Me syömme melko paljon erilaisia kurpitsoita (erityisesti butternut squash on meillä suosiossa), ja tuntuu aina kauhealta haaskaukselta heittää siemenet pois. Tälläisiä pikkunaposteltavia olen sitten aina silloin tällöin tehnyt meille - määrä riippuu aina sen viikon kurpitsamäärästä. Näihin voi käyttää oikeastaan minkä tahansa kurpitsalajikkeen siemeniä, ja hyvältä maistuu. Siemenet säilyvät jääkaapissa useamman päivän, eli kerralla voi tehdä vaikka koko viikon siemenmääristä naposteltavia.
Tarvitaan:
Kurpitsansiemeniä
Suolaa
Puhdista siemenet kurpitsanjäämistä. Keitä 5 minuuttia. Levitä keitetyt siemenet pellille voipaperin päälle, niin ohuelti kuin mahdollista välttäen klimppiintymisiä tai päällekkäisiä siemeniä. Suolaa kevyesti, ja laita 100-asteiseen uuniin tunniksi. Herkullisempia kuin sipsit ja tosi helppoja tehdä!
namnam, kuulostaapa hyvälle! Mä en kyllä osaa tehdä kurpitsasta mitään, vai saako sitä edes suomesta? :o. Kaikki siemenet yleensä kelpaa :)
VastaaPoistaMä oon vähän kuullut että tota butternut squashia harvoin löytyy Suomesta, mut käsittääkseni muita kurpitsoja löytyy kyllä. Mitkä tahansa kelpaa tähän :)
VastaaPoistaKurpitsansiemenet on nam! Ja pinjansiemenet ja auringonkukan myös :P
VastaaPoistaMutta siis niin, syön niitä ihan sellaisenaan vaan.
VastaaPoista