sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

60v synttärit

Lauantaina kävimme juhlistamassa miehen isän 60v synttäreitä. Ihan leppoisasti juhlimassa vain, ihan vain läheisimmät lounaalla yhdessä, nauttimassa auringosta puutarhassa syöden. Me toimme kakun, tällä kertaa ihan ostokakku vaan ajanpuutteen vuoksi. 



Tälläistä oli päällä - uusi laukku siitä Marni H&M mallistosta, muut jutut vanhoja tuttuja. 




Ajanpuute kakkusankarointiin johtui muuten ihan hauskoista suunnitelmista vain, eikä misään tylsistä työkiireistä. Perjantai-iltana käytiin katsomassa Purge-näytelmä täällä Lontoossa, eli se Sofi Oksasen Puhdistus. Aivan mahtava kokemus! Pieni teatteri (ehkä n. 40 katsojaa) ja istuimme aivan eturivissä, ja näyttelijät olivat ihan käsinkosketeltavissa. Ja tosi jännittävä tarina. Kirja on ollut lukulistallani jo pitkään, nyt pitäisi kyllä vihdoinkin tehdä sille jotain.

4 kommenttia:

  1. Olipas samaistuttava postaus! Itse kävin katsomassa Puhdistuksen viime torstaina :) Oli kyllä aikamoista sompailua sinne pohjois-Lontooseen ja meninkin sinne hankalampaa reittiä, kuin olisi oikeastaan tarvinnut :P Metrolla Liverpoolin asemalle ja sieltä bussilla Dalsto Kingslandille. No, pääasia että löytyi. Ihan oli ihokarvat pystyyn nostattava esitys, hrr. Kirjan lukemisesta oli itselläni jo aikaa, joten moni asia tuli yllätyksenä (pahiksen ampuminen lopussa, Hansin kuolemaan johtaneet syyt ja talon palaminen). Hienot lopetukset oli ohjaaja kyllä luonut sekä väliajalle(paljastuu että Zara on hänen sukulaistyttö) että esityksen loppuun(Aliide polttaa talon). Huikeaa näyttelijän työtä, täytyy sanoa. Sanoinkin jo, että nyt en taida eää uskaltaa katsoa ko.näytelmää Suomessa, niin kovat pohjat tämä esitys asetti Sofi teokselle ;) Olisihan se noloa, jos britit osaisivat tehdä paremman version suomalaisen kirjailijan teoksesta!

    Noh, siitä riittäisi analysoitavaa. Harmi, etten pidä kriitikko-blogia, riittäisi meinaan tästäkin esityksestä ammennettavaa :) Asiasta seinään: On onni asua Briteissä syntymäpäivänä! Valmiskakkujen tarjonta huimaa päätä ja ne ovat monesti oikeasti todella herkullisia ja edullisia. Ei siis syytä itsesyytöksiin; valmisversioihin on tyydytty täälläkin suunnalla ;)

    Ihana postaus, leppoisa ja kultturelli tunnelma. Mukavaa pääsiäisen odottelua Lontooseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, ja hyviä suklaamunia sinnekin! :)

      Dalston Junction oli kyllä vähän hankalahko paikka mennä, sinne kun menee vaan Overground. Ja me päätettiin syödäkin siellä, mutta siellä oli aika onnettomat ravintolavalikoimat ja päädyttiin vaan KFC:hin... Mutta näytelmä oli tosiaankin ihan huippu. Harmi että se on nyt jo loppu, muuten olisin ehdottomasti suositellut sitä eteenpäin. Muutenkin näytelmässä oli nuo käänteet laitettu tosi hyvin. Ainoa mistä itse en niin välittänyt oli se "elokuva" heti alussa, mutta muuten tosi hyvin ohjattu.

      Kakku oli ihan ok, mutta kylmä silti oon sitä mieltä että mun omatekemät kakut on parempia :)

      Poista
    2. Yleisössä oli Suomen suurlähettilään vaimo, joka kertoi nähneensä esityksen myös Lahden Kaupunginteatterissa. Hän sanoi, että tämä brittien versio oli paljon raaempi ja rajumpi kuin Suomen. Hän viittasi tällä juuri siihen alun elokuvapätkään, alastonkohtauksiin ja väkivallan avoimuuteen. Minä pidin kyllä siitä avoimuudesta ja rohkeudesta, jolla tätä käsistä oltiin lähdetty työstämään. Sofin teksti pääsi oikeuksiinsa. Tosin olen samaa mieltä filmipätkästä; oli ensinnäkin liian pitkä ja se vähän laski alkuodotuksia näytelmälle--> Mietin, että jopas alkoi kummallisesti... :P Onneksi jatko yllätti positiivisesti!

      Itse tehty onkin aina itsetehty. :> Vertailla ei kannata mutta pakkoraossa valmistarjonta on täällä aikamoista. Pelastus.

      Poista
  2. Oi, herkullisen näköinen kakku joka tapauksessa! Luin tuosta Puhdistuksesta Hesarista, kiva että se oli noin onnistunut!

    VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails