torstai 31. toukokuuta 2012

Suomalaisia kodin tavaroita

Mitäköhän kaikkea sitä on tullutkaan Suomesta tänne Britteihin raahattua? Tämä postaus on kiertänyt useammassa ulkosuomalaisblogissa ja minusta on ollut hauska tutkailla mitä kaikkea ihmiset sieltä mukanaan tuovatkaan, ja tässä omia valintojani. 

Meiltä löytyy Iittalan Taika-mukit. Näitä olisi minulla vielä muutamia muissa väreissä Suomessa, mutten ole saanut niitä vielä pakattua mukaan. Ehkä seuraavalla Suomi-visiitillä sitten. Finlaysonin Muumi-pyyhkeet tulivat häälahjaksi, ja Iittalan Kivi-tuikkuja tuli pari lisää myöskin häitten mukana. Juustohöylä tottakai löytyy myös, vaikka sitä käytetäänkin vain silloin harvoin kun tuodaan Oltermannia Suomesta mukana. Pari Marimekko-penaalia kynille, ja tietty vähän suklaita, Jenkki-purkkaa ja Lakka-likööriä löytyy meiltä kanssa. Ja joitakin kirjoja suomeksi tietenkin. Ja niin joo, meillä on häistä jääneet myös valkoiseksi maalatut puiset nimikirjaimet Stockalta, nykyään hyllyssä koriste-esineenä.

Paljoa ei ole tullut tuotua Suomesta itseasiassa, vaikka olisihan tässä viiden vuoden aikana ollut mahdollisuuksia raahata tänne vaikka mitä. Aalto-maljakon haluaisin vielä tänne joskus. Muuten tulen varmaan toimeen hyvin ihan vaan brittiläisillä tavaroilla.









Olisi muuten hauska nähdä muidenkin Suomi-varastoja, eli napatkaahan haastetta tästä mukaanne!

8 kommenttia:

  1. Meiltä löytyy kans ihan vähän Iittalaa sekä muumi-lakanat, haha :D Ihania sisustusjuttuja Suomesta kyllä saa. Itse asiassa mun on häpeäkseni myönnettävä, että Brittisuunnittelua en tuunne juuri lainkaan, siis niin että osaisin nimetä jotain liikkeitä tai ketjuja ja niiden tuotteita sisustuksen saralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mä en kyllä tunne suomalaisesta suunnittelustakaan mitään. Marimekon, Finlaysonin ja Iittalan, ja siihen isoihin nimiin mun tuntemukseni rajoittuukin :D

      Poista
  2. Tää ei nyt liity mitenkään tohon sun postaukseen, mutta luulen, että näin sun miehen maanantaina joskus aamu yhdeksän jälkeen Warren Streetin asemalla tubea odottelemassa. Jos ei ole hän, niin sitten hänellä lienee kaksoisolento :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sä oot varmasti mun miehen nähnyt. Hän olisi aikataulujensa puolesta tuolla asemalla just silloin, työmatkalla :)

      Poista
  3. Mä olen nähnyt tämän saman jutun muissa blogeissa, ja aattelin heti et kiva juttu, et tonhan vois toteuttaa itsekin. Kunnes tajusin ettei mulla kyllä paljon mitään suomalaista tavaraa löydä. Periaatteessa en ole mikään Iiittala tai Marimekko fani, ja ei niitä muutenkaan löydy edes Suomen-tavaroiden joukosta. Tietty varmaan vaikuttaa sekin, että en ole vielä ns. "asettunut" paikalleen ja kannan aina kamoja matkalaukussa mukana paikasta toiseen. Niitä Koko-astioita kyllä löytyy ja ne on mun mielestä kivoja!

    Fazeri löytyy kotoa säännöllisin väliajoin, mutta se ei kyllä kauan hyllyssä homehdu :D

    Mut näitä postauksia on ollut hauska kyllä lukea!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon asunut samassa talossa jo muutaman vuoden, joten tänne on ihan mielellään tuonut juttuja Suomesta, kun tietää ettei koko ajan ole muuttamassa kapsäkkien kera uuteen osoitteeseen. Marimekosta en minäkään erityisemmin välitä, mutta Iittala iskee. Ja mieskin tykkää tosi paljon Iittalasta, ja muutenkin skandinaavisesta designistä.

      Fazer ei kyllä täälläkään kauaa homehdu!

      Poista
  4. Mä raahasin mukanani joka kerta Lontoossa asuessa purkinavaajan, sellasen pienen metallipalan. Briteissä kun on vaan niitä isoja mötiköitä jotka kulkee eteenpäin ja hajoaa käsiin. Kerran eräs aupair-äiti jopa pyysi saako pitää purkinavaimen kun ihastui siihen miten kätevä se on. :D Onneksi ne maksaa tyyliin euron, joten jätin sen hänelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta nää isot mötikät on just parhaita! Mut on meillä sellainen perinteinenkin, just jos toi meidän mötikkä hajoaa (ne kun tuppaa sen tekeen aina säännöllisin väliajoin).

      Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails