keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Olenko minä mammabloggaaja?

Mitäs te olette mieltä - onko tästä blogista tullut ihan jo pelkkä äitiys/mammablogi? Äitiysblogeissa joskus viime vuoden puolella taisi kiertää tälläinen leikkimielinen raksi ruutuun ja laske pisteet postaus. En kuolemaksinikaan muista mistä blogista se lähti liikkeelle (ja olen liian laiska Google-etsintäreissulle) - jos tiedätte niin ilmoittakaa, laitan kyllä sinne linkin.

Mutta mitäs siihen kyselyyn sitten vastasinkaan...
 LAPSESI OMISTAA SEURAAVISTA TAVAROISTA:

[ x ] Sophie the Giraffe
[ x ] Ainun ensipupu
[  ] Brion taaperokärry
[  ] SkipHop-leluja
[ x ] Lamaze-leluja
[  ] BabyBjörn-sitteri
[  ] Mitä tahansa Färg&Form-merkkistä
[  ] Manduca TAI Tula
[ x ] Stokken Tripp Trapp-tuoli
+ ainakin yhden vaatteen seuraavilta merkeiltä:

[ x ] Polarn o. Pyret
[  ] Mini Rodini
[  ] Newbie
[  ] Pomp de Lux
[  ] Me & I


Ha, Manducaa tai Tulaa ei ole, mutta Stoken kantoreppu olisi löytynyt. Stoken Tripp Trapp tuoli on myöskin aivan mahtava, ei ihmekään että se yhdistetään mammabloggailuun. Sohvi kirahvi on ihana, ja se tottakai piti vauvalle ostaa jo ennen syntymää, trendilelu pitää olla tottakai jos halutaan pitää meidän trendivauvan imagoa yllä. Heh. Ainun ensipupu tuli kylkiäisenä jotain kautta, ja vauva ihastui siihen kovin myöskin.
 
Vaatemerkit näyttävät tässä kyselyssä olevan kovin suomalaisittain suosittua tyyliä, meillä toki on enemmänkin näitä Englannissa suosittujen firmojen lastenvaatteita ja sitten perisuomalaisia merkkejä kuten Marimekkoa. Taaperokärryä meiltä ei olisi löytynyt ollenkaan (se kuulemma kun voi viivästyttää kävelynkehitystä), ellei joululahjaksi olisi tullut (kiitoksia anoppi) vilkkuvaa, välkkyvää, ja äänekästä muovihirvitystä  VTech firman valikoimista.
 
Minusta on aika hassua nämä kovat muotivillitykset vauvojen vaatteissa ja leluissa - ja minusta tämä on aika paljolti suomalainen piirre. Englannissa ei ainakaan tunnu että täällä on oikeastaan mitään erityisempiä vauvatrendejä. Sohvi kirahvi on toki lähes kaikilla keskiluokkaisilla vauvoilla puruleluna, ja monilta löytyvät Bugaboot vaunuina, mutta siihen ne trendit jäävätkin. 
MAMMABLOGGAAJAN ELÄMÄ JA TEOT

[  ] miehesi kulkee blogissa nimellä Isi tai Isimies
[x] olet naimisissa tai häät ovat vähintäänkin suunnittelutasolla
[ x ] olet osallistunut ainakin yhteen mammamiittiin blogiurasi aikana
[ x ] kirjoitat blogiin kuukausikatsauksia lapsesi kehityksestä ("Mussukka 1 kk, Mussukka 2 kk jne.)
[  ] jos olet raskaana, kirjoitat tasaviikkopostauksia!
[x] ja vauvan synnyttyä tietenkin synnytyskertomuksen
[  ] olet toteuttanut blogissa vähintään yhden yhteistyöarvonnan
[ x ] ...ja vähintään yhden kysymyspostauksen
[  ] teet Instaweek-postauksia
[  ] sinulla on meneillään laihdutuskuuri tai elämäntaparemontti
[ x ] blogillasi on Facebook-sivu

 
Olen naimisissa ja vauva ilmoitteli tulostaan noin vuosi häiden jälkeen. Miestä en kyllä ikinä kutsuisi isiksi tai isimieheksi, hah, kuulostaa hassulta. Mammamiitti - lasketaanko tähän se että olen tavannut parikin täällä Lontoossa bloggailevaa mammaa erikseen. Vauvan kehityksestä tykkäsin kirjoitella kuukausikatsauksia, muuten ne asiat unohtuisivat aivan täysin, mutta raskausviikkokatsaukset tuntuivat jotenkin mitäänsanomattomilta. Kun ei mitään erityistä tapahtunut ja olin muutenkin töissä kiireinen. Loppuraskaudesta tuli jaettua jokaviikkoinen masukuva, siinäpä se. Synnytyskertomus löytyy täältä, se taitaa olla blogin luetuimpia postauksia. Facebook-sivusto löytyy, mutta täytyy sanoa että kun en mikään kovin aktiivinen somettelija ole, sieltä löytyy lähinnä blogipostaukset vain. Instagram päivittyy ihan muulla kuin blogimateriaalilla useimmiten, ja paljolti "live-ajassa". Laihdutus / elämäntaparemontti tekisi varmaan ihan hyvää, jos ihan tottapuhutaan, mutta katsellaan näitä sitten kun työelämän kiireet hellittävät vähän.
 
 

 
 
0-8 pistettä: Aloittelija
Olet vasta pääsemässä bloggaamisen makuun tai välttelet tietoisesti äitibloggaajien kliseitä. Ehkä haluat kulkea omia teitäsi, ehkä et vain tiedä mikä on blogimaailmassa pinnalla juuri nyt. Aloita vaikka nyt ensiksi liittymällä Facebookin Äiti Bloggaajat-ryhmään - sieltä löytyy vertaistukea.
 
9-17 pistettä: Wannabe-mamma

Olet hoksannut muutaman blogimaailman kirjoittamattomista säännöistä, mutta vähän on vielä matkaa huipulle. Osaat jo tunnollisesti valokuvata kaikki ostoksesi ja postata blogiin, ja seasta löytyy sekä Polarn o. Pyretiä että Cittarin alepotkareita. Nyt vain äkkiä järkkäämään arvontoja ja blogimiittejä...
 
18-25 pistettä: Supersopuli

Olet äitibloggaajien eliittiä! Namedroppailet merkkien nimiä sujuvasti keskustelun lomassa ("Mussukka, älä tahraa niitä Rodineja!") niin ettei keneltäkään jää huomaamatta että teiltä löytyy kaikki tavarat jotka ovat tällä hetkellä in. Et löydä hetken rauhaa instaweek-postausten, kuukausikatsausten ja rakas joulupukki-näitä-kamoja-haluamme-seuraavaksi-kollaasien keskeltä. Pitäisikö jossain välissä muka ehtiä kirjoittaa jotain ihan tavallisiakin tekstejä...?"
 
 
Sain 11 pistettä, olen siis Wannabe-Mamma. En mikään supermammabloggaaja, mutta uhkaavasti lähestytään sitä mammabloggaajien kastia... Olen kyllä huomannut että tähän blogiin alkaa pikkuhiljaa ulottautua nämä äitijutut paljon enemmän. Bloggaamisen aloitin opiskelijana, kirjoittelin paljolti ulkosuomalaisuudesta, mutta nyt tosiaan kun elämä on lähinnä tätä äitiyttä, sitäkin löytyy blogista enemmän. Varmaan määrällisesti eniten. On kiva myös huomata että tänne on eksynyt muitakin äitejä seurailemaan, vertaistuki ja mietteet äitiydestä ja lapsista ovat aina tervetulleita (ja saa niitä toki tulla lapsettomiltakin!), ne jutut kun pyörivät luonnollisesti mielessä. Olen itseasiassa pohtinut jos laittaisin tälle blogille lapun luukulle ja siirtyisin äitiysblogien maailmaan täysipäiväisemmin. No mietitään.

Millaisia pisteitä te muut (äiti)bloggailijat saisitte?

P.S. Minusta olisi muuten kiva tietää miten te kategorisoitte tämän blogin - onko se ulkosuomaisblogi, matkablogi, äitiysblogi vai lifestyle-blogi. Oikeassa ylälaidassa on äänestys, olisi kiva jos viitsisitte klikata siitä mielestänne oikeaa blogikategoriaa tälle minun tekeleelleni.


16 kommenttia:

 1. Vastasin äitiysblogi, vaikka mielestäni tämä on yhtä lailla myös ulkosuomalaisblogi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tää on kyllä molempia. Siksipä tenkin katalat ja kyselyssä voi valita vain yhden :)

   Poista
 2. Ehkä vähän kaikkea; ulkomaista elämäntapaa Suomalaisen äidin silmin...siihen mahtuu monenmoista. Itsekin olen miettinyt tuota blogien luokittelua ja itse näytän lukevan blogeja joissa on vähän kaikkea. Ihan puhtaasti äitiysblogit niin kuin pelkät päivän asutkaan eivät pitkään jaksa kiinnostaa. Mutta sinun blogisi on mukava lukea, oli se mitä kategoriaa tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään lukea monipuolisia blogeja. En jaksa lukea yhtä aihetta vain, kun mikään perus bloginaihe ole mikään intohimo minulle (kuten sisustus tai vaatteet). Mutta kiitoksia, kiva kuulla että tykkäät lueskellä näitä mun höpinöitä :)

   Poista
 3. Mammablogi tai ei, blogisi on mielenkiintoinen ja olen iloinen, että taannoin löysin tämän lukemistooni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva että ole viihtynyt täällä lueskelemassa, vaikka aiheet nyt heitteleekin yhdestä kymmenenteen :)

   Poista
 4. Miellän tämän ulkosuomalaisblogiksi, jossa on ripaus lifestyle- ja äitiysblogia. Älä vaan muuta tyyliä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, hauska kategorisointi. Hyppysellinen lifestyleä, kourallinen äitiyttä, hämmennettynä ulkosuomalaisuuteen... :D Tyyli sekin sit kai :)

   Poista
 5. Sulla on ihanan monipuolinen ja hyväntuulinen blogi, älä muutu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Samanlaista porskuttelua ja ajatuksenheittoa tämä varmasti tulee olemaan tulevaisuudessakin, mitä tälle nyt blogille loppujenlopuksi tapahtuukaan :)

   Poista
 6. Mä sanoisin, että ulkosuomalais-lifestyleblogi, jonka pitäjä sattuu elämään pikkulapsiaikaa :)

  Muuten! Toi Brion taaperokärry ei siis ole sama asia kuin se sellainen kävelykärry (jonne lapsi laitetaan keskelle seisomaan jaloille tarkoitettuihin koloihin ja sitten se opettelee kävelyä kokonaan tukeutuen siihen kärryyn) vaan se on ihan vain tällainen http://a-lekmer.r.worldssl.net/1008456/productoriginal/brio-lara-ga-vagn-svart.jpg Sillä ei siis pitäisi olla mitään negatiivista vaikutusta kävelemään oppimiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... ja sitten tulee taaperoaika, ja toinen raskaus, ja lisää vauvajuttuja :) Ei mulla siis mitään uunissa tällä hetkellä, kunhan mietiskelin mihin se elämä varmaankin vie. Mä ajattelen itse että tämä on lifestyle, kun tämä on tälläistä arkielämän pohdiskelua useimmiten. Ulkosuomalaisuus ei ole enää mulle ehkä niin kantava teema kun olen asunut niin kauan ulkomailla, että se on minulle normaalia ja hyvinkin arkista. Äitiys taas on vähän jotain uutta.

   Mut noista taaperokärryistä. Mä olen ollut siinä uskossa että noi Brionkin kärryt olis huonoa kävelytaidoille, kun siinäkin vauva tukeutuu johonkin apuvälineeseen. Huonompia tietty noi kolokehykset on, mut mulle jäi sellainen kuva et mikään apuväline ei olis suositeltua. (ja onhan ne kaikki ihan järkyttävän kolhoja ja isojakin, että kiitoksia vaan anopille siitäkin hyvästä :D)

   Poista
 7. Lifestyle-blogiksi minäkin tätä sanoisin jos on pakko laittaa johonkin kategoriaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin aina ajattelen tätä enemmän lifestyle-blogina - tai enemmänkin sellaisena arkielämäblogina, mut lifestyleä sekin on.

   Poista
 8. Ulkosuomalaisäitiblogi! :) Ja onpa hauska testi, kopsaan itselleni, kunhan ehdin tässä juhlinnalta taas bloggaamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei - ihan uusi kategoria! :D Joo kopsaile vaan, tää oli hauska. Jos vain tietäis kenelle antais sen keksimisestä propsit...

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails