maanantai 6. joulukuuta 2010

Hyvää 93. syntymäpäivää!!


 

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivätervehdys ulkosuomalaisille yhteisöille 6.12.2010

Suomi on osa kansainvälistyvää maailmaa. Olemme Euroopan unionin jäsen ja aktiivinen toimija monissa kansainvälisissä järjestöissä, kuten Yhdistyneissä kansakunnissa. Talouselämämme on nopeasti kansainvälistynyt. Globalisoituneessa maailmassa taloudelliset mahdollisuudet, joskin myös haasteet ovat kasvaneet.

Ihmisten itsensäkin liikkuvuus on lisääntynyt. Suomesta mennään ja Suomeen tullaan jokaisessa elämänkaaren vaiheessa. Nuorille kansainvälisyys on luonteva asenne. Työelämän aktiivisina vuosina monet ihmiset ovat ulkomailla työtehtävissä jonkin aikaa tai muuttavat Suomesta pysyvästikin. Vielä eläkepäivät puolestaan saattavat merkitä joillekin muuttoa ulkomaille ainakin osaksi vuodesta.

Te, suomalaiset maailmalla, olette osaltanne Suomi-kuvan luojia omassa yhteisössänne. Te myös välitätte Suomeen ulkomailla saamianne vaikutteita ja rikastutatte näin suomalaisuutta. Ulkomailla luomanne verkostot ovat hyödyllisiä. Meille kaikille on tärkeää, että teidän ulkosuomalaisten yhteydet Suomeen säilyvät vahvoina.

Lämmin tervehdykseni Suomen 93. itsenäisyyspäivänä!


Tarja Halonen
Tasavallan presidentti

---
Vaikka tämä tervehdys nyt muistaakseni on suunnilleen (tai täysin) sama joka vuosi, on mielestäni mukavaa että meitä ulkosuomalaisiakin muistetaan.

Itse en sen ihmeellisemmin viettänyt itsenäisyyspäivää. Kunhan koulutöistä pääsin eroon ajattelin hakea kuoharia ja vähän herkkuja pikku juhlistusta varten, kunnes tajusin ettei valmiiksi jäähdytettyä kuoharia myydä lähikaupassa. Ehdin kotiin vasta siinä vaiheessa kun Linnan juhlista oli jäljellä vain parisenkymmentä minuuttia, ja pelkkiä tylsiä haastatteluja. En selkeästikään ole perillä suomalaisesta viihdeskenestä sen vertaa että minua kiinnostaisi pätkän vertaa. Onneksi yleareena näytti sentään pukukoosteen joka oli kai se tärkein juttu tällä kertaa. Ja jääkaapista löytyi vielä lasillisen verran valkkaria.

Että hyvää 93. syntymäpäivää Suomi-neidolle vaan!

Juhlittekos te mitenkään?

3 kommenttia:

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin vähän myöhässä! ;)

  Muuten, mistä noita linnanjuhlia olisi voinut seurata? Pohdiskelin eilen asiaa, mutta unohdin sen samantien.

  Oma itsenäisyyspäivä vierähti lenkkeilessä. :)

  VastaaPoista
 2. Löytyihän yleareenasta ihan ne kättelytkin kahtena palana, ainakin vielä eilen.

  Huvitti, kun joku julkkis oli valitellut, että pukuloisto saa liikaa huomiota. No pukujen ja kampausten takia minä olen linnan juhlia aina katsonut sen mitä olen katsonut, ei minua jaksa kiinnostaa ketä sinne on kutsuttu tai ne haastattelut.

  VastaaPoista
 3. Varjo, yleareenasta, yleareena.fi taisi olla osoite. Linnan juhlat tulivat livenä, sekä nyt siellä on kai kaikenlaisia koosteita ja haastatteluja vielä.

  Agatha, joo, eipä niitä kättelyjä jaksa vain randomeitten matti meikäläisten vuoksi katsoa... Pukuja on myös kiva aina arvostella :)

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails