sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Pippaloita

Viime viikko oli pitkistä päivistä ja myöhäisistä kotiintuloista tehty. Mutta aika paljon sitä ehti tekemään silti! Minä, joka en opiskelujen ja liiuntaharrastuksien ohella tee yleensä hirmuisesti muuta, ehdin käymään jopa kaksissa bileissä viikolla. 

Tiistaina kävin meidän yliopiston Nordic Societyn iltapippaloissa (Nordic Barissa tietty), syömässä skandinaavista ruokaa, juomassa Kopparbergia, ja turisemassa sekä suomeksi ja englanniksi. En ole muuten tuolla Nordic Barissa ehtinyt vielä käydä kertaakaan aikaisemmin, ihan ok mesta. Yllättävää kyllä, sieltä saa Lapin Kultaa, vaikken ymmärräkään miksi kukaan haluaisi ostaa ko. "olutta" tässä kunnon oluen luvatussa maassa. 
Bileissä oli muuten muiden herkkuruokien lisäksi ruisleipää (graavilohen kanssa).... Mmmmmm. Harvinaista herkkua minulle täälläpäin, ja minulle kaikista kaivatuin ruoka-aiheinen asia Suomesta. Nomnomnom. Minulla on itseasiassa ollut parisen kiloa ruisjauhoja kaapissa ja vuoden verran, mutten ole saanut aikaiseksi tehdä siitä leipää vieläkään. Laiska mikä laiska.

Kivaa bileissä oli se, että paikalla oli melkoisesti myös ei-skandinaaveja. Kulttuurirajojen ja omien klikkien ylittävää seurustelua yritettiin tukea erilaisilla leikeillä, ja aika hyvin saatiin ihmiset pitämään hauskaa ja juttelemaan tuntemattomienkin kanssa. Aloitettiin nämä tutustumisleikit Skandinaavibingolla, jonka tein muuten minä :)


Miksiköhän näytän aina niin väsyneeltä kuvissa...

Perjantaina kävin meidän vuosikurssin järjestämässä International Cook-Off -pippaloissa. Tarkoituksena oli tuoda jokin ruokalaji omasta maastaan. Minä tein suomalaista pehmeää omenapiirakkaa. Sai hyvän suosion! Siellä oli muuten aivan tuhottomasti ruokaa, ja kaikkia erilaisia paikallisia herkkuja, Mozambiqista Manchesteriin. Hyvä idea, tosin joidenkin lisäideana oli tehdä koko tilaisuudesta diskoa muistuttavan, joka nyt vähän (minun mielestäni) pilasi tunnelmaa. Mutta minä olenkin jo vähän tylsä vanhus, jota ei enää kova musiikki ja yletön alkoholin läträäminen kiinnosta.

P.S. Kaikki kuvat sieltä Nordic Barista.

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Joululahja tarpeeseen

Tänä vuonna taitaa Suomen joulu jäädä aivan kokonaan väliin. Olen Suomeen menossa marraskuun alusta käymään siinä laseroinnissa, joten olen jo nyt ehtinyt miettiä sopivia lahjoja vanhemmille ja veljelle Suomeen tuotaviksi. Olen miettinyt mös muita joululahjoja...
Joulu on melkoista kulutusjuhlaa, ja siinä hötäkässä usein unohtuu kuinka etuoikeutetussa asemassa me joululahjoja metsästävät ja saavat oikein olemme. Kaikilla ei ole yhtä hyvä olla. Tänä vuonna olen päättänyt laittaa osan joululahjasäästöistäni hyvään tarkoitukseen. Osallistun joululahjakeräykseen, ja toivon näin auttavani jonkun joulua vähän onnellisempaan suuntaan.

Itse osallistun tähän projektiin, jossa kerätään joululahjoja Itä-Euroopan köyhille perheille. Perheillä ei ole rahaa ruoan tai asumisen jälkeen oikeastaan mihinkään muuhun ylimääräiseen, ja lapset eivät ole välttämättä koskaan saaneet mitään oikeaa omaa lahjaa. Tänä jouluna lahjoitan heille joulumieltä omalla panoksellani. Oman osallistumiseni lisäksi järjestän ko. keräyksen myös omassa yliopistossani, ja toivon että edes muutama paketti saataisiin aikaiseksi ilahduttamaan vähävaraisia lapsia.

Jos haluaisitte osallistua johonkin tälläiseen niin Suomessakin on näitä keräyksiä, ja paljon! Esimerkiksi Joulupuu-keräys on hyvällä asialla ja pyrkii keräämään joululahjoja lastensuojelun alaisille lapsille ja nuorille. Näitä keräyksiä ilmeentyy marraskuun ja joulukuun aikana monissa eri paikoissa, ainakin suuremmissa kaupungeissa. Lisäksi seurakunnat ovat yleensä aktiivisesti mukana eri joululahjakeräyksissä, ja vievät joululahjoituksia orpokoteihin ja vähävaraisille perheille. Kannattaa kysäistä lähiseurakunnista, josko näin voisi viedä joulumieltä oman lähipiirin ulkopuolelle. Pienikin lahjoitus voi olla suuri ilo toiselle. 

Meinaatteko osallistua mihinkään hyväntekeväisyyteen joulun kunniaksi?

lauantai 23. lokakuuta 2010

Kiertokävelyllä

Huh huh mikä päivä. Olen nyt valmis kaatumaan suorilta koivilta sänkyyn uinumaan, mutta olen silti oikein tyytyväinen hauskaan ajanviettoon ja sukuloimiseen. Tänään lähdin suoraan matikkaluentojen jälkeen tapaamaan tätiäni ja hänen perhettään, he olivat nimittäin tulleet tänne Lontooseen pikalomalle. He olivat jo saaneet tarpeekseen museoissa kiertämisestä joten päätimme lähteä kunnon kiertokävelylle. 

Varoitus, tässä tulee nyt melkoinen kuvakavalkadi.

Tapasimme Trafalgar Squarella, ja mentiin syömään Wagamamaan.

Tiedättehän sen fiiliksen kun menee muitten kanssa syömään, ja ruoka-annosten tultua pöytään kaikkien muiden ruoat näyttävät paljon maukkaammilta ja sitä alkaa kaduttaa oma valinta? Niin tapahtuu minulle aina. Paitsi tänään. Tavallisesta poiketen, tänään minun ruokani oli ehdottomasti pöydän paras!

Sitten Chinatowniin kuljeskelemaan.

Viimeisen kuvan piikkinen pyörylä on duran -hedelmä - trooppisten alueiden suurherkku. Haisee kummalliselta, mutta siitä intoilijoiden mukaan taivaallisen makuista. Olen viimeksi maistanut sitä Ugandassa ja minusta se on ihan hyvää, muttei ansaitse sitä jättimäistä suitsutustaan. Sen mehu on kaikenlisäksi maailman tahmeinta litkua.

Sitten käveltiin Whitehallin kautta Embankmentiin.Matkalla nähtiin vartijoiden vaihto. Sotilaspojat pystyivät tuskin pidättämään nauruaan, heidän ohjaajansa nimittäin yritti saada heidät nauramaan kaikilla mahdollisilla keinoilla, ja muunmuassa lörpötti heidän huuliaan. Ja ilmeili heille.
Ihailtiin Big Beniä, aikamoinen loiste, ja ihmeteltiin Houses of Parliamentin edessä olevaa sodanvastaisten mielenosoittajien pysyvää leiriytymispaikkaa. Se on ollut siinä kuulemma vuosia.

Käveltiin Thamesin rantaa pitkin Millenium Bridgelle saakka. Siis se viimeisimmässä Harry Potter elokuva alkukohtauksessa ollut silta, jos tiedätte! Nojoo, matka oli kyllä se verran pitkä että otettiin metro jalkoja säästääksemme.

Lopulta päädyttiin olusille Tate Modernin viereen, ja ihailtiin aivan mielettömiä maisemia. Lontoo on mielestäni kauneimmillaan pimeällä, tuhansien pienten tuikkujen valaistessa kaupungin siluettia. St. Paul on myöskin mielestäni yksi kauneimmista rakennuksista, ja The Gherkin yksi hauskimpia.
Vähän väsyttää. Silmät sikkuralla, eikä edes juotu kuin yksi kalja.


Ja sitten kotiin, nauttimaan tuliaissuklaista!

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Kouluvuoden alkajaiset

Tämä tulee vähän jälkijunassa, mutta parisen viikkoa sitten täällä oli Freshers fayre -viikot. Samantyyppistä aloitusta Suomessa varmaan ei olekaan, vaikken varmaksi tiedä, siellä kun en ole koskaan yliopistotasolla opiskellut. Jokatapauksessa, täällä tämä alkajaisviikko on melko iso juttu. Isoin juttu nämä olevat tietenkin kandinsa aloittaville uusille opiskelijoilla, joille viikko on hyvä tapa päästää vähän höyryjä, tutustua kaupunkiin, käydä klubeilla ja tavata uusia ihmisiä. Vaan kyllä me vanhatkin osallistutaan, ainakin niihin parhaisiin tapahtumiin :)

 Esittelivät capoeiraa, mutta mä en saanut kuin pyllyjä kuviini...

Viikkoon kuuluu usein useita sekä yliopiston ja eri yliopistojärjestöjen järjestämiä iltajuhlia, tutustumisillallisia, pub crawleja, kaupunkikierroksia jne jne. Viikon päätteeksi on aina isot "messut", joihin yliopistossa aktiivisesti toimivat erilaiset järjestöt ja kerhot tulevat kertomaan toiminnastaan ja kosiskelemaan jäseniä. Itse olen erityisesti aina tykännyt käydä näillä messuilla, on kiva nähdä mitä kaikkea sitä onkaan täällä tarjolla. Ja niitä kerhoja meinaan on vaikka mitä! 


 Mulla oli tälläinen viimeksi 1990-luvulla - muistatteko Madonnan ja Frozen videon?

Itse en ole niinkään innostunut mistää järjestötoiminnasta, mutta urheilukerhoista sitäkin enemmän. Briteissä on todella helppoa yliopistoaikana kokeilla vaikka mitä harrastuksia, sillä monet kerhot ottavat mielellään mukaan aloittelijoita, ja harjoittelumaksut sun muut oheistapahtumat ovat halvempia kuin normaalisti ko. lystistä joutuisi oikeasti maksamaan. Omia vehkeitä ei myöskään ole pakko ostaa, sillä kerhoilta löytyy aina jonkun verran lainamateriaalia. Olen muunmuassa kokeillut purjelentoa ja miekkailua aivan hävyttömän halvalla. Tänä vuonna olen päättänyt jatkaa kiipeilyharrastustani, ja aloittaa indonesialaisen kamppailulajin (pencak silat) ja alkeisbaletin. Opettelen myös ensiapua. Harmi että tänä vuonna suklaamaistelukerho ei taida enää olla toiminnassa! Se olisi meinaan ollut aika kiva lisä näitten muiden aktiviteettien joukkoon.


Superhyvä burrito-takeaway-ketju Angelissa - kihlatun lemppari joten toin tuliaisia kotiin

Tämän vuoden Freshers fayre -messujen jälkeen, kun olin ennättänyt keräillä koko vuoden tarpeet kattavan kynä- ja highlighterkokoelman, ja ottamaan hennatatuoinnin, kävin myös pitkästä aikaa kunnon pub crawl -pubikierroksella Angelin alueella. Järjestäjänä meidän koulun Good Beer Society (yliopistolta löytyy aika monta muutakin alkoholiaiheista kerhoa). Löytyi aika monta uutta kivaa paikkaa, ja tuli jutusteltua monen kivan ihmisen kanssa ennenkuin tie vei kotiin burritotakeawayn kautta.

perjantai 15. lokakuuta 2010

Päättäjäiset

Omien päättäjäisteni aikana olin Pietarissa työharjoittelussa, joten jouduin missaamaan koko pippalot. Muiden kuvia katsellessa tuli vähän haikea olo, se kun on täällä aika iso ja tärkeä juhla. Mennään koululle hakemaan omat diplomit, ja syömään canape-paloja ja juomaan kuoharia, ja keekoilemaan kolkkahatussa ja kaavussa. Viime viikonloppuna oli kuitenkin kihlatun valmistujaiset, ja pääsin edes sivusta näkemään meininkiä. Käyn sitten maisteri-valmistujaisissa ihan varmasti!

Ja kuulemma sitten kun valmistuu maisteriksi täytyy ostaa itselleen omaksi tuo kaavun päälle tuleva koulun värien mukaan suunniteltu huppu. Sitä voi sitten käyttää jossain tilaisuuksissa. Enpä tiedä kyllä missä tuota kaapua ikinä käyttäsi, jollei työskentelisi yliopistoissa ja siten joutuisi käymään näissä valmistujaistilaisuuksissa. Mutta kuulemma samanlainen traditio kuin ylioppilaslakin ostaminen. En kyllä ylioppilaslakkiakaan ole käyttänyt sen lakkiaispäivän jälkeen kertaakaan, eli ehkä jätän tämän tradition väliin...

torstai 14. lokakuuta 2010

Lush lahjuksia

Sain tässä kivan yllätyspaketin postissa. Muutama kuukausi sitten Lush kyseli promootiolehtiseensä kuvia. Jos lähetti itsestään kuvan käyttämässä Lush tuotteita, ja jos kuva käytettiin Lushin promomateriaaliin saisi palkinnoksi You're a Star -paketin. Lähdin mukaan tottakai! Olin aivan täysin unohtanut että lähetin kuvan, mutta siellä se oma pärstä komeili keskellä mainoslehden sivua. Eh. Olisin tietenkin voinut ottaa vähän imartelevamman kuvan...

Tästä paketista löytyi Dream Cream -vartalovoide, Helping Hands -käsivoide, Honey I Washed the Kids -saippua, Ceridwyn Cauldron, Floating Island, ja Ma Bar -kylpypommit, Aqua Mirabilis -vartalokuorinta. Kaikki uusia tuttavuuksia, eli nyt pääsee taas testailemaan. Vakoilin tietenkin paketin hinnan mainoslehtisestä, ja se oli yli £30, eli ei mikään huono hinta näpsäyksestä.
Tämä käsittääkseni on muuten ihan jatkuva juttu, eli jos joku Briteissä asuva siellä haluaa itselleen Lush-lahjuksia, niin kuvia/kertomuksia/tuote-arvosteluja voi lähetellä osoitteeseen bigharry@lush.co.uk. Onkohan noloa lähettää itsestään toistamiseen kuva? :)

maanantai 11. lokakuuta 2010

Long time no see

Maa ei ole minua niellyt, enkä ole kadonnut taivaan tuuliin. Meillä on ollut harmillisia vastoinkäymisiä kodinkoneiden kanssa - ensinhän meiltä hajosi jääkaappi. Viime viikolla meiltä hajosi pesukone, ja samaan syssyyn internetmodeemi. Pesukone meille saapui pikaiseen, mutta uusi modeemi antoi odottaa tuloaan. Ensin sitä ei millään saatu toimitettua meille, kun oltiin aina yliopistolla päiväsaikaan, ja sitten koko paketti katosi teille tietymättömille ja jouduttiin tilaamaan uusi. Olen nyt elänyt lähinnä kihlatun iPhonen ja koulun tarjoaman netin avulla... Tänään vihdoinkin modeemi saapui kuitenkin perille ja pääsen täälläkin käymään :)

Aika paljon on ehtinyt tässä tapahtumaan, josta kirjoittelen varmaan lisää kohtapuoliin. Ei mitään elämää suurempaa, mutta näitä tavallisia koulunalkajaisjuttuja. Eilen oli tavallista hauskempi päivä - menin kihlatun kanssa tapaamaan vanhaa brittikaveriani, jota en ole nähnyt vuoteen pariin, ja joka oli nyt taas palannut Kazakhstanista Lontooseen. Hauska ja aika yllättävä juttu oli, että miekkonen oli matkoiltaan tuonut mukanaan vaimon. Mukava tyttö! Käytiin Tatessa, ja hengailtiin Southbankilla, juotiin olutta ja käytiin brunssilla. Hyvä sunnuntai.
Related Posts with Thumbnails