uusi vaatevarasto pitää hommata joka kolmas kuukausi - sopii tälläiselle shoppailuinnostuvalle mammalle. Itselle en niin välitä vaatteita hankkia, mutta vauvalle se on hauskaa, sillä ne ovat a) niin söpöjä, b) niitä ei tarvitse sovitella.
 
Sillä lasten vaatekaappiin saa upotettua melkoisia mansikoita, valitsen vaatteita vauvan vaatekaappiin aina pikkuhiljaa, alemyynneistä tai muuten hyviä tarjouksia bongaillen. Olen kohtalaisen perillä mitä sieltä löytyykään, mutta ajan myötä osa ostetuista on päässyt unohtumaan. Ajattelin siis käydä läpi kaikki uudet vaatteet ajatuksella että katsoisin mitä sieltä vielä uupuu ja uupuuko mitään. Olisi itseasiassa kannattanut käydä nämä läpi vähän aikaisemmin, sillä toissapäivänä tuli ostettua muutamalla kympillä aluspaitoja ja unihaalareita. Eipä silti, ihan käteviähän ne ovat, mutta meiltä olisi löytynyt niitä jo melkeinpä tarpeeksi seuraaviksi muutamiksi kuukausiksi. Kyllähän niitä tietenkin tulee käytettyä paljon, mutta silti.
 
Nojoo, mut kuva-asiaan sit.
 


Laskin että  noita hihattomia/lyhyt/pitkähihaisia bodeja olisi lähemmäs 18-20. Hmm. Osa niistä on vielä paketeissa joten ehkäpä ne kannattaisi viedä kauppaan ja vaihtaa seuraavaan kokoon. Unihaalareita on 11, kaikki pesty ja vaatekaapissa jo.





Kahdeksan mekkoa. Heh, ehkä tuli vähän innostuttua liikaa. Puolustukseni, varmaan puolet noista on tullut lahjoituksina, näköjään tytöille tykätään ostaa mekkoja lahjoiksi. Kaksi mekkoa on Ted Bakeriltä, kaksi Lindexiltä, yksi Bogilta, yksi John Lewisilta, ja yksi (tuossa allaolevassa kuvassa vaaleanpunainen vihreä-vaaleanpunaisen haalarin vieressä) minun itseni tekemä noin viitisentoista vuotta sitten.



Paitoja vain kaksi, tuo ihana valkoinen pitsinen Monsoonin paita ja varsinainen söpöys Marimekko-raitapaita. Marimekon tuotteen ovat olleet muuten todella laadukkaita - muutama nyt pieneksi jäänyt body on melkeinpä kuuden kuukauden tiuhan käytön jälkeen edelleen ihan uudenveroinen.



Monsoonin villakangastakki on niin suloinen, sen enempää takkeja ei tarvitakaan. Kaksi toppaliiviä ja yksi verkkariasu, se on tarpeeksi tällä saralla.




Neuletakki taitaa olla juuri nyt sopiva - se saatiin jo joululahjana anopilta. Alemmassa ylläolevassa kuvassa on muutama vaate joka on kyllä merkitty 74cm kokoiseksi, mutta ovat sen verran reiluja että menevät varmasti kokoon 80cm tai ehkä jopa isommaksi. 



 
 
Ja melkoinen kasa kaikenlaisia sukkia, tässä pieni valikoima. Valkoisia sukkia on pieni kasa, ne sopivat asuun kuin asuun.

 

 
Näissä alemmissa kuvissa on miehen siskonpoikien vanhoja vaatteita. Valittiin muutaman parhaat päältä, mutta ihan tottapuhuen, tuskinpa tullaan näitä meidän vauvalla käyttämään. Ne ovat niin poikamaisia, tykätään pukea vauva tosi tyttömäisiin vaatteisiin käytännössä (vaikka ne eivät aina niin käytännöllisiä olisikaan). Ja muutenkin, eivät ihan meidän tyylisiä vaatteita, jos meillä olisi poika, en kyllä olisi valinnut tälläisiä vaatteita kaupasta... Ainoa mitä ehkä tullaan käyttämään on tuo Tiksu-farkkuhaalari. Ehkä.
 
No tälläisiä vaatteita. Yllätyin kyllä siitä kuinka paljon näitä löytyikään, kauhea kasa vaatteita muutaman kuukauden ajaksi. Ainoa minkä voisi vielä ostaa, on yksi tai kaksi trikoolegginsejä kotikäyttöön. Kieltämättä, tuossa pikkuhiljaa shoppailussa on tämä kääntöpuoli, helposti tulee ostettua liikaa, kun ei ole täysin perillä mitä sieltä kaapistosta löytyy. Ostatteko te samaan tapaan vauvoillenne/lapsillenne vaatteita, vai oletteko tiukkoja ja ostatte koko vaatevaraston kerralla edellisen jäädessä pieneksi? Jälkimmäisessä tavassa tulisi varmasti valittua vähän fiksummin vaatekappaleet tarpeeseen, eikä haluun. Mutta tällä minun tavallani toisaalta vaatekaapista tulee vähän uniikimpi, kun kaikilla vauvoilla ei ole samoja vaatteita.
 
Näittekö muuten mitään kivaa?

13 kommenttia:

  1. Aivan ihania vaatteita! Etenkin noi muumitossut :) Tämä postaus oli vähän samantapainen kuin itse tein viikonloppuna -mulla oli vaan pieni askartelulipasto siivouksessa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ne on tosi söpöt :) Kävinkin katsomassa sun hamsteripostauksen, ja heh, oksa oli kyl hauska jemmailukappale, naurahdin ääneen kun sen näin :D

      Poista
  2. Huh mikä määrä vaatteita! Varsinkin bodejen ja unihaalareiden määrä pisti omaan silmääni. Meillä on menty maksimissaan puolella teidän määristä. Muutoinkin meillä vaatteet on vaihtuneet pikkuhiljaa, osa on isompaa mallia vaikka olisi samaa kokoa kuin toisen valmistajan, joten sellaista vaatekaapin vaihtoa toiseen kokoon ei ole tullut. Yksi vinkki muuten; itse ainakin huomasin, että 80-koosta lähtien bodeja ei tule juuri käytettyä vaan lähinnä paitoja. Kukin toki tavallaan, mutta itse huomasin paidat tuossa kohtaa jo käytännöllisemmiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin... muakin vähän ihmetytti kun tosiaan laskin ne. Unihaalarit oli tosiaan ihan oma moka, kun unohdin että oltiin saatu muutama 2nd handina, ja sit ostin pari pakettia haalareita luullen että mitään ei ole. Ne on tietty jo otettu pakkauksista ja pesty. Noi bodyt, vähän sama juttu, mut osa on viä pakkauksissa eli vois palauttaa...

      Mä oon jo ostanut seuraavan koon vaatteita (toki tätä pienemmän kasan), pitäiskin käydä nekin läpi. Voi olla et ne t-paidat on tosiaan olis sit parempia, vauva on jo nyt kauhee kiemurtelija...

      Poista
  3. Itse ostan kans pikkuhiljaa, ja kun suosin paljon kirppiksiä, niin sieltä tarttuu yleensä aina jotain mukaan. Eli vaatevarasto on valtava ja monia juttuja on ylimääräisiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kans käynyt kirppiksillä pari kertaa - on tosiaan kätevää kun pikkurahalla saa hyväkuntoista vaatetta, ei jää harmittaan vaikkei käyttöä oliskaan kauheasti.

      Poista
  4. Ihania nuo pienet mekot!

    Mä oon ostanut jotakin alennuksesta etukäteen, niin kuin esim. Farkkutakin tälle keväälle ostin jo syksyllä. Mut pääosin vasta lähempänä. Poika on kasvanut niin nopeaan, että pari vaatekokoa jäi aiemmin melkeinpä välistä. Ja sitten en oo ollut varma, että minkälaista vaatetta missä kohtaa haluaa käyttää. Nyt itsesiassa juuri arvon ostaako enää bodeja vai pelkkiä paitoja, kun poika on jo jaloillaan. Pitää kyllä varmaan jotain vaatekaapin täydennystä tehdä ennen päiväkodin aloittamista.. Muuten oon vähän "tullut järkiini" ja vähentänyt pojalle ostamista ja katsellut itsellekin vaatteita :) t.inka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinaa tulla muuten vähän aliarviointi pojan koon suhteen - monilta merkeiltä kun saa olla jo ostamassa 92-senttisiä! Inka

      Poista
    2. Niinkun hän on jo niin iso jötikkä :) Meidän pimu on vielä karvan verran alle 9kg, ja 80cm on just vielä vähän iso :) Mä en mitään kauhean kalliita vaatteita, kuten talvihaalareita, ostais näin etukäteen, kun ei tosiaan tiedä jos tuleekin joku tuollainen kasvupyrähdys, harmittais kyl jos jäis joku niin kallis tuote käyttämättä. Tommonen alle kympin mekko nyt ei tuntuis niin ikävältä jos se pyrähdyksen vuoksi ei ehtis päälle.

      Bodyt tai paidat, siinä vasta kysymys :D Bodyt tuntuu siitä kätevältä että ne estää vaipan avaamisen, jota bebe on tässä harjoitellut, siks ajattelin että ostettais niitäkin vielä.

      Poista
  5. Mä en oikein ymmärrä noita hihattomia body/aluspaitoja - minkä kanssa te niitä käytätte? Meilläkin on niitä vino pino serkulta saatuina, mutta en mä vaan ole tottunut laittamaan Eddielle aluspaitaa, suoraan iholle pitkähihaisen bodyn vain. Sehän läkähtyisi muuten!

    Meillä on yhäkin niin hurjasti lahjana tai käytettyinä saatuja vaatteita, ettei ole tarvinnut paljon itse ostaa - vaikka toki tuli vähän Suomessa osteltua, en malta jättää kauppaankaan... Niinpä meidän heppusella on varmaan lähemmäs 20 yöpukua, huhheijaa! Bodyja toinen mokoma, housujakin toistakymmentä... Seuraavaa kokoa (12kk/86cm) ei enää/vielä ole paljon, joten jospa sit alkais vaatekasat tasaantua? Tai saadaanhan me sitten taas varmaan serkkupoikien pieniksi jääneitä... ;)

    Musta muuten bodyt on vieläkin kätsyjä - tai no, ei Eddie vielä nousekaan pystyyn, mutta just toi vaipan paikallaanpito ja selän pysyminen piilossa puhuu musta bodyjen puolesta. Vaikka paidat kyllä näyttää ihanan isojen lasten vaatteilta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei me käytetäkään. Otin ne mukaan vahingossa, luulin niitten olevan lyhythihaisia. Lyhythihaisia me käytetään housujen ja hameitten kanssa kun ne pysyy nätisti päällä. Talvella käytetään lyhythihaisia bodeja aluspaitoina unihaalareitten alla, englantilaiseen tyyliin :)

      Huh, onpa teillä yöpukuja kerrakseen! Hyvä etten oo ainoo tämmönen hamstraaja. Ei kyl vaatteet lopu kesken vaikkei viikolla jaksaisikaan pestä pyykkiä, ihan hyvä tietty näin. Mä oon jo kunnostautunut tuossa 12-18kk kokohamstrauksessa, sieltä löytyy jo vaikka mitä kivaa...

      Poista
    2. Aluspaitoja unihaalareitten kanssa?! :-o Meidän talo on kyllä siihen liian kuuma... ja Eddie nukkuu unipussissakin vielä.

      Enhän mä voi kieltäytyä, kun joku tarjoaa söpöjä ja vähänkäytettyjä vauvanvaatteita ilmaiseksi... ;) Ja huomautan, että olen ottanut vastaan vain oman makuni mukaiset vaatelahjoitukset, muuten meillä oikeasti hukuttaisiin vauvanvaatteisiin!

      Poista
    3. Joo, on vissiin nyt vauvalle vähän turhan kuuma kun nukkuu paremmin ilman aluspaitoja. Mut talvella meillä on joskus aika viileetä. Ja noista vaatelahjoituksista, mekin oltais saatu varmaan kaikki käytettynä jos oltais haluttu, mut niissä ei ollut yhtään tyttövaatteita... On sit pakko käydä shoppailemassa :D

      Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails