tiistai 11. marraskuuta 2008

Pariisi



Aivan mahtava reissu ja nyt pieniä vinkkejä paikoista jotka minusta ovat käymisen arvoisia. Jätän Louvret sun muut kliseet sikseen, ne varmasti jokainen tietää ja voi lukea vaikka matkaoppaista.



Hotelli varattiin Montmartre-alueelta, Pariisin pohjoispuolelta. Todella ihana alue, pieniä kauppoja ja kahviloita, perheyrityksiä ja tunnelmallisia ravintoloita. Alue on muutenkin tunnettu esimerkiksi Amelie-elokuvassa esiintymisestään ja Moulin Rougesta. Pidettiin kovasti ja suosittelen aluetta lämpimästi jos etsitte kivaa tunnelmaa ja kohtuullisen hintaista hotellia järkevän kulkumatkan päästä.



Sacre Coeur basilika on yksi Montmartren alueen tunnetuimpia nähtävyyksiä ja itse henkilökohtaisesti suosittelisin tätä paikkaa maisemakatseluun paljon enemmän kuin Eiffel-tornia. Vaikka Eiffelista onkin mahtavat näkymät, varsinkin kolmannelta tasolta, Sacre Coeur tarjoaa aivan yhtä mahtavat näkymät Pariisista. Sillä kirkko on rakennettu kaupungin korkeimmalle kukkulalle sen kellotorni kohoaa suunnilleen samalle tasolle kuin Eiffelin toinen taso, ehkäpä vähän korkeammallekin. Lisäksi kellotorniin ei tarvitse jonottaa tuntikausia, turistilaumat ovat vähäisemmät ja hintaa on puolet vähemmän. Ja kirkko on sisältä todella kaunis, jos kirkkoturisteilusta on innostunut.



Toiseksi uuseksi mielikkipaikaksi nousi kirpputorimarketti Saint-Ouen alueella. Tältä alueelta löytyy useampia eri marketteja jotka erikoistuvat erilaisiin tavaroihin ja kaupat/kojut ovat auki viikonloppuisin ja maanantaina aamusta myöhäiseen iltapäivään. Itse kävin Vernaison-markkinoilla josta löytyy sekalaisia kasoja sisustustarvikkeita, antiikkia, vaatteita, tauluja ja rihkamaa. Vernaisonilta löytyi myös useampia vintage-liikkeitä joissa joistakin oli järkevät hinnat ja joissakin aika kovat hinnat. Riippuen onnesta ja kyvyistä penkoa tavarakasoja sieltä voi jotain mukavaa löytyäkin. Itse löysin kohtuuhintaisen (40e) Dior-vyön 1960-luvulta johon olen todella tyytyväinen. Tuskin mitään käytön jälkiä. Vaarana tietenkin näissä kaupoissa on tuotteen todellinen aitous mutta omaan silmääni vyö näytti täysin aidolta ja myyjä vaikutti luotettavalta. Samaisessa liikkeessä himottivat myös isohkot Hermes-huivit mutta n. 100e hinta poisti ostohalut.



Viime kerrasta kun olen käynyt Pariisissa on jo vierähtänyt aikaa ja silloin harmitti kun en ehtinyt käymään Pariisin katakombeissa. Tämä nähtävyys tuskin kiinnostaa monia mutta halusin silti mainita tästä paikasta sillä sen historia on todella mielenkiintoinen ja siihen on rutkasti viittauksia elokuvissa ja erinäisissä kirjoissa.

Tällä kertaa jäi välistä myös Pere Lachaise eli se kuuluisa hautausmaa jolle on haudattu muunmuassa Jim Morrison ja Chopin. Mutta seuraavalla kerralla sitten!



Oli pakko... Blogittajan peilikuva Louvressa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails