lauantai 20. huhtikuuta 2013

35 viikkoa ja vauvamessuilla vaunuostoksilla

Käytiin muuten eilen vauvamessuilla Bluewaterin ostoskeskuksessa (Lontoon itäpuolella Essexissä sijaitseva hervottoman kokoinen amerikkalaistyylinen shopping mall). Tuli melkoinen ex tempore reissu, sillä päätettiin vauvamessuille menosta vasta edellisenä iltana, mutta kun tosiaankaan meillä ei vielä ollut vaunuja, ajateltiin sen olevan hyvä tilaisuus ostaa, tai edes tutustua eri mallistoihin.

Takki Bershka, huivi Global, t-paita ja farkut H&M Mama, laukku Marc by Marc Jacobs
 
Ja muuten, vinkkinä muille tuleville mammoille - vauvamessuille meno oli tosi hyvä idea. Päästiin kokeilemaan vaikka mitä vaunuyhdistelmiä, ja meille esiteltiin eri valintoja todella asiantuntevasti. Siellä oli Bugaboot, iCandyt, Stokket, Quincyt, Joolzit sun muut. Mieskin oli ihan tyytyväinen siihen että pääsi kokeilemaan vaunuja ihan tositarkoituksella livenä. Nämä ovat kuitenkin niin kalliita hankintoja, että niitä on pakko vertailla melko hartaasti ja kokeilla mikä toimii itselle parhaiten. Ja toivoa että ne sitten säilyvät vauva kakkosellekin.
 


 
Me päädyimme Joolz Day travel systemiin. En sitten tiedä paljonko säästimme messutarjouksena ostaessa, mutta siihen tuli pikkuvauvan autonistuin (Maxi-Cosi Cabriofix), chassis (se työntöaisa mikä lie suomeksi), kantokoppa, istuinosa, ja makuupussi £700 hintaan. Tuntui tukevalta ja helpolta käännellä, ja mies varsinkin oli tosi innostunut tästä vaunusysteemistä. Nyt vaan jännätään että ehtiikö tilaus meille ennen vauvan syntymää!
 

Onhan se kasvanut... 35viikkoinen masu

Oli siellä kaikkea muutakin ostettavaa, ja tulikin tehtyä myös pienempiä hankintoja kotiin ja vauvalle. Stokken Tripp Trapp tuoli, Stokken kokoontaitettava vauva-amme, vähän kestovaippatarvikkeita ja autoon sellainen Maxi-Cosin docking station. Tulikohan jotain vielä? Aika paljon me ostettiin, ja sit käytiin vielä omilla kenkäostoksilla... Kallis reissu!

Täällä on varmaan muitakin tulevia/nykyisiä äitejä - mites teillä meni vaunuostokset? Itse alunperin mietin että kantaisin vauvaa vain liinassa (hippi mikä hippi) mutta mies oli ihan ehdoton vaunuihminen. Olen kyllä meidän ostokseen ihan tyytyväinen - Joolz Day vaikuttaa hyvältä setiltä. Mites teidän setit?

6 kommenttia:

  1. Joka maassa on ilmeisesti vähän omat suosikkimerkkinsä. En ollut itse kuullut Joolzista tai iCandysta ennen tätä postausta (voi tosin olla ihan vain mun tiedon puutetta). Suomessahan kova sana ovat esim. Emma Ljungan vaunut. Varmasti johtuu myös siitä, että Suomen talvikeleillä ja loskassa ei kamalasti pienipyöräisillä ja kääntyväpyöräisillä vaunuilla juhlita. Aina Suomen ulkopuolella matkustaessa omat "monsterivaunut" tuntuvat kamalan tönköiltä ja kolhoilta, mutta kotimaisemissa ne ovat kyllä ihan superit. Meillä on siis 2nd handina ostetut Teutonia Prestige-vaunut, joissa on adapteri Gracon turvakaukalolle (ja turvakaukalolla on telakka autossa). Olivat arvokas hankinta, vaikka olivatkin käytetyt, mutta ajattelin että tosiaan olisivat sitten kakkosellekin käytössä. Tosin, nyt viisastuneena tajuan, että kakkosta varten täytyy varmaankin hankkia sellaiset sisarusvaunut (siis jos ykkönen ei vielä ole siinä iässä että kävelisi joka paikkaan) eli nämä vaunut menevät myyntiin. No, josko niistä jonkun satasen saisi vielä myydessäkin.

    Kantoliina on muuten ihan superjuttu. Käytin itse sitä 1-4kk iässä omalla tyttärellä lähes kaikkiin päiväuniin. Varsinkin jos ei ole mahdollisuutta nukuttaa ulkona vaunuissa niin kantoliinassa meidän tyttö nukkui ainakin ihan superhyvin. Ja lentoreissuilla se on edelleen (tyttö 7,5kk) ihan must. Omani on Moby wrap ja voin sitä suositella ihan ehdottomasti.

    Ikimuistoisia viimeisiä viikkoja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia - ihan hyvältä vielä vaikuttaa, oon kyllä ihan nauttinut näistä viikoista :) Masu vaan kasvaa silmissä :)

      Mä olin kans ajatellut että olisi ollut kiva ostaa 2nd handina säästääkseen tässä kallissa ostoksessa, mut meillä kun ei ollut mitään hajua mikä olisi hyvä, ja aikakin alkoi loppumaan eli ehkei olis löydetty mitään. Nää meidän vaunut on varmaan sopivat vähän kaikenlaiseen menoon, ei kauheen monsterit, mut luulis että ne toimii sit kaupungissa, puistossa ja ehkä Suomessakin talvella jos sinne viitsitään niitä raijata lomille. Me yritettiin valita sellaiset all-terrain vaunut.

      Kiitti muuten kantoliinavinkistä! Täytyy muistaa toi nimi, saan pari vanhaa lahjaksi, mut jos ne ei toimi kunnolla niin täytyy kokeilla Mobya.

      Poista
  2. Kivoja viimeisiä viikkoja täältäkin!

    Meillä on Bugaboon Chameleon-vaunut, joihin olen ollut tosi tyytyväinen. Omaan elämäntilanteeseemme ne sopii: hyvät ja kevyet kaupunkirattaat. Toisen vauvan tullessa myisin varmaankin nuo eteenpäin ja ostaisin sisarusrattaiksi Bugaboon Donkeyt.

    Mulla on kantoliinakin, mutta sitä ei ole tullut käytettyä. Vaunut on minusta paljon helpommat, ja vauva nukkuu niissä niin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)

      Bugaboot on ihan mielettömän suosittuja! Kaikilla tuntuu olevan sellaiset, ja kuulemma ne ovat ihan mielettömän hyviä, eli siksi varmaan. Bugaboon B on kuulemma kans hyvät kaupunkikäyttöön, pienet ja keveät. Me ei kuitenkaan haluttu laittaa niin paljon rahaa vaunuihin kuin mitä ne maksaa, joten jätettiin niitten lähempi tarkastelu sikseen ettei tulis harmitus sit :D

      Tota mieskin sanoi, että vaunu olisi helpompi, ja vaunujen myyjä (no yllättävää kyllä...) kans oli sitä mieltä että on kiva että vauva ei ole koko ajan iholla kiinni. Mies oli ihan ehdottomasti ostamassa vaunuja, joten toivottavasti tykkää näistä käytössäkin.

      Poista
  3. Vaunuista en mitaan ymmarra (mutta luen sun blogia silti :) ), mutta ihan jaatavan tyylikasta Photoshoppausta toi Joolz Day:n etusivu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepulis, puhumattakaan tuosta jäätävän tyylikkäästä promo-puheesta täydellisestä cappuciinosta ja lintujenlaulusta :D No mut vaunut on silti hyvät vaikka mainostus vähän noloa :)

      Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails