keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Burger & Lobster

Tuli poikettua tänään melkoisessa herkkuravintolassa jota halusin suositella täälläkin. Alunperin bongasin ravintolavinkin Annikan blogista, ja se jäi mieleen ja käytiin treffeillä siellä vanhan työkaverin kanssa töitten jälkeen.


Burger & Lobster, löytyy Sohosta, Mayfairista, Farringdonista (jossa me kävimme) ja Citystä. Menuvalikoimasta löytyy hampurilainen, hummerileipänen ja kokonainen hummeri voilla, ja annokset tulevat ranskisten ja pikkusalaatin kera. Mmm-m. Kaikki samalla hinnalla, eli £20.


Me söimme molemmat hummerit, tottakai, ja minua puolet pienempi kaveri sankaroi vielä pienen juustokakun ja espresson kitusiinsa. Itse en hummerin jälkeen kyennyt syömään en yhtikäs mitään ja tuntui siltä että minut voisi pyörittää ulos ravintolasta - tämän seitsemän kuukauden raskausmasun sisään ei kauheasti mahdu ruokaa näemmä.
 Ruoka tuli todella nopeasti ja heh, vähän liukuhihnameiningillä, mutta näillä hummerihinnoilla ei kyllä auta valittaa tippaakaan. Täytyy käydä vielä joskus uudestaan herkuttelemassa!

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

LFW

 Eilen olin asioilla Somerset Housen lähistöllä, ja ehdin ensimmäistä kertaa elämässäni poiketa ihmettelemässä London Fashion Weekin tuulahduksia. Vaikka kekrit olivatkin jo loppumaisillaan paikalta löytyi yllättävän paljon pitkänhuiskeita ja hulppeakorkoisia neitokaisia ja isoja ja pienempiä kameroita räpsymässä. Ja moni turisti ja ehkä jopa tyylibloggari oli siellä vielä otattamassa kuvia itsestään. Tulipa nähtyä!


maanantai 18. helmikuuta 2013

11 asian haaste

Eli tälläinen haste tuli Liisalta - kiitoksia. Eli 11 asiaa minusta, 11 kysymystä Liisalta ja 11 minun keksimää kysymystä haastetuille.
Haasteen tarkoitus on löytää uusi blogeja ja auttaa huomaamaan heitä joilla on alle 200 lukijaa. 1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen. 3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille. 4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa jolla on alle 200 lukijaa. 5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut. 6. Ei takaisin haastamista.

Kengät Onitsuka, farkut H&M Mama, toppi H&M, trikoojakku Primark, laukku Marc by Marc Jacobs, huivi H&M Versace, masu 26 viikkoa 


11 asiaa minusta:

1.  En ole käynyt ikinä millään kunnon löhöilyrantalomalla. Kaikki lomamatkani ovat pienestä pitäen olleet melko aktiivisia, joko sitten sukeltamassa tai kulttuuriin tutustuessa. Tai itseasiassa, kävin tarhaikäisenä isovanhempien kanssa Kanarialla jossa suurin osa päivästä vietettiin uima-altaalla, mutta siinäpä se olikin.

2. Suurin osa kavereistani on aina ollut poikia/miehiä, johtuen varmaankin vauhdikkaista harrastuksistani. Tosin suurin osa pitkäaikaisista ystävistä/kavereista ovat tyttöjä/naisia.

3. Suoritin nuorempana PADI-junior kortin. Sukeltamaan olisi mahtavaa päästä sisään uudelleen - se on vaan niin pirun hankalaa järjestää ja kallista että se ehkä jää tuonne keski-iän paremmalle puolelle.

4. Puhun sujuvasti vain englantia ja suomea, vähän venäjää, ja todella huonosti japania ja ranskaa. Venäjää opiskelen tällä hetkellä KCL:n iltakursseilla.

5. Olen miettinyt puolivakavissani täydellistä uranvaihtoa. Tykkäsin taloudesta akateemisena aineena, töitä en välttämättä sen parissa tykkäisi tehdä.

6. Olen puolivakavissani myös miettinyt onkohan minulla joku ADD. Keskittymiskyky ja muisti on melko olematon minulla, ja innostun tekemään aina kaikkea missä en sitten ikinä pääse loppuun asti. Olen myös mukana häsläämässä vaikka missä, nykyään tosiaan olen vähentänyt näitä sitoumuksia urakalla sillä aika on niin kortilla. Mutta positiivista on se että olen ehtinyt tekemään ja kokemaan kaikenlaista hauskaa!

7. Yksi lempikirjoistani on Momo (Michael Ende). Mielenkiintoinen tarina, suosittelen!

8. Inhoan katsoa elokuvia useamman kuin kerran, sillä se tuntuu kauhealta ajan tuhlaukselta. Ainoa poikkeus on ollut Forrest Gump, jonka näin varmaankin seitsemisen kertaa sen ilmestyessä, ja monta monituista kertaa sen jälkeen.

9. Edelliseen liittyen täytyy sanoa että, jos jätän tarpeeksi pitkän ajan katsomisen väliin, unohdan mitä elokuvassa tapahtuu ja nautin elokuvasta kuin ensimmäistä kertaa katsoessa. Joten joitain leffoja tulee katsottua useamman kerran siltikin!

10. Upein matkakokemus on ehdottomasti ollut vuoristogorilloiden tapaaminen Ugandan Bwindi-sademetsässä. Aivan mahtava kokemus, jota aluksi en ollut meinata edes mennä tekemään sen ollessa niin "turistijuttu".

11. Nyt kyllä niin loppuu jutut... No, jos vaikka laskisin monessako maassa olen käynyt. Iso-Britannia, Ranska, Italia, Espanja, Saksa, Itävalta, Liettua, Viro, Venäjä, Ruotsi, Suomi, Israel, Egypti, Sveitsi, Uganda, Rwanda, San Marino, Thaimaa, Japani, USA, Kanada. 21 maata - jotenkin kyllä tuntuu että tästä puuttuu pari?

Liisan kysymykset:

1. Jos saisit valita vapaasti, missä haluaisit asua ja miksi?
Jos saisin valita vapaasti, vaihtaisin asuinmaatani muutaman vuoden välein. Tulen vähän levottomaksi jos asun samassa paikassa liian kauan ja rakastan uuteen kulttuuriin tutustumista. Tällä hetkellä asuisin mielelläni jossain lämpimässä.

2. Ystävystytkö helposti uusien ihmisten kanssa?
No, en varmaan. Tutustun helposti uusiin ihmisiin sillä olen melko aktiivisesti mukana kaikenmoisessa (tosin nykyään vähän vähemmän) mutta pitempiä ja syvempiä ystävyyssuhteita on mielestäni vaikea saada aikaan.

3. Mikä oli lempisatusi pienenä?
En muista sadun nimeä, mutta se oli Grimmin saduista. Kertoi pojasta joka hylättiin ja hän muutti asumaan metsään jättiläisen(?) suojatiksi. Jättiläisellä oli vain yksi sääntö - poika ei saisi mennä hänen omistamansa lähteen lähelle eikä missään nimessä likastaa sitä tiputtamalla sinne mitään. No poika tietenkin meni ja tiputti sinne hiuksiaan ja vihoviimeiseksi huljautti vahingossa pitkät hiuksensa sinne, jotka muuttuivat kultaisiksi, ja hän yritti piilotella niitä pyyhkeen alla jättiläiseltä, siinä tietenkään onnistumatta ja jättiläinen karkoitti hänet. Ja jossain vaiheessa poika osallistui johonkin turnauskisoihin joissa voitti puolet valtakunnasta ja prinsessan. Satu taisi olla aika erikoinen. Tuo lampikohta oli niin jännittävä aina pienenä sukelsin peiton alle piiloon isoisän sitä lukiessa.

Toinen ehdoton lempisatu oli Anderssenin Pieni Merenneito, sillä alkuperäisellä, melko traagisella lopullaan jossa merenneidon prinssi rakastuu toiseen prinsessaan ja merenneito kuolee heidän hääyönsä jälkeen.

4. Mikä on lempikarkkisi?
En voi valita vain yhtä! Hedelmä- ja marjanaperot, suklaavaahtobanaanit ja ne 1980-luvun Lauantai-pussin mustat pitkulaiset autot on irtokarkkilemppareita, ja sit suklaista Fazerin Cashew-pähkinä suklaa. 

5. Jos ulkomaalainen ystäväsi olisi tulossa ensimmäistä kertaa kylään kotikaupunkiisi, mitkä kolme paikkaa haluaisit ehdottomasti näyttää hänelle?
Lontoossa London Eye, British Museum ja jotkut perinteiset viikonloppumarkkinat (esim. Borough Market, Colombia Rd Market, Spitalfields tai Portobello Rd). Hyvät maisemat, egyptijutut ja markkinat ovat aika perinteisiä Lontoon juttuja. Mutta tämä riippuu kyllä tosi paljon siitä kuka tänne tulisi ja mistä he tykkäisivät - ja siitäkin mitä hauskaa on Lontoossa meneillään. Itse useimmiten tykkään viedä kavereita johonkin erikoistapahtumiin täällä mielummin.

6. Jos sinun pitäisi opetella jokin uusi kieli, mikä se olisi?
Haluaisin opetella japanin kunnolla, ja jos se ikuisuusranskakin sujuisi niin olisin onnellinen. Tällä hetkellä opiskelen venäjää. Mut jos joku ihan uusi kieli pitäisi valita, niin ehkä espanja, sillä veikkaan sen olevan hyödyllinen monessa maanosassa.

7. Mitä sinulle uutta harrastusta haluaisit ehdottomasti kokeilla?
Claypidgeon shooting! Eli savikiekkojen ampumista haulikolla. Itseasiassa oon halunnut kokeilla tätä olympialaisista saakka, ja mies on yhtä innoissaan ja haluaisi siitä meille yhteisen harrastuksen, mutta tuli lykättyä sitä raskauden takia sillä en ollut varma mitä sikiö tykkäisi kovasta paukkeesta, näiden vaikutusta kuuloon kun ei tiedetä.

8. Millaisia blogeja tykkäät lukea?
Ulkosuomalaisblogeja. Lueskelen tällä hetkellä myös vähän sisustusblogeja kun on nämä remppajutut mielessä, ja sit tulee noita joitain supersuosittuja blogeja kanssa lueskeltua. Mut suomenkielisiä kaikki. 

9. Oletko ikinä käynyt tai haluaisitko käydä Venäjällä?
Olen käynyt, monta kertaa. Pienenä usein äidin kanssa sukuloimassa, sitten koulun venäjänryhmän kanssa lukiossa, olin siellä yhden kesän töissä ja myös kävin häämatkalla. Tunnen Pietarin aika hyvin.

10. Mitkä viisi asiaa edustavat suomalaisuutta sinulle?
Metsät, vesistöt (järvet sekä meri), jääräpäisyys, sisu ja hiljaisuus. 
11. Jos sinun pitäisi osallistua johokin tosi tv -ohjelmaan, mihin formaattiin ilmoittautuisit mukaan?
Varmaankin johonkin mielenkiintoiseen selviytymissarjaan, jossa pitäisi mennä autiolle saarelle ja selviytyä siellä. Tämä voisi olla aika hauskaakin vaikken mitään partiolaismateriaalia koskaan ole ollutkaan. 

Minun kysymykset haastetuille:

1. Mitä kirjaa suosittelisit muille ja miksi?
2. Jos voisit oppia jonkun uuden taidon, mikä se olisi?
3. Mitä kieliä osaat puhua?
4. Missä maissa olet käynyt?
5. Jos sinulla olisi supervoimia, mitä ne olisivat?
6. Kolme positiivista asiaa itsestäsi?
7. Miksi kirjoitat blogia?
8. Millaisia blogeja itse tykkäät lukea?
9. Mikä on lempielokuvasi?
10. Mikä on ollut elämäsi paras päivä?
11. Jos sinun pitäisi osallistua johokin tosi tv -ohjelmaan, mihin formaattiin ilmoittautuisit mukaan?

Tämä oli kyllä niin suuritöinen haaste että oksat pois! No, jos jaksatte, niin haaste lähtee eteenpäin teille jotka löysin tuosta omasta lukijat-listastani, en katsonut lukijamääriä tällä kertaa, vain että löytyi oma blogi jota päivitetään: Saikku, Blueferry, Typerä Lapsi, Maria, Mira, Vilma, Kata, Rimma, M. Metrossa, Liila, Tiuku ja Nuuba. Huh huh! En ehkä taida päivittää omaa blogia tämän urakan jälkeen vähään aikaan :D 

torstai 14. helmikuuta 2013

Happy Valentine's!

Täällä Briteissä, ja varmaan kaikissa anglomaissa ystävänpäivä on enemmänkin romanttinen parisuhdepäivä. Itseasiassa en itse ikinä oikein ymmärtänyt ystävänpäivää siihen varsinaiseen suomalaiseen tapaan että päivä olisi ystäviä varten, vaan itse olen sen aina (ehkä leffoista opittuna) yhdistänyt sen romanttisiin treffeihin. Itse olen sen yleensä viettänyt ravintolaillallisella.
No, me ei tänä vuonna tehty mitään erikoisempaa - torstaina kun alkaa olla jo sen verran univelkoja että oli ihan kiva tulla kotio suoraan töitten jälkeen ja rentoutua vaakatasossa. Oli alunperin suunnitelmissa tehdä jotain mielenkiintoista ruokaa, mutta miehen ollessa kokkausvuorossa pakastepizza voitti. Mutta sen verran päivään panostin että kävin ostamassa meille suklaarasian ja kukkapuskan ja ilmestyin ne kourassa kotiovelle. Ja aika herkkuja suklaakonvehteja olikin. Pientä arjen romanttisuutta :) 

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Tammikuun ale-ostoksia

Sen täällä jo esitellyn Benettonin untuvatakin lisäksi ehdin näpytellä virtuaaliseen ostoskoriin töitten lomassa muutaman pienen jutun.
Olen nyt jo pitkän aikaa miettinyt että vaatekaappiin pitää saada musta vyö hopeisella soljella - oikeastaan kaikki mustat nahkakengät/saappaat mitkä minulta löytyvät ovat somistettu hopeametallilla. Kun sitten löytyi tama Michael Korsin vyö hyvinkin järkevällä hinnalla, ajattelin napata mukaan saman vyön myös ruskeana. 

Ja sitten löytyi vielä ohut vyötärövyö myöskin Michael Korsilta, jonka ajattelin sopivan sitten työkäyttöön työlaukun kanssa.
Hyvänlaatuisilta vaikuttavat, mutta taitavat jäädä käyttämättä ennen kesää, sen verran tiukoille menivät tämänhetkisen masun (ja lantion) kanssa.Nämä See by Chloen kengät tulivat mukaan täytenä heräteostoksena, ja yllättävää kyllä nettikaupoista ostetuille kengille, ne olivat aivan täydelliset jalassa! Kesällä nämäkin sitten käyttöön.
Mies jo valitteli mulle hyödyttömistä ostoksista, mutta eihän vyöt ja kengät (tahi laukut) ikinä voi olla turhia? Asusteethan just kestävät aikaa parhaiten - minulla löytyy joitain vanhoja asusteita kymmenen vuoden takaa joita tulee vieläkin käytettyä!

lauantai 9. helmikuuta 2013

Sisustushaaveita Suomesta

Nyt kun meillä on tama remppa meneillään olen alkanut vähän enemmän miettimään tätä meidän sisustusta. Välitiedotuksena, keittiö on nyt rempattu melkein kokonaan kuntoon - vain yhden seinän maalaus sekä kattoparrun siistiminen uupuu. Vintistä on tarkoitus tehdä työhuone - sähköt alkavat olla kunnossa ja miehen pitää vielä tilkitä raot että päästään maalaamaan. Vauvan makuuhuone taitaa olla maalausta vaille valmis, ja ehkä uusi lamppu tarvitaan. Kunhan nyt saadaan nämä isommat asiat hoitoon niin voidaan miettiä varsinaista sisustusta kunnolla. Pari pientä vauvaturvallisuutta parantavaa juttua on myös tehty olohuoneeseen, mutta sen kunnollinen pintaremppa saa (valitettavasti) odotella parempia aikoja.
 
Mutta muutamia asioita minulla on jo mielessä. Suomesta haluaisin tuoda muutamia juttuja tänne piristämään taloa, sisustukseen ja keittiötuotteisiin. Toisi vähän kotoisuutta minulle ja eksoottisuutta vieraille.

 
 
120mm kirkas Aalto-maljakko minulta löytyykin, ja iso Vitriini  sekä tälläinen 40mm? matala Aalto-vaasi (kaikki viime vuoden joululahjoja). Isohko tummansininen (koboltti?) Aalto-maljakko löytyy myös ylioppilaslahjojen peruna, josko sen joskus innostuisi tuomaan tänne. Mies ei muuten Aallosta perusta, mutta so what. Maljakkoihin kukkia, matalaan vaasiin ehkä namusia ja Vitriiniin pieniä tarvike-esineitä.


 
Rakastan Iittalan Kivi-tuikkuja. Meiltä löytyy useampi mattapintainen, mutta mukaan Suomesta haluaisin tuoda kirkkaita tuikkuja ja rusehtavia haaleita värejä. Jouluksi punaiset mattapintaisten kanssa paritettuina olisivat mahtavia!


 
Marimekolta haluaisin tarjottimen. Unelmana olisi aamiaistarjoilu sänkyyn... Keittiöpyyhkeet hauskoissa kuoseissa toimisivat myös. Puutarhurin Parhaat printti keittiötavaroihin miellyttää ehkä eniten, ja Fokus tarjoitin on vaan käsittämättömän makea.


 
Viimeisenä, mutta ehkä kaikkein kriittisempänä asiana haluaisin Arabian Arctica astiastoa. Suututtaa aina kun näen meidän Sainsburyn Basics astiat, jotka ovat lohkeilleet ja harmaantuvat. Mies ei Arcticasta jostain syystä perusta, kuulemma liian pieniä lautasia? En sitten tiedä mistä kaukaloista hän meidän kuvittelee yleensä syövät, nuo meidän nykyiset lautaset ovat syömäpinta-alaltaan suunnilleen saman kokoisia. Eipä ole häneltä tosin tullut vastaehdotustakaan mistään englantilaisesta astiasarjasta, joten ehkäpä aina Suomessa käydessä tarttuu muutama sattumalta mukaan... Vaikka sitten viimeistään "joululahjoina"/"synttärilahjoina" vanhemmilta ;)

Iittalan Taika on myös yksi omia lemppareita, joista meiltä jo löytyykin isot kahvikupit valkoisina, sinisinä ja punaisina (siniset ja punaiset majailee vielä Suomessa). Nyt itse olen alkanut haikailemaan noitten mustavalkoisten perään, joita mies pitää parhaina. Ja murokulhoiksi myös. Ehkä sellaisetkin vielä joskus mahtuisivat mukaan? Sinisethän nyt poistuvat valikoimista, eli pitäisi varmaan valita nyt sitten ostaako siniset vai mustavalkoiset murokulhot.

P.S. Inkalle kiitoksia muuten taannoisesta Opera-vinkistä! Kuvat onnistui sitä kautta laittaa, ja nyt onneksi (vihdoinkin!) alkoi taas IE:kin pelittämään.
Related Posts with Thumbnails