perjantai 2. toukokuuta 2014

Aatteita työvaatteista ja ostossuunnitelmia

Pitäis vähän päivittää työvaatekaappia. Pukukoodina on smart casual, eli sellainen vähän Suomen toimistotyyliä siistimpi, mutta brittimeiningeissä melko rento. Suorat housut tai hame, yhdistettynä siisteihin yläosiin, ehkä puvuntakkeihin tai neuletakkeihin, sillä pärjää. Olenkin joskus aikaisemmin kirjoitellut pukukoodeista täällä päin, tämänhetkinen työpaikka on niistä se vähiten muodollinen tai ehkä siinä keskivaiheilla muodollisuusasteikkoa.  
 
Nyt olen vähän tsekkaillut omaa vaatekaappia käytännössä ja havainnut sen, joskin niukinnaukin riittäväksi, melko suppeaksi ja vähäiseksi. Minulta löytyy tummanharmaa jakkupuku, beiget housut, harmaat tweed-housut, muutama valkoinen trikoo/silkkipaita, musta DKNY Cozy villatakki, beige tweed-jakku, ja siinäpä se taitaa ollakin. Niitä yhdistelemällä saa toki useampia eri yhdistelmiä, mutta vähän jo kyllästyttää. Erityisesti tarvetta olisi siisteille paidoille.
 
 
 
Tsekkailinkin jo viikonloppua varten (ollaan menossa taas shoppailemaan, toivottavasti ehditään minunkin kauppoihin tällä kertaa) vähän valikoimia eri kaupoista joista löytyy toimistokelpoista asustetta. Reiss, Karen Millen, Massimo Dutti, Hobbs, Banana Republic, Jigsaw ja Mango taitavat olla suosikkejani tällä saralla. Osa vähän kalliimpaa, osa halvempaa.
 
Massimo Dutilla on ihania vaatteita... Ja kenkiä, ja koruja. Sellaisia tosi perusvaatteita. Erityisesti silkkipaidat tuntuvat laadukkailta. Kengät tuppaavat olemaan hyvänlaatuisia, mutteivät mitään järisyttävän kalliita (£50-90). Banana Republic on aika samantyyppinen kauppa, ja tarjoaa paljon hyviä toimistovaatteita, kohtuuhintaan.
 
   
 
Jigsaw ja Hobbs ovat taas vähän kalliimpia vaatekauppoja, mutta ah niin omaa silmää miellyttäviä. Jigsawiin tutustuin tarkemmin kuullessani että se käyttää samaa tweed-valmistajaa kuten Chanel (vinkkinä siis jos ne Chanel-jakut innostaa, Jigsawin vastaavat ovat alle kymmenesosa hinnasta). Hobbs on vähän aikuisempaan makuun, mutta sieltäkin löytää hyviä vaatekappaleita. Karen Millen tekee hyviä jakkuja ja mekkoja, ja Reissin mekot ja jakkupuvut ovat useimmiten todella hyvännäköisiä.
 
Toimistokengistä muuten, mielestäni Clarks on ihan ykkönen. Mukavia kenkiä, ja järkeviä korkoja, ja vielä kohtuuhintaan. Hyvää laatua ja kestävää. Massimo Dutti on myös hyvä kengissä, mutta valikoima aika suppea ja painottunut enemmän vapaa-ajankenkiin.  
 
Mutta sitten omaan vaatekaappiin... Jonkinlainen vaalea, ehkä hiekanvärinen, tai vaaleanharmaa, jakkupuku tekisi terää omassa vaatekaapissa. Sitä voisi yhdistellä helposti muun vermeen kera. Eri silkkitopit, niitä tarvitsisin. Ja vaikka pari silkkistä spagettiolkatoppia neuletakkien ja jakkujen alle. Ja pari kynähametta neutraaleissa väreissä, niitä on helppo yhdistellä vaikka mihin.
 
Eli, ostoslistalle siis kaksi siistiä silkkitoppia, muutama alustoppi, yksi kynähame vaikka tweedinä, ja kohtuuhintainen vaalea jakkupuku. Katsellaan sit mihin rahat riittävät.
 
Onko teillä muuten mitään hyvää vinkkiä toimistovaatteisiin? Mistä kaupasta saa parhaat toimistovermeet?

2 kommenttia:

  1. Ma olen itse mekkoihmisia mita tulee toimistopukeutumiseen, ne on helppoja kun voi vetaa vaan mekon ja kengat paalle ja asu on siina. Tosin niita asukokonaisuuksia on vahan hankalampi "uudistaa" kun taas uusi ilme syntyy aina kun sekoittelee yla-ja alaosia keskenaan. Mutta joo, noihin samoihin kauppoihin ma menisin myos etsimaan toimistoon soveltuvia vaatteita, Massimo Dutti & Banana Republic on mun suosikkeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mekot on just tosta käteviä, mut niinkuin sanoit, se on vaan yks asu. Mä tykkään kun on ylä ja alaosa, niistä saa niin paljon hyviä yhdistelmiä, varsinkin jos on samaa värimaailmaa, että aina näyttää vähän uudelta. Yks siisti mekko olis kieltämättä kyllä kätevä paniikkiaamuihin kun ei jaksa ajatella :D

      Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails