torstai 17. huhtikuuta 2014

Päivä meidän mukana auringossa ja Greenwichissä

Yksi ihan perinteisiä Lontoo-huveja aurinkoisina viikonloppuina on mennä Greenwichiin. Ihana alue, kaunis kuin mikä, ja loistava paikka ottaa aurinkoa. Jalat kovia kokeneena ja edellisen päivän pitkän kävelyreissun uuvuttamina parkkeerasimme sinne päiväksi nauttimaan raikkaahkosta ilmasta ja auringosta.
 





 
 
Ensin napattiin laiva London Bridgeltä. Bye-bye London. Silmissä siinsivät Lontoon maamerkit ja pikkuhiljaa livuttiin kauemmas ja kauemmas perinteisiltä turistinäkymiltä.
 
 





 
 
Greenwich on uskomattoman kaunista aluetta. Olen sitä täällä blogissa jo aikaisemminkin hehkuttanut, ja hehkutan taas. On se vaan kaunis. Asuisin oikein mielelläni kävelymatkan etäisyydellä näistä maisemista.
 
 


 
 
Viikonloppuisin (vai olikohan se vain sunnuntaisin) täällä on pienet markkinat. Ei mitään erikoista tai suurta, mutta joskus löytyy mielenkiintoisia käsintehtyjä tuotteita. Ja tottakai hyvää ruokaa. Me tosin käytiin syömässä Byronissa, jonne vihdoinkin pääsin pitkän hinkumisen jälkeen käymään. Oli hyvää hampurilaista. Ja root bear (mikäs se nyt onkaan suomeksi) kera floatin (eli jätskipalleron).
 
 

 
 
Pienen kävelyreissun jälkeen päästiin sitten vihdoinkin lepäilemään puiston penkeille ja nauttimaan niistä paljonpuhutuista auringon säteistä. Paljon oli porukkaa lepäilemässä ruohikolla ja nautiskelemassa samasta lämmöstä. Tännepä tulisi useamminkin jollei tämä olisi meiltä niin hemmetin kaukana...
 





 
 
Chillailua puistossa. Muutaman muun tuhannen ihmisen kanssa - hyvä tuuri että löydettiin itsellemme tälläinen parkkipaikka.
 
 



 
 
Oli kivaa. Ja sitten pikkuhiljaa illan alkaessa hämärtämään lähdettiin takaisin keskustaan, Spitalfieldsiin ja parkkeerasimme pieneen cocktail-baariin ja sen mini"puutarhaan" pikadrinkeille. Minulle Negroni, vauvalle sippy cup. Ja sitten olikin jo aika lähteä kotiin. On muuten ruskettunut naama!
 
 


 
Melkoinen megakuvapostaus... Toivottavasti ei kestänyt turhan kauaa ladata!

5 kommenttia:

  1. Oih, ihania maisemia ja siellä on jo niin kauniin vihreääkin! Täällä vasta puissa alkaa pikkuhiljaa näkyä silmuja. Onneksi pääsiäisen ajaksi on luvattu hiukan lämpimämpää ja auringon paistetta, niin jospa se kevät meillekin tulee :) Ja kiitokset hienosta blogista, tätä on ilo seurata!
    T: mamma ja 7kk vanha Mila-tyttönen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Toivotaan pikaista kevättä sinnekin, tää on kyllä ihanaa aikaa kun kaikki alkaa kasvamaan ja vihertämään. Pääsiäiseks meille on tosin luvattu sateita, mur.

      Poista
  2. Moikka! Teidän päivä näytti ja kuulosti ihanalta ja rusketus on aina plussaa :-) Mistäpäin London Bridgeä noi lautat muuten lähtee? Täytyy olla jostain Tower Bridgen läheltä? Mielessä kiiltää jo "aamiainen" Borough Marketilla ja siitä sitten päiväretkelle Greenwitciin jonain aurinkoisena kesäpäivänä ;-) Onko yhdensuuntainen lippu jotain £7, oyster card ei ilmeisesti käy jos määränpää on lontoon ulkopuolella?

    Päädyin muuten sulkemaan oman blogin väliaikaisesti kun sitä oli linkkattu epämääräiselle keskustelusivulle ja muutenkin hengähdystauko tarpeen...Teen kyllä comebackin ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa hyvältä suunnitelmalta! London Bridge Pier on siinä joen eteläpuolella, sillan itäpuolella, eli Borough Market on siinä länsipuolella. Towerin edestä lähtee kans. Ja joo, yhdensuuntainen lippu oli n. £7 mut jos on Oyster PAYG sen saa vähän halvemmalla.

      Mä ihmettelkinkin että mitä sun blogille on tapahtunut kun yritin käydä siellä vähän aika sit! Toivotaan että ihme linkkailut loppuu!

      Poista
    2. Kiitos ohjeista! Himottais pikku retki jo kovasti :-)

      Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails