sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Herkkusmoothie

Kesäpäivät ovat taas palanneet tännekin, joskaan eivät vielä helteisinä, niin aurinkoisina. Tälläisinä päivinä minun ainakin tekee mieli kovasti jotain herkullista, mutta kevyttä, välipalaa. Kohmeisen kermainen smoothie sopii näihin fiiliksiin aivan täydellisesti. Vaikka smoothien tekeminen aika helppoa onkin, ja reseptejä on varmaan yhtä monia kuin smoothienlitkijöitä, niin tälläinen on minun oma suosikkini. Helppo ja simppeli, mutta muokattu parin viime vuoden varrella täydellisesti omaan makuun sopivaksi. Yogurttipohjaan tehty tietenkin, muutenhan se olisi jotain aivan muuta kuin smoothieta.

Herkkusmoothie kahdelle

Pehmeää, kermaista yogurttia ½ litraa (esim. Yeo Valley, tai kreikkalainen yogurtti)
Jäisiä mustikoita n. 2 dl (saa olla reippaasti enemmänkin)
Kypsä, paloiteltu banaani (tai kaksi pientä)
Hunajaa kaksi isoa ruokalusikallista
Loraus maitoa tai marjamehua


Nautitaan ulkona auringonpaisteessa :) Ylimääräistä smoothieta ei varmaankaan jää, mutta jos näin kummasti sattuisi käymään, se säilyy myös jääkaapissa pari päivää :)

2 kommenttia:

 1. Tuo jugurttipohjaisuus lienee puhtaasti suomalainen ilmiö, sillä ulkomailla smoothieta tilatessaan usein saa pöytään ihan jotain muuta kuin jugurttijuoman. Yleensä hedelmäisen mehujäämurskasekoituksen. Toisaalta etenkään eteläisemmissä valtioissa ei oikein tykätä käyttää maitotuotteita juomissa tai drinksuissa. Valkovenäläinen tuntuu olevan täysin tuntematon ainakin Kreikassa, ei täällä baareissa ole mitään maitoa!

  Itsekin olen sitä mieltä, että smoothie nimenomaan kuuluu tehdä jugurttiin!

  Banaaninkäytöstä olen huomannut, että sen makeus peittää usein muut maut alleen ja käytänkin banskua aika säästeliäästi smoothieissa. Muutenkin tykkään vähän enemmän kirpakasta kuin makeasta smoothiekokemuksesta, johon suomalaiset marjat ovat kerrassaan oivallisia :)

  VastaaPoista
 2. En mä usko että se on pelkästään suomalainen juttu, mä olen nimittäin joskus saanut suomalaisissakin baareissa frappeja ja pirtelöitä smoothien nimellä. Vähän ollut pettynyt olo kyllä siinä, smoothie on jugurttipohjainen! Muttei ehkä kaikki ei vain ymmärrä näitä eroja. Briteissäkin on vähän tätä epäpäättämyyttä myöskin...

  Banaani voi peittää makuja, ihan totta, mut ihan henkilökohtainen mielipiteeni on että pieni makeus ja makujen pehmentäminen (jota banaani tekee) on ihan paikallaan - itse ainakin tykkään. Mutta ei tietty liikaa banskuja, pitää ne muutkin maut maistua :)

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails