perjantai 28. helmikuuta 2014

Vauvan päivänasuja viime viikolta ja lastenvaatepohdintaa

Hah, päivänasukuvia luvassa, mutta tällä kertaa kuvissa ei komeilekaan meikäläinen vaan mini-me.
 
Lemppari villatakki ja lempparimekko
 
 
Tykkään pukea vauvan pikkuaikuistyyliin, silloin kun siis lähdetään ulos jonnekin. Kotosalla, kuten vanhempasakin, hän käyttää jotain mukavia verkkareita tai muita paituleita, mutta kylällä käydessä pitää olla vähän siistimmän oloinen. Kotosalla saa olla vähän kotikutoisen näköinen ja silmiin sattuva printtisekamelska hyväksytään, mutta muuten yritän laittaa vauvalle jotain nättiä ja tyttömäistä.
 
 
 
 
Ennen synnytystä ajattelin että vauva käyttää kaikenlaista käytännöllistä ja unisexiä joka menee sitten mahdollisille pikkuveljillekin, että tästä äidistä ei ainakaan tule sellaista vauvanvaatehömppäilijää. Tositilanteessa tämä tyttömäinen vauvanvaatetus onkin yllättävän hauskaa. Ja arvatkaa mikä on parasta tässä vauvavaateharrastuksessa? Joka kolmas kuukausi pitää ostaa uusi vaatevarasto! Eipä pääse kyllästymään!
 
 
 
Eniten tykkäillään Benettonin, Nextin, Monsoonin ja Marks&Spencersin vaatteista. Määrällisesti eniten on varmaan Benettonia. Muuten vaatevalikoimista löytyy kaikenlaista Sainsburyn (paikallisen Cittarin) lastenvaatteista Bonpointtiin. Suomalaisista lastenvaatteista Marimekko on ollut suosikki.
 
Kotirönttövaatteita
 
Olen muuten satunnaisesti lueskellut suomalaisia lapsiperhe/lastenvaateblogeja, enkä oikein ymmärrä miksi Pop ja MiniRodin sun muut trikoovermeet (huomaatte varmaan kirjoitusasusta etten ole ihan kauhean perehtynyt tähän Suomessa suosittuun lastenvaatemaailmaan) ovat niin suosittuja. Vaikuttavat todella kalliilta, ja kuosit, nojoo, ei minun makuuni. Suomessa (tai ehkä tämä on vain näissä lastenvaateblogeissa) tuntuu olevan kova kilpavarustelu sillä kuka löytää kalleimmat ja räikeimmät trikoovermeet. Mutta niinpä se taitaa olla kaikissa harrastuksissa että äitimaailmassa muutenkin, kellä on parasta ja kalleinta voittaa.
 
Jos teillä on vauvoja/lapsia, millaiseen vaatetyyliin heitä puette?

15 kommenttia:

  1. "Suomessa (tai ehkä tämä on vain näissä lastenvaateblogeissa) tuntuu olevan kova kilpavarustelu sillä kuka löytää kalleimmat ja räikeimmät trikoovermeet. "
    :D Puit kyllä hyvin "ääneen" tuon totuuden. Ehkä se on vaan valikoimien köyhyyttä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä niinkin. Varmaan riippuu paikkakunnasta mitä sieltä löytyy, mut kylhän monet ostaa netistä ja sieltä luulis löytyvän vaikka mitä. Mä luulen että se on vaan Suomessa se suosittu tyyli, sellainen trikoovermeily ja retrokuosit. Semmonen Suomen trendi :)

      Poista
  2. Vaatteet olemme saaneet käytettyinä, mutta tykkään pukea poikaamme vihreään, keltaiseen, oranssiin sekä maanläheiseen ruskeaan ja harmaaseen :) Kovasti tykkään suomalaisten käsityöyrittäjien vaatteista ja niitä varmasti käyttäisin enemmän, jos olisi varaa niitä ostella :D Lastenohjelmahahmokuvioisia (tms.) vaatteita en voi sietää, mutta saa nähdä, tuleeko poitsulle vanhemmiten joku vaihe ;D Vähän kuin monilla tytöilläkin on havaittavissa prinsessavaihe :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me saatiin kanssa käytettynä vaatteita, ja itseasiassa olis ollut koko vaatevarasto siinä, mut ne oli pojilta perittyjä, joten suurin osa jäi käyttämättä. Vähän luulen että vaikka meillä olis ollut poika, niin siltikin oltais ostettu paljon, sillä ne ei olleet ihan meidän tyylisiä. Mut potkareita ja kotiin rymyvaatteita tietty otettiin käyttöön.

      Suomalaisten käsityöyrittäjien vaatteita ois kiva löytää :) Kiva tukea!

      Poista
  3. Juuri tuon uusi vaatevarasto kolmen kuukauden välein -piirteen vuoksi en näe hirveästi järkeä ostella vauvalle kalliita vaatteita. Kalliilla tarkoitan tässä tapauksessa jo yli 20 euroa maksavia kuteita. Meillä onkin aika paljon käytössä ihan markettivaatteita sekä Lindexin ja KappAhlin vaatteita. Väri- ja kuosimaailma on aikamoinen sekamelska, mutta koska vauva on vasta 3,5 kk, niin ehkä sillä ei niin hirveästi ole väliä.

    Enemmän oon suosinut sellaisia helposti puettavia, kuin värillisesti tyylikkäitä yhdistelmiä. Esim. sukat eivät neiti sätkysäärellä pysy jalassa juuri ollenkaan, joten oranssit ja turkoosit puolipotkuhousut sopivat sitten kivasti ihan kaikenväristen bodyjen kanssa yhteen. :) Noita lastenohjelmakuosisia (Muumeja ja Nalle Puhia) vaatteita on muutama saatu lahjaksi, joten on niitäkin käytetty vaikken erityisemmin niistä välitä. Värejä vaatteista löytyy ihan laidasta laitaan, sinistä ja vaaleanpunaista vähemmän, koska en niistä kummastakaan erityisemmin tykkää.

    Pöllökuosia löytyy muuten meiltä aika paljon, siksi ihastuin tuohon teidänkin pinkkiin pöllöpaitaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo totta, eihän siinä kauheasti järkeä ole. Joitain kalliimpia vaatteita meillä on, esim just tuo ekan kuvan villatakki ja mekko, mut pääsääntöisesti yritän ostaa vauvalle vaatteita alennusmyynneistä, kirppareilta tai ebaysta. Ja yritän aina toppuutella itseäni kun käyn kaupoissa, vauvoille löytyy niin ihania söpöyksiä! Kyllä me ollaan saatukin paljon kivoja vaatteita lahjoiksi, ei siis ihan kaikkea oo ostettu.

      Lindexillä ja KappAhlilla on muuten tosi nättejä vaatteita, viime Suomen reissulla ostettiin muutama mekko sieltä. NameIt on mun mielestä kans ollut tosi kiva, eikä mikään kauheen kalliskaan.

      Pöllökuosi on ihanaa! Meillä on kauheasti kaikenlaista pöllötavaraa pienelle, ja lastenhuoneen seinässäkin on pöllötapetti. Ja varastossa on vielä lisää pöllöpaitoja kasvamista odotellessa :)

      Poista
  4. Yllättäen suomalaisittain tulee puettua eli aika paljon ruotsalaisia vaatteita pojalla - Lindexiltä, Polarn O Pyretiltä ja H&M:ltä pääasiassa vaatteet.Kai se oma maku on vaan niin skandinaavinen. Jos järkeä olisi käyttänyt enemmän, niin olisin käyttänyt vähemmän rahaa vaatteisiin. Mutta ei kai näissä asioissa olla kovinkaan usein niin järkeviä :) Jonkinlaista lastenvaatehurahdusta on siis ollut havaittavissa, valitettavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo varmaan ostanut mitään H&M:ltä. Tai siis, pari trikoopöksyä 3kk vauvalle, mut siinäpä se. Siellä kyllä löytyy joskus tosi kivoja paitoja ja mekkoja. Mutta joo, ehdoton lastenvaatehurahdus on täälläkin diagnoosina. Pahinta on että ennen vauvan syntymää vannotin vielä itseäni etten sit tuhlais rahaa muutaman kuukauden vaatteisiin... Niinpä niin :D

      Poista
  5. Yllättäen suomalaisittain tulee puettua eli aika paljon ruotsalaisia vaatteita pojalla - Lindexiltä, Polarn O Pyretiltä ja H&M:ltä pääasiassa vaatteet.Kai se oma maku on vaan niin skandinaavinen. Jos järkeä olisi käyttänyt enemmän, niin olisin käyttänyt vähemmän rahaa vaatteisiin. Mutta ei kai näissä asioissa olla kovinkaan usein niin järkeviä :) Jonkinlaista lastenvaatehurahdusta on siis ollut havaittavissa, valitettavasti.

    VastaaPoista
  6. En itsekään tykkää juurikaan MiniRodinin, Me&I:n ja monen muun retrohenkisen merkin kuoseista. Eniten meillä on KappAhlin Newbie-sarjaa sekä Pomp de Luxia, jotka molemmat ovat varsin kohtuuhintaisia, mutta miellyttävät silmää(ni) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pomp de Lux on ihan kivoja, mitä nyt oon noissa lastenvaateblogeissa nähnyt. En oo kyl niitä kaupoissa nähnyt, harmi, varmaan olis tullut ostettua joitain. KappAhl ja Lindex tekee kans tosi söpöjä vaatteita. NameIt on kans kiva, sitä en oo nähnyt muualla kuin Suomessa.

      Poista
    2. Pompia myydään siis vain netissä ja kotikutsujen kautta eli kaupoista niitä ei pystykään bongailemaan. UKssa sitä ei taida olla tarjolla vielä ollenkaan (tanskalainen merkki http://www.pompdelux.com/fi_FI/).

      Niin ja siis Zaraahan meillä on tosi paljon myös. Jonkun verran H&Määkin, mutta selvästi eniten Newbietä, PdL:a ja Zaraa - ne riittäisi mulle lastenvaatekaupoiksi/merkeiksi hyvin :)

      Poista
    3. OK, kiitoksia tiedosta. Täytyy sit metsästää vaikka netistä. Nyt ei kyllä oo varmaan yli puoleen vuoteen tarvetta millekään, mut sit syksymmällä vois taas kattella uusia :) Zarassa pitäis kyllä käydä, se on jäänyt multa ihan paitsioon kun sitä ei löydy meidän läheltä.

      Poista
  7. Sun tyttö on kyllä tosi suloinen! Itse kans tykkään pukea vauvan miniaikuistyyliin ja suosikit on Zara baby, Gap & M&S. Tescostakin tekee joskus löytöjä. P.s eka vauvauinti oli tänään ja baby E rakasti altaassa oloa ja itkuhan siinä tuli kun puolituntinen loppui. Riikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Zara Babyssä en oo ees käynyt, meidän lähellä ei oo Zaraa. Baby Gap vaatteita en oo vauvalle ostanut, mut siellä on tosi söpöä tavaraa, oon ostanut kavereitten vauvoille sieltä kaikenlaista aikaisempina vuosina. Ja just tänään itseasiassa saatiin lahja kaverilta, Baby Gapista tottakai :) Asdassa muuten on kans kivoja vaatteita joskus, tuli Tescosta vaan mieleen.

      Kiva että vauvauinti onnistui! Se on tosi kiva harrastus, ja sit kun vauva oppii sukeltamaan, se sit onkin vasta jännää (aikuiselle varsinkin) :)

      Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails