keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Voi helvetin tietokoneet!

No eilen se sitten tapahtui. Ensimmäistä kertaa saanen sanoa enkä edes ollut millään hämärillä pornosivustoilla. Ihan tavallisilla, tylsillä sivuilla, joista en olisi arvannut mitään pahaa. Yhtäkkiä tulee ikkunaa ikkunan perään, feikkejä ilmoituksia viruksista, "virustorjuntaohjelmia" joita en ole asentanut koneelle. Siinä pähkäillessäni mitä tehdä, koko prosessi loppui kulminoituen Blue Screen of Deathiin. Toivoin että asia oli sillä selvä, että pääsin varoituksella.
Konetta käynnistäessä tietokone jähmettyi heti alkumetreillä, näyttäen ilmoituksen siitä että koneeni ja IP-osoitteeni on jäädytetty "tekijänoikeusrikkomuksien" takia ja ilmoitus ohjasi minut joko viemään asian oikeuteen tai sopimaan asian ennaltamäärätyllä sakolla. Netti ei toiminut, Windowsia ei enää ollut eikä työpöytääkään. Paskajäykkänä mietin siinä sitten että ei ihmisellä joka on ladannut torrentista yhden vaivaisen animesarjan vuotta aikaisemmin voi olla näin huono mäihä, eikä sentään tämä ole edes loogisesti mahdollista. Ettäkö IP-osoite muka blokattaisiin. Paskajäykkänä mietin siinä sitten että toivottavasti saan tämän vielä toimimaan. "Eihän sitä minun kohdalleni"-filosofian innoittamana mitään ei ole varmistettu - sinne olisi menneet kaikki kuvat ja muistot viimeisten kolmen vuoden ajalta, niitä harvoja ja valittuja otoksia lukuunottamatta jotka olen jakanut facebookissa tai täällä. Musiikista ei niin väliksi, sen saisin pahimmassa tapauksessa ongittua Ipodistani. Tärkeimmät koulujutut sentään olen tallentanut erikseen muistitikuille - täällä ei nimittäin tunneta armoa vaikka mitä tapahtuisi.

Parin BSOD:in jälkeen, modeemin uudelleenkäynnistyksen ja muutaman perkeleen (ja sen pahamaineisen c-sanan) jälkeen netti toimi. Satunnaisesti, mutta edes jotenkin. Ohjelma blokkasi kaikki lataukset tunnetuilta malware-poistosivuilta. Siinä varmistuikin että kyseessä oli ikävä virus. Löysin ohjeita työpöydän ja Windowsin palauttamiseksi, ja lopuksi koodin jolla ohjelman sai sammumaan (joka muuten on RFHM2-TPX47-YD6RT-H4KDM). Nojoo, arvaatte varmaan että kaveri toi mukanaan useamman muunkin kaverin. Jotka olivat vieläkin sitkeämpiä.Sen jälkeen alkoi tulla varoituksia "virusohjelmalta". AAAAAARGH. Lisää pirulaisia! Edelleenkin kaikki malware-poisto-ohjelmat blokattiin. Täältä löysin melko hyvät ja selkeät ohjeet, sain pysäytettyä tämän "virusohjelman" siksi aikaa että sain ladattua pari poisto-ohjelmaa. Poistoon kaikki pöpöt ja olin jo melkein valmis huokaisemaan helpotuksesta. Ja kyllä suurin osa näistä kavereista poistui. Kunnes koneen uudelleenkäynnistettyä se yksi pirulainen oli edelleen siellä aiheuttamassa ongelmia. Ja se ei vaan lähde millään! Netti on hidas ja takkuinen, ja ärsyttäviä feikki-ilmoituksia pukkaa silloin tällöin. Ja minun tietokonetaitoni alkavat olla uupumassa tähän hätään.

Kaikista pahinta on että eilen avasin tietokoneen vain siksi että olisin saanut tallennettua muutaman superhyvän ajatuksen siitä isosta tilastotiedeprojektista jotka tulivat eilen koulussa kaverin kanssa jutellessa, ja junamatkalla kotiin. No en ennättänyt ennenkuin sain pöpöjä joltain täysin viattoman oloiselta sivulta. Eilen menikin kolmeen saakka yöllä vääntäessä näitä pirulaisia, tänään kolme tuntia heti aamusta, ja mulla olisi oikeasti hommaa ihan normaalielämän kanssa. Ei olisi huonompaan aikaa voinut tulla tämä. Ja muutenkin tässä kuukauden sisään on kasautunut älyttömästi vastoinkäymisiä.

Voisiko olla enemmän perseestä?

2 kommenttia:

  1. Oon itse ollut myös samassa tilanteessa kun erehdyin painamaan jonku virusvaroituksen, mutta onneks pikkusisko selvitti koko ongelman

    Lamppu

    VastaaPoista
  2. Tää mun on sitkee. Harmittavaa kun ei ole ketään tietokone-eksperttiä jota tuntisin täällä.

    VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails