keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Tervetuloa kylään: Meidän olohuone

Kuvat meidän kodista ovat niitä ikuisuusaiheita joita aina silloin tällöin toivotaan. Näkyyhän tätä vähän aina siellä taustalla, mutta nyt ajattelin että vierassiivoan huoneen kerrallaan niin pääsette tekin vähän näkemään meidän asuinoloja.
 
Olenkin tainnut blogissa jo kertoa että meillä on rempattu taloa pikkuhiljaa useampi vuosi. Viime vuonna ennen vauvan syntymistä tuli rempattua kerralla olohuone, vauvan makuuhuone ja vintti/kotitoimisto kuntoon, ja vauvan syntymän jälkeen on tehty pientä korjailua kylpyhuoneeseen ja meidän makuuhuoneeseen. Pieniä juttuja ympäri taloa on vielä tekemättä, ja joitain oleellisia huonekaluja (makuuhuoneen yöpöydät esimerkiksi) puuttuu, mutta niinhän se aina taitaa olla. Pikkuhiljaa pikkuhiljaa. Sitten kun sisätilat, tärkeysjärjestyksessä korkeimmat, on laitettu kuntoon, päästään puutarhan kimppuun.
 
 


 
Etuovesta kun tulee sisään on tälläinen näkymä. Kaariaukosta päästään keittiöön, takaovesta puutarhaan. Sohvapöydän alla löytyy Ikean Motorp laatikot, ja päältä pieni karkkikulho Iittalan muodossa. Sohvalla majailee myös yksi meidän häälahjoista - ihan loisto-ostos (kiitoksia tädille)!
 
 


 
 
Sitten kun käännytään takaisin etuovea kohti, on tälläinen näkymä meidän "eteiseen". Valitettavasti eteistä ei sinällään ole, joten siisteyttä helpottaaksemme ostettiin muutama viikko sitten tuo Ikean kenkäkaappi. Vielä kun keksisi jonkun siistin ratkaisun takeille ja muille pikkujutuille, ne asuvat yläkerrassa vaatekaapeissa ja on muuten melko rasittavaa aina ulos lähtiessä poiketa yläkerrassa. Vaunuille sentään löytyy kolo juuri sohvan takaa.
 
Seinällä on Storm Thorgersenilta saatu signeerattu printti, se muistaakseni on Biffy Clyron levynkansi. Sitten meidän häistä kuva, otettu Tampereen Kehräsaaren pikku sillalla, ja sitten vauvan jalat hänen ollessaan seitsemän päivän ikäinen. Ne on ihanat. Kenkäkaapin päällä on synnytyslaitoksella otettu kuva meistä, ja avainkulhona toimii Ugandasta tuotu punottu pikkukori.
 
 

 
Meidän ruokapöytä jota etsittiin todella kauan. Ostettiin se viimein joulun tienoilla, ja on kyllä kivempi syödä siinä kuin sohvalla. Seinällä on pari vauvan synnytyslaitoksella otettua kuvaa ja yksi 3kk kuva, sekä Ugandasta tuotu maalaus. Ostin sen kymmenellä dollarilla eräänä iltana, kadunvarresta etsiessäni minibussia, mieheltä joka maalasi niitä itse. Toin sen miehelle tuliaiseksi ja hän tykästyi siihen niin että se asustelee nyt vakituisesti täällä.
 
 


 
 
Portaissa on pari julistetta/taulua Chamonixista, jossa me tavattiin miehen kanssa. Rakastan erityisesti tuota topografia-karttaa alueen vuoristosta, harmi kun ei tullut otettua lähempää kuvaa. Tuossa kaapiston päällä, siihen valitettavasti kertyy vähän kaikenlaista, pitäisi vähän vähentää noita tavaroita, mutta siinä on häälahjaksi saatu antiikkinen tinatarjotin kynttilöille, häistä puiset nimikirjaimet, äitienpäiväkukkia, ja  pari muuta pientä sisustusesinettä. Kuvat seinällä ovat vauvan 3kk kuvia. Yleensä siinä on myös digitaalinen kuvakehys, mutta se on tällä hetkellä pois päältä kukkien takana.
 
Räpsin kuvat tosi pikaisesti automaattiasetuksilla vauvan syötön jälkeen - oli kiire nauttimaan kesän alusta puistopiknikille muutaman muun mamman kanssa. Mutta näkyy noista sen tarpeeksi, eipä meillä niin iso olohuone ole että siellä tarvitsisi paljoa kuvailla.
 
Olohuone alkaa olla pikkuhiljaa sisustettu. Muutamia pieniä toiveita tosin on - sohvatyynyt esimerkiksi haluaisin uusia Marimekon tyynyillä . Ja muita pieniä juttuja olisi kiva tuoda tänne. Oma unelmasisustustyylini ei ole ollenkaan moderni. Tykkään vaaleista seinistä ja väreistä, mutta myös lämpimästä puusta huonekaluissa, valkoiset ja korkeakiiltoiset kalusteet eivät miellytä ollenkaan. Ja monet erilaiset matkamuistot saisivat tuoda sisustukseen mielenkiintoa, niitä tuolla vintillä olisi muutamia odottelemassa vuoroaan. Seinillä tykkään siitä että siellä on uniikkeja taideteoksia ja omia kuvia, ja muita itselle merkityksellisiä asioita, ei mitään Ikean tms tusinakuvia.
 
Tälläinen olohuone. Seuraavaksi sitten keittiötä.

8 kommenttia:

  1. Tää oli tosi kiva postaus ja teillä on kivan näköinen koti! Tykkään kodeista jotka näyttää siltä että niissä eletään eikä vain sellaisia "kiiltokuvamaisia" koteja jossa kaikki on vimpan päälle. Mä rakastan sisustusjuttuja joten mun mielestä näitä on kiva lukea blogeista! Noi kuvat on tosi kivoja, mulla on projektina ollut kanssa teettä kuvia meidän seinille eri reissulta mutta a) ei olla osattu valita kivoimpia b) ei olla vaan saatu aikaiseksi. Ehkä sit joskus, nyt seinät näyttää vaan niin tylsiltä kun niillä ei ole mitään....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kesti neljä kuukautta ennenkuin saatiin noi kuvat seinille remontin jälkeen... Ja hääkuva teetettiin puoltoista vuotta häitten jälkeen... Nää on näitä ikuisuusprojekteja nää kuvat ja seinätaulut :)

      Mä kans tykkään sisustuspostauksista ja tykkäsin siitä sun sisustus postauksesta kanssa. On kiva aina päästä kurkistamaan millaisissa paikoissa ihmiset elää. Luen kans muutamia sisustusblogeja, pitääkin joskus linkata muutama lemppari tänne :)

      Poista
  2. Tosi kivan näköinen olohuone teillä! :)
    Ja tuo teidän vauvanne on vaan niin ylisöpö ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos :) Vauva osaa kyl olla kuvattavana, tottunut pienestä saakka kameraan :)

      Poista
  3. Hei, tuutteko maanantaina pallerokerhoon Ruotsin kirkolle? Ois kiva tavata naamatusten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo vielä päättänyt, meiltä on vähän hankala matka sinnekin. Harmittavaa. Mun pitäis melkeinpä ottaa juna peak timen aikana (ja toivoo että junat ei ois turhan täysiä) jos haluaisin ehtiä paikalle ajoissa... Jos se ois myöhempään aikaan niin se ei olis niin iso ongelma.

      Kävin kyl siellä joskus helmikuussa (ja muuten bongasin sut mut en tullut jutteleen kun olit kiireisenä jonkun kaverin kanssa! :D).

      Poista
    2. No vitsi, olisit nyt tullut moikkaamaan! Mä mitään nähnyt, höpötin varmaan vaan omiani... :D

      Joo, mustakin toi aika onturhan aikainen. Meiltä päin just missaa ruuhkajunat, mut silti. Mut olis kiva silti nähdä!

      Poista
    3. Joo, ois varmaan pitänyt :) Olin kans itse siellä kaverin kanssa turisemassa, siinäpä se aika äkkiä menikin. Mä laitoin sulle muuten postia sun blogisähköpostiin!

      Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails