sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Tartiflette neljälle

Me tapasimme kihlatun kanssa Ranskan alpeilla, tarkalleen ottaen Savoie-alueella, ja aina silloin tällöin tekee mieli tehdä ruokanostalgiamatka menneisyyteen. Kun saimme tuttavilta Ranskan-tuliaisena Redblochon-juustoa oli vuorossa tietenkin tartiflette, kermainen peruna-pekonivuoka. Tämä helppotekoinen kaloripommi on todella herkullinen ja on vieläkin maittavampi pitkän laskettelupäivän jälkeen. Me voitaisiin vaikka käydä muutamalla lenkillä tulevalla viikolla.

Me yleensä kokkaamme aika näppituntumalla, mutta yritin suunnilleen arvioida tarvittavia määriä tämän reseptin kirjoittamiseen. Kannattaa silti käyttää omaa harkintaa.





Tarvitset

5-6 isoa perunaa
1 paketti (250-300g) pekonia (joko lardon-kuutioita tai pekonisuikaleita joita voi itse leikellä)
pieni purkki kermaa
pullo valkoviiniä (vain loraus vuokaan, loput ruokajuomaksi. Sauvignon Blanc, Riesling tai muut terävänmakuiset valkkarit sopivat parhaiten)
Redblochon juustoa (n. 300g tai puolet isosta kiekosta)
3 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
voita

Ohjeet


1. Kuori perunat ja keitä niitä noin. 20 minuuttia. Kuivaa ja leikkaa n. 5mm paksuisiksi siivuiksi.
2. Ruskista pekoni ja kuullota sipulit.
3. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet, hiero leikatulla puolella vuokaa. Voitele vuoka.
4. Lataa perunat, pekonit ja sipulit kerroksittain vuokaan, vähän kuin lasagnea tehdessä. Ylimääräiset valkosipulinkynnet voi myös murskata ja levitellä kerroksiin.
5. Sekoita kermaan loraus valkoviiniä ja jaa sekoitus tasaisesti vuokaan. Levitä halkaistu juusto vuoan päälle. Jos juustossa on kova kuori se kannattaa poistaa, jos kuori on pehmeä ja ohut sen voi jättää.
6. Folio päälle ja uuniin 180 asteeseen tunniksi (tai niin kauaksi aikaa että perunat kypsyvät läpikotaisesti)

Viereen sopii erinomaisesti terävähkö valkoviini ja salaatti tasapainottamaan täyteläistä ateriaa. Ja teeman mukaan vaikka joku hyvä lasketteluleffa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails