maanantai 28. marraskuuta 2011

Joululahja jollekin siellä kaukana...

Vielä ei ole edes joulukuu ja minä olen ihan jo joulufiiliksissä. Joulukoristeita en sentään ole laittanut esille vielä yhtäkään, odottelen joulukuun ensimmäistä, mutta joululahjoja olenkin jo ehtinyt ostaa. Miehen joululahja on jo paketoitu, pian teen piparitaikinan pakkaseen odottelemaan piparkakkutalojen valmistelua - niistä tulee sitten joululahjoja perheelle. 

Minusta on ihana ostaa ihmisille lahjoja. On hauska ajatella sitä joka sen lahjan avaa, on hauska ajatella millaisesta lahjasta he eniten ilahtuisivat ja suunnitella pieniä yllätyksiä ja piilottaa jotain yllättävää lahjan sisään. 
Tänä jouluna ostin jälleen kerran joululahjan myös jollekin tuntemattomalle. Minä valmistelin kenkälaatikollisen lahjoja vietäväksi jonnekin sinne Itä-Eurooppaan, jollekin köyhälle perheelle joulumieltä tuottamaan. Mietin kovasti mikä olisi mukava lahja äidille, isälle, teini-ikäiselle, kouluikäiselle, tarhaikäiselle, tytöille ja pojille ja yritin valita jotain lämmintä, jotain ilahduttavaa, jotain hauskaa, jotain käytännöllistä ja jotain makeaa. Yritin miettiä mikä olisi sellaista josta olisi mahdollisimman paljon iloa ja mille löytyisi käyttöä ja mikä kävisi laajemmin eri ikäluokille, sitä kun ei voi tietää millainen perhe sen avaa. Jokaisen pikkukolon tilkitsin suklaanamusilla, tikkareilla ja tuikuilla. Eniten jäi harmittamaan se että aivan kaikki jota mukaan halusin pakata ei vaan millään konstilla mahtunut mukaan. Ehkä sitten ensi vuonna.

Minä laitoin joulumieltä eteenpäin LinkRomanian kautta. Suomen kamaralla toimii ainakin Joulupuu-keräys, jossa kerätään vähävaraisille lapsille joululahjoja, ja johon varmasti osallistuisin jo Suomessa tässä ennen joulua kävisin. Pelastusarmeijan joulupadat ovat myöskin hyviä lahjoituskohteita, jos on jotain ylimääräistä kierrätettävää, sieltä ne menevät hyvään tarkoitukseen. Laittakaa tekin hyvää joulumieltä eteenpäin!

10 kommenttia:

 1. Ihana idea tuo sun lahjapaketti vähäosaisille. Sitä ei jotenkaan aina edes tule itse ajateltua että voihan sitä laittaa tavarankin muodossa eikä aina vain antaa rahaa keräyksiin.

  VastaaPoista
 2. Keräysraha on kuitenkin paras tapa lahjoittaa, siitä kun parhaimmassa tapauksessa saadaan eniten irti kohdemaassa (sekä avun ja paikallisen talouden tukemisessa). Mut tämä lahjapaketti on kiva lisä tavallisen lahjoituksen lisäksi, musta on kiva ostaa ihan konkreettista tavaraa(kin) :)

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Kiitos aivan ihanasta postauksesta, yritin jo mennä tuon linkromanian nettisivuillekin, kun vasta tajusin ettei se toimikaan täällä Suomessa.. No, joulupuu-keräyspä toimii ja vieläpä tulevana viikonloppuna omassa kotikaupungissani, sinne siis! Ja KIITOS vielä kerran, tuli hyvä mieli jo pelkästään lahjoittamisen suunnittelusta :).

  VastaaPoista
 4. Moikka!

  Olen itse muuttamassa Lontooseen (puolen vuoden vaihtoon näin aluksi) vuoden vaihteen jälkeen. Viimeiset kuukaudet on tullut ahmittua blogeja ja haettua fiilistä. Sun blogiin eksyin pari päivää sitten ja eilen yhtäkkiä välähti, että jumaliste me ollaan oltu samassa lukiossa!!! :D Kauhukseni en muista kyllä sun nimeä ja tuskin sinä muistaisit minua. En ollut lukiossa mikään järin näkyvä persoona :)

  Halusin vain sanoa, että sulla on tosi kiva blogi. Kiitos, että sitä saa lukea. Ja mukava nähdä, että elämä on mallillaan ja asiat hyvin. Onnittelut naimisiin menon johdosta!

  Venla

  VastaaPoista
 5. Moikka,

  Taalta naapurisaarelta kyselen piparkakkutaikinasta - mista olet onnistunut loytamaan siirappia?? (vai olenko niin urpo etten vain ole tajunnut milla nimella sita taalla myydaan ...)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi, hyvä että ehdit tuohon Joulupuuhun! Ihana että joku muukin viitsii lahjoittaa ja ilahduttaa jotakuta tuntematonta :) Mä oon jo kauan halunnut osallistua tuohon Joulupuuhun, mut viimeaikoina en oo ollut Suomessa sopiviin aikoihin.

  Venla, heh, hassu sattuma! Kyllä varmaan tunnistaisin, jos vain oltiin samoissa ryhmissä, mulla on aika hyvä naamamuisti, mutta nimimuisti minullakin tökkii :) Lontoo on kyllä ihan ykköspaikka tulla tekemään vaihtoa - täällä riittää tekemistä ja näkemistä! Varmasti tykkäät tosi paljon. Kiitoksia muuten onnitteluista :) On se elämä muotoutunut ihan mukavasti lukiosta lähdettyä :)

  Kristiina, black treacle! (ja nimenomaan black/dark, ei light). Oon joskus ostanut suomalaista siirappia merimieskirkolta mutta mun kokemuksen mukaan tuosta tulee aivan yhtä hyvää. Molasses on myös samantyyppistä siirappia :) Ja treaclea löytyy ainakin täällä ihan tavallisista ruokakaupoista, leivontaosastoilta.

  VastaaPoista
 7. Pakko kommentoida tohon pipariasiaan(heh), että musta black treacle pelkästään maistuu liikaa "palaneelta", suomalaisen siirapin puutteessa mä tykkään tehdä ennemmin tavallisella vaalealla siirapilla tai sitten laittaa osan treaclea ja osan vaaleaa siirappia.

  VastaaPoista
 8. Ma olen tehnyt piparkakkuni golden syrupilla, ihan syotavia tuli paitsi taikinasta ihan pipareistakin... :) Ja muuten ihan piparkakkumaustepussista loytyvalla perusohjeella.

  VastaaPoista
 9. Agatha, musta se taas on just hyvää tuon black treaclen kanssa. Makuasioita :) Pitäisi joskus kokeilla tehdä yks taikina black treaclella, yks tuollaisella sekoituksella ja yks vaalealla siirapilla niin voisi vertailla mistä tulee parhaimpia. En oo vielä ehtinyt taikinoita tehdä niin ehkä voisin ainakin kokeilla sekoitusta tänä vuonna :)

  Anonyymi, mä taas on jostain saanut päähäni että sen täytyy olla tuota tummaa treaclea. Noh, mut hyvä niinkin että kunhan vaan on mitätahansa siirappia niin toimii :)

  VastaaPoista
 10. Heh ehdottomasti suomalaisten piparkakku(taikinan) ystavien puolesta pyydan etta teet tuon testit ja raportoit tulokset tanne blogiin:)) pahempiakin nakkeja voin kuvitella olevan kuin piparkakkutaikinan maistelu;)

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails