lauantai 7. joulukuuta 2013

Uutisia työrintamalta

Eilen kilisteltiin. Lanson pullo on majaillut meillä vuoroin jääkaapissa ja keittiönhyllyllä häistä saakka ja nyt vihdoinkin korkattiin se.
 
 
 
 
Ja miksi kilisteltiin? Kävin maanantaina viimeisessä työhaastatteluosiossa ja monipolvisen taipaleen jälkeen sain vihdoinkin hyväksytyn vastauksen. Jes!
 
Prosessi oli pitkä. Ensin hakupaperit sisään, sitten psykometriset testit, sitten puoli päivää kestänyt haastattelupäivä jossa testattiin sen alan ammattitaitoa, ja viimeiseksi koko päivän (aamukasista iltakuuteen...) kestänyt haastattelupäivä. Viimeiseen päivään mahtui ryhmätyöskentelyä, useamman eri pituisen raportin kirjoittamista, esitelmöintiä, mielikuvaharjoittelua tiimijohtamisesta ja one-on-one haastattelu. Oli aika poikki olo päivän jälkeen eikä hajuakaan siitä miten meni - mutta nähtävästi tarpeeksi hyvin sillä enää jäljellä on vain ne pakolliset taustatutkimukset siitä olenko kuka sanon olevani ja olenko yrittänyt piilottaa rikollisen taustani.
 
Työ ei ihan ole se unelmieni työ jota lähdin hakemaan (vaan itseasiassa toinen tai kolmas vaihtoehto), mutta saan tehdä samantyyppisten asioiden kanssa hommia kuin siinä unelmahommassani, joskin vähän erilaisesta vinkkelistä. Etenemismahdollisuudet ovat kuuleman mukaan hyvät, ja tarkoituksena on lähteä etenemään enemmänkin sinne strategiapuolelle, joten ehkä sillä loppujenlopuksi ei ole niin väliä millä erikoisalalla aloitan, kunhan aloitan. Isona bonuksena on se että firma on erityisen perhe- ja äitiystävällinen, asia mikä ei Lontoossa ole ollenkaan itsestäänselvää (jos esimerkiksi muistatte äitiysloman aloittaneen työpurnauspostaukseni).
 
Vielä en ole saanut virallisia työtarjouspapereita kouraan ja sen jälkeenkin on vaikka mitä mikä voi mennä pieleen (muistoissa on esimerkiksi muutaman kaverin urablokki silloin 2008 kun iso investointipankki meni konkkaan), mutta voi tässä jo vähän juhlia. Mietinnöissä on myös parikin työjuttuihin ja hakukokemuksiin perustuvaa blogijutuntynkää, kiinnostaisiko teitä lukea jostain sellaisesta?
 
P.S. Saa onnitella!

33 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon! Todella hienoa! Milloin olet aloittamassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä vielä - sanoin alunperin niille että huhtikuussa voisin aloittaa.

   Poista
  2. Kiva, jos pystyy hakemaan tuolla tavalla etukäteen! Ettei siis tarvitse heti aloittaa.

   Poista
 2. Onneksi olkoon! :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon! :)

  VastaaPoista
 4. Valtavasti onnea! Työjutut kiinnostaa tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Täytyis kirjoitella, musta on itsestäkin kiva kirjoitella niistä, joskin se tasapaino liian paljastelun välillä on joskus vähän vaikeaa :)

   Poista
 5. Kovasti onnea! Olisi kiva kuulla minkälaisesta työstä oikein on kyse, mutta et varmaan voi kovin yksityiskohtaisesti kertoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Oot oikeassa, mutta noin ympäripyöreästi työ on tutkimusta (research). Sen kohde, metodit, ja paikka missä sitä tehdään jääköön pimentoon ;)

   Poista
 6. Paljon onnea! Olen jo pidemmän aikaa lukenut blogiasi, mutta nyt uskaltaudun kommentoimaan ensimmäisen kerran! Työkuviot kaikkine kiemuroineen kiinnostaa kyllä kovasti, joten olisi kyllä jatkossa tosi mielenkiintoista lukea aiheesta lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa ja kiva että uskaltauduit kommentoimaan :) Täytyis kyllä kirjoitella, mulla olisi jonkunverran aiheesta sanottavaakin, näitä juttuja on aina kiva miettiä.

   Poista
 7. Onnea työpaikan johdosta! :)

  Postaus työnhaun kuvioista olisi mahtava, olen kolunnut aiempia postauksiasi aiheesta ja neuvot ovat todella tarpeen sillä taistelen työnhaun kanssa juurikin Lontoossa tällä hetkellä ja välillä tuntuu että ei tästä tule mitään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tsemppiä sinulle siihen hakuun, kokemuksesta tiedän että se on pitkä, kivinen ja ärsyttävä tie.. Mutta lopussa kiitos seisoo! :) Joo täytyy pistää tuo korvan taakse tuo idea!

   Poista
 8. Paljon onnea työpaikan löytymisestä, taisi olla aikainen joululahja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Näinkin vois sanoa, ehdottomasti tekee mun joulusta stressittömämmän :)

   Poista
 9. Mahtava uutinen! Onneksi olkoon! Olen itsekin hakenut Lontoosta töistä, aina päässyt viimeiseen vaiheeseen mutta ei ole ikinä tärpännyt. Työkuvioihin liittyvät postaukset kiinnostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo, toi on niin ärsyttävintä kun pääsee vikaan vaiheeseen mut sit tulee stoppi, kun siihen koko prosessiin menee helvetisti aikaa... On käynyt mullekin!

   Poista
 10. Onnittelut, hieno juttu! Oliskohan sijainti sellanen että törmättäisiin lounastauolla...? ;) Mutta kuten mainitsit, niin tottahan tuo että mielenkiintoinen aihe blogiinkin tuoda mutta ihan kaikkea ei tietty voi paljastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sijainti ei oo siinä teitin lähistöllä, harmi, ois voitu käydä networkkaamassa :D Joo, tää on vähän balancing act jos jotain tänne kertoilee työjuttuja. Ois kiva muuten lukea työjuttuja joskus sunkin blogista!

   Poista
 11. Onnittelut!!!!! Hieno kuulla, etta tyon haku on tuottanut tulosta!

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails