lauantai 26. helmikuuta 2011

Gorgeous Blogger

Donnalta tuli tälläinen kiva tunnustus. Tunnustuksen saajan pitää vastata viiteen kysymykseen ja laittaa tunnustus eteenpäin viidelle blogille. Näitten mukana tulevat pystikuvat ovat aina niin rumia että jätän tällä kertaa väliin ja käytän jotain omia kuvia blogin alkuajoilta vaan :)
1. Milloin aloitit blogisi?

Aloitin blogin loka-marraskuussa 2008. Suurin osa postauksista löytyypi tuolta oikealta, vähän tullut poisteltua joitain ihan aikaisempia ja tyhmempiä postauksia ja joitain ihan kökkö-kuvia.

2. Mistä kirjoitat? Mitä kaikkea blogisi käsittelee?

Kirjoitan elämästä! Ei ole mitään tiettyjä aiheita tai alueita joihin keskittyisin tai olisin rajannut tämän blogin ulkopuolelle, ja yleensä kirjoittelen ihan simppelisti vain siitä mikä on sinä päivänä ollut päällimmäisenä mielessä. Tässä näitten parin vuoden varrella olen huomannut että lähinnä kirjoitan kuulumisia ja mitä sitä on tullut tehtyä, ja jonkun verran ulkosuomalaisuuden herättämistä ajatuksista. Eli ihan siitä tavallisesta arkielämästä tulee kirjoiteltua :)

3. Mikä tekee blogistasi erityisen?

Eipä siitä mikään tee erityisen erityistä. Mutta jokainen ihminen on erityinen, ja henkilökohtaisena tuotoksena tämäkin on kai sillä tavalla erityinen.

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin pitämisen?

Halusin kirjoitella suomen kielellä, ja ylläpitää kirjoitustaitoani suomeksi, koulussa kun tulee kirjoitettua vain englanniksi. Ja kuulkaas, oli kyllä vaikeaa päästä suomen kirjoittamisen makuun aluksi! Takkusi pitkään, mutta nykyään tuntuu ihan luonnolliselta. Lisäksi halusin ottaa asukuvia, oikeitten tyyliblogien tapaan, lähinnä että oppisin pukeutumaan vähän kivemmin, mutta siitä ei oikein tullut mitään :)

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?

Vähän enemmän aikaa olisi kiva saada lisää päivään että ehtisi kirjoitella täällä. Haluaisin myös uuden bannerin, tuo on ollut tuossa aika alusta saakka. 

Tämähän on kiertänyt blogeissa jo aika lahjakkaasti, ja ja yritin kyllä valita blogeja joissa tämä ei vielä ollut (sori jos tuli toistamiseen - en ole lähiaikoina ehtinyt lukea blogeja lähes ollenkaan). Eikä mikään pakko tehdä jos ei innosta, aikaahan ei kellään ole liikaa. Mutta laitan haasteen eteenpäin muutamalle suosikkiulkosuomalaisblogille elikkä Mungolife, Buttermilk Bisquits, Yummy, My Exploration (tosi mielenkiintoinen - kannattaa tutustua!), PS. I Love Fashion ja Chaneleon. Ja joo, tulipa kuusi, mutta eikai sen väliä!

torstai 24. helmikuuta 2011

Kuvakaappaus Osa 3.


21. a photo of you standing up

Nyt kun tätä kuvameemiä on täytellyt niin siis ihme mitä näissä kysytään...22. a photo of your town

Lempparirakennukseni täällä on ehdottomasti Gherkin!23. a photo of your friend as a baby

Nojoo, teknisesti ei olla kavereita vaan serkuksia. Ainoa vauvakuva (vuodelta 1984 kaippa) joka löytyi koneelta joten pakko kelvata!


 
24. a photo of you that your hair looks nice in

Pohdin parhaillaan pitäisiköhän mennä takaisin tähän raidoitettuun ja vähän luonnollisempaan hiusväriin. Tykkäsin tästä väristä aivan älyttömästi, ehdottomasti enemmän kuin tämänhetkisestä.
25. a photo of a night you loved
26. a photo of your favorite weekend

Synttäriylläri!27. a photo of last summerLazy fish and rice Levi Roots Food for Friends kirjasta


 28. a photo of what you ate today
30. a photo of you when you were happy

Voisiko sanoa että joka päivä!

Viime viikolla meillä oli muuten "reading week", eli keskellä lukukautta oleva vapaa lomaviikko. Meille tosin sanottiin melko suoraan että vinkki löytyy nimestä, ihan vapaa viikko se tosiaan ei ole. Itse tuli käytettyä se häissä, töissä ja ylimääräisissä seminaariluennoissa. Nyt joudun siitä tosiaankin maksamaan ja joudun tekemään ihan hullun lailla töitä että pääsen taas opiskeluihin kiinni. Uskomattoman intensiivistä tämä opiskelu maisteritasolla. 

Kai tämä on lähtenyt tästä käyntiin - sain yhden esseistäni arvosteltuna takaisin ja sain 70. Jee! Ja gradutyöni suunnitelma nähtävästi hyväksytään ja saan lempparini supervisoriksi. Jee! Tykkään itsenäisestä opiskelusta ja tutkimisesta ja kirjoittamisesta paljon enemmän kuin tavallisesta koulunkäynnistä ja odotan innolla gradutyön alkamista - keksin niin hyvän aiheenkin kätevästi päivää ennen suunnitelman palautuspäivämäärää! Aihe oli muuten himputin vaikea keksiä, ja pohdinkin sitä ahkeraan kuukauden pari ja onneksi iski inspiraatio vihdoinkin, etten joutunut palauttamaan varasuunnitelmaa (eli jatkamista kandintyön aiheesta).

maanantai 21. helmikuuta 2011

Kuvakaappaus osa 2.
12. a photo of you13. a photo of your best friend(s)

Minulla ei ole mitään parhaita kavereita, mutta tässä vanha kaverikuva Suomesta.


14. a photo of one of your favourite family members

Oiskohan vuosi 1992.
15. a photo of you and someone you love
16. a photo of you at the last party you went to

No ne ystävänpäivähäät!17. a drunk photo of you  18. a photo of one of your classes

Olipas vaikea keksiä tähän mitään kun en tuppaa luentosaleissa ottamaan kuvia... Tämä kuva Ugandassa Makeren yliopistossa, jotain taidettiin suunnitella.
19. a photo of you on a school trip

Tämä ei ihan koulumatka ollut, mutta yliopistoryhmän kanssa järkätty matka Walesiin, vuonna 2007. 20. a photo of something you enjoy doing

Les Bossons, Cosmiquen jälkeen. Chamissa 2005.

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Ystavanpaivahaat

Niinkuin tuossa menneella viikolla mainitsinkin, kavin ystavanpaivana kihlatun serkun haissa. Maanantaipaiva oli sinallaan vahan hankala kun jouduin menemaan tiistaiaamusta toihin, mutta lahdettiin sitten sopivan aikaisin kotio. Pitka paiva siita kuitenkin tuli, kun aloitettiin puolipaivan maissa kirkosta ja paastiin kotio vasta kymmenisen maissa.


Hyva tuuri muuten kavi parilla - koko viikko on ollut sellaista tihkuista ja sateista saata, ja tiistaista lahtien tihkuisuus jatkui tuttuun tapaan. Mutta maanantai varsinaisena haapaivana taivat oli kirkas, sininen ja aurinkoinen!Tosi sopot haat - ensin kaytiin perheelle tarkeassa kirkossa todistamassa vihkiseremonia. Sitten mentiin kuohuvan pariin juhlapaikalle. Siina odotellessa ja virallisia potretteja ottaessa meita viihdytti taikuri, joka oli aivan superhyva! Ihmeteltiin sen temppuja - ne oli ihan kasittamattoman taitavia. Kaikista pisimpaan ihmeteltiin kun han taikoi puhaltamastaan ilmapallosta shamppanja-pullon haaparille.

Sen jalkeen oli vuorossa kolmen ruokalajin paivallinen ja paikkalappuina meille toimivat jattitikkarit. Kasittaakseni Briteissa tallainen tarjoilu on aika tavallista, ja todella harvoin on mitaan noutopoytaa. Meilla oli jokatapauksessa alkupalaksi keittoa, paaruoaksi kanaa perunoiden ja papupekonimoyhennoksen kera, ja jalkkariksi toffeekakkua. Nom nom, ja ahkyahky.
Niin, nuo kukkakoristeet teki Kuningattaren oma floristi - oli perheen laheinen tuttu ja vaansi nuo koristeet haalahjaksi. Aika natteja, eikos! Myohemmin, useamman tunnin tanssahtelujen ja keskustelujen jalkeen, meilla oli viela iltapalaksi erilaisia hedelmia, juustoja ja leikkeleita - mina popsin varmaan kilon parmakinkkua ja melonia iltanalkaani.Ihan loistoidea naissa haissa oli viela karkkibuffetti, joka on kuulemma haalehtien mukaan just taman hetken trendi-juttu. Mina olin siella muitten lasten seassa innosta hihkumassa ja popsin Jelly Beaneja muutaman kourallisen ainaskin :) Saatiin paljon hyvia ideoita meidan haihin kanssa.
Ihan ilman draamaa ei tasta illasta selvitty... Mutta paatettiin sitten kihlatun kanssa etta ko. draamaa aiheuttavaa henkiloa (eraan sukulaisen tyttoystava) ei kutsuta meidan haihin, eika varmaan jalkikateen jarjestettaviin reception-tilaisuuksiinkaan. Ja jos juorut antavat yhtaan osviittaa tulevasta, ei ko. tyttoystava taida enaa olla tyttoystava meidan haiden aikaan.

lauantai 19. helmikuuta 2011

Haahumua

Olenhan jo kertonut etta taalla Brittimaillla haiden jarjestaminen on ISO juttu. Isot budjetit ja isot toiveet. Luin lehdesta jonkun tyton haastattelun joka oli (ihan oikeasti) lopettanut tyonsa wedmin:in hoitamiseksi. Aika hullua.

Viime viikolla kavin sitten haistelemassa ison maailman tuulia Designer Wedding Show -messuilla. Siellahan sita isoa unelmaa oli. 

Oli kieltamatta ihan hauskaa nahda kaikenlaista mihin rahaa haitten jarkkaamisessa kaytetaan, vaikkei nama omaan budjettiin mahdukaan. Tutkin siina sitten useammat designer-haapukurekit (mm. Matthew Williamson, Ritwa Westenius, Sassi Holford), kokeilin sormuksia, ihailin natteja vintage-koruja, ihmettelin kasikalligrafioituja kutsukortteja, juttelin haajarjestajien (wedding planner) kanssa ja ihailin aivan kasittomattoman taidokkaita ja yksityiskohtaisia haakakkuja.

Kaikista loistavin haaidea mielestani oli kuitenkin tallainen jattimainen suklaasuihkulahde! Samalla firmalla oli myos tuollainen ihanan vanhanaikainen jaatelovaunupyora, johon sai valita kolmestasadasta mausta kuusi jatskia tarjoiltavaksi. Firmalta loytyi myos ekspressovaunu, seka hattaravaunupyora. Maailman loistavin idea haihin minun mielestani! Mukaan tulee myos tuollainen hauskaan vanhanaikaiseen kauppiasasuun pukeutunut tyontekija. Jos minulla olisi £800 ylimaaraista patakkaa, meille tulisi ehdottomasti jatskivaunu :)

Katselin myos haapuku catwalk shown - en saanut pukuideoita mutta ihan hauska silti. Ei olisi saanut kuvata, mutta napsaytin pari kuvaa silti. Kahviossa oli kanssa naytos, mutta ihan tavallisia juhlavaatteita vaan. Ihan hauska parituntinen keikka! Sitten vaan takaisin koyhan opiskelijan arkeen ;)

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Will you be my Valentine?

Ystavanpaivana mentiin kihlatun serkun haihin. Aika katevaa valita ystavanpaiva haapaivaksi - eipa paase helpolla unohtumaan. On kiva paasta aina silloin talloin pukeutumaan kunnolla.Lahto tuli vahan kiireella ja kampaukseksi oli sitten pakko vain laittaa autossa korkea ponnari, ja lakata kynnet seremonian jalkeen. Kuvat on tosiaankin vasta illalta kotiin jo palattua - tikkari oli vieraslahjus. Nyt on nuo punaiset Jimmy Choo Henkkamaukka kengat ihan riekaleina pohjasta kun piti kavella sorateita kirkkoon ja bilepaikalle. Noh, eipa mikaan kesta ikuisesti!
Tuo punainen clutch on Henkkamaukasta kanssa - sopi katevaksi varipilkuksi kenkien kanssa. Laukun ruusuteema jatkui tuossa isossa Accessorizen muovisormuksessa, vaikka se vahan huonosti tasta kuvasta nakyykin.

Kirjoittelen haista sitten paremmalla ajalla enemman - nyt olisi aika painua unten maille etta jaksaa huomenna toihin!

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Babysitting

Lauantaina oltiin vahtimassa kihlatun veljenpoikia, kaytiin katsomassa se uusi Disney-leffa Tangled, kaytiin puistossa leikkimassa ja pelailtiin iita. Aika nopeasti meni koko paiva, ja uskomattoman vasyneita oltiin kun vihdoinkin paastiin kotiin. Nama kaksi poikaa ovat melkoisia vauhtihirmuja! Laitettiin se pienempi tuollaiseen talutushihnaan oman mielenrauhan vuoksi :D
Leffa oli muuten ihan hyva! Kaytiin tietenkin paivanaytoksessa, jossa oli paljon lapsia ja tietenkin paljon haslinkia ja lapset kommentoi screenin tapahtumia kovaa aaneen. Meidan pienet oli kiltisti ja hiljaa kerrankin ja keskittyivat vaan popkorniin ja leffaan. Pahimman halyn aikana kuitenkin se pienempi veljenpoika, 3v, kysyi sitten enoltaan kovaan aaneen etta "What is that noise? Is that someone talking?", ja suurin osa leffateatterin aikuisista kikattelivat osuvalle kommentille :)

Pelailtiin Haary Potteria ja Just Dance peleja Wiilla. Tanssipeli oli aivan jarkyttavan vasyttava, ja ne biisit vaan jatkui ja jatkui. Mutta saatiinpa pompittua kunnolla.

Kirjoittelen nyt muuten ilman skandinaaviaakkosia - meidan netti on TAAS hajalla. Talla kertaa ongelma reitittimessa (tai mika nyt lieneekin) ja nettia voi kayttaa vain ethernet-kaapelin kanssa. Mac/PC-yhteensopivuusongelmien takia se toimii vain kihlatun Macilla, eika minun PC:lla. Arsyttavaa!

tiistai 8. helmikuuta 2011

KarvankiskontakokemuksiaJoululahjana tuli tälläinen vempele (Philips SatinPerfect HP6574), ja nyt sitä on tullut hammasta kiristellen testailtua useampia kertoja. Niinkuin sanotaan, kauneuden eteen tulee kai vähän kärsiäkin. Mutta vähän käyttökokemuksia tästä laitteesta, ehkä auttaa ostopäätöksissä.

Vaikkei minulla ole ikinä aikaisemmin ollut epilaattoria tiesin että ne sattuvat ja silti olen pitkään jo halunnut ko. laitetta kokeilla. Ekaa kertaa kun käytin tätä luulin että siihen se sitten jäikin, tuntui nimittäin todella pahalta. Löysin kuitenkin paketista aloittelijoille tarkoitetun vaihtopään, joka vähensi kipua huomattavasti. Vaikkei se mukavalta tunnukaan, nyt se oli ihan siedettävää. Tuntui lähinnä nipistelyltä. Jälki on ihan hyvää - suurimman osan karvoista se nappaa mukaansa. Epilaattorilla ei kai ikinä saa yhtä sileää jälkeä kuin sheivaamalla, mutta pitemmän aikaahan tämä karvattomuus kestää. Vielä en ole uskaltautunut kokeilemaan muita kuin sääriä, saapi nähdä ilkeääkö mitään muuta alistaa tälle kokemukselle. Hidasta puuhaa muuten - minulla kestää sääriparin hoitelemisessa 20-25 minuuttia.

Kivaa juuri tässä epilaattorissa on juuri nuo tavallisen pään mukana tulevat vaihtopäät - kaksi erilaista hierovaa päätä (aloittelijoille), ja ladyshaver-pää. Kaikki toimii hyvin. Mukaan tulee myös pattereilla toimiva ohut miniepilaattori jota voi käyttää vaikka kainaloihin tai muotoiluun. Kätevästi mukaan tulee myös matkapussi johon mahtuu kaikki epilaattorivekottimet. Epilaattorissa on myös kätevä valo,joka auttaa näkemään epiloidessa minne pitäisi seuraavaksi suunnistaa.

Ainoa huono puoli tässä nimenomaisessa mallissa on se että tämä ei ole johdoton (vaikka näin luulin). Käsittääkseni tästä on tehty uudempi malli, jossa on mahdollisuus ladata akku, joten sitä suosittelisin ehkä tätäkin enemmän.

Kaikenlaista sitä tuleekin tehtyä kauneuden eteen!

lauantai 5. helmikuuta 2011

Kuvakaappaus osa 1.

Kuvapläjäys! Tähänhän kuuluu 30. kuvaa, mutta vähän turhan pitkäksi menisi, eli kolmessa osassa tulloo.
1. your facebook profile photo 

Yleensä minulla on tuo täälläkin profiilikuvana oleva - tämä oli vähän talvisempi joten vaihdoin. Vaihdan profiilikuvaa ehkä kaksi kertaa vuodessa... Olen melko laiska facebookin käyttäjä.

 
2. a photo of yourself a year ago

Taitaa olla melkein päivälleen vuosi sitten - jossain baaripippaloissa.


3. a photo that makes you happy 

Hauska synttäriyllätys :)
4. a photo of the last place you went on holiday

Jos Suomea ei lasketa niin viimeksi käytiin lomalla Madridissa 2009 jouluna. Kaikki muut lomamatkat (esim. viime kesä) ovat suuntautuneet Suomeen.
5. a photo of you 


7. a photo of someone you love 
8. a photo of your favourite band/musician 

Kihlatun bändi tottakai ;) Hän istuu rumpujen takana ja on harmittavan vaikea kuvattava.


 9. a photo of your family 


10. a photo of you as a baby


Istuskelen tässä hiusvärit päässä - saa nähdä millainen katastrofi tästäkin tulee. Viimeksi olen värjännyt itse (ihan omakätöisesti) hiukseni viisitoista vuotta sitten, jolloin lopputuloksena oli keskiruskea (luonnollinen väri) keltaisilla täplillä (yritin siis blondata hiuksia). Sen jälkeen kotihommissa saivat värjätä äiti, ja nykyisin kihlattu. Mutta kieltäytyi tänään, kun ärsytin häntä vähän liikaa temppuiluilla. Tungin varuilta kaksi tölkkiä väriä päähäni että tähän edes jotain tarttuisi. Toivotaan ettei tarvitse varata hätäkampaamokäyntiä ensi viikolle!
Related Posts with Thumbnails