tiistai 14. joulukuuta 2010

Oma keittokirja loistoresepteille

Minä olen keittokirjojen haalimisen kruunaamaton kuningatar. Uusien keittokirjojen selailun lisäksi rakastan uusien reseptien etsimistä, ja jokainen tämän talon kautta kulkeva naistenlehti joutuu armottoman silppuamisen kohteeksi, niissä kun tuppaa olemaan aina hauskoja ja erikoisia ruokavinkkejä. Näiden lehtileikkeiden lisäksi seurailen myös eri ruoka-aiheisia blogeja, ja kirjanmerkeissäni onkin sekaisin jos jonkinmoista herkkuohjetta, sekä muistin varassa muutamia osoitteita. Lisäilen myös omaan blogiini joskus omia muunneltuja reseptejä. 

Voitte arvatakin kuinka helppoa on halutessaan löytää se sama, loistavaksi todettu resepti toiseen kertaan. Varsinkaan jos ei muista oliko se jollain lippulappusella vai netin syövereissä vai ihan vain omassa päässä...
Tähän hätään löysin aivan loistavan keinon - oman tyhjän reseptikirjan (Paperchase £10). Parasta tässä on mappikiinnitys, johon voi ostaa uusia irrallisia sivuja, sekä muovitaskut joihin voi nuo lippulappuset vihdoinkin laittaa pois keittiön nurkissa seilaamasta ja odottamaan kokeilua. Parhaat tietenkin päätyvät sitten kirjan sivuille. Lisäksi eri reseptit voi lajitella kategorioihinsa.
Tähän olen ennättänyt lisätä muunmuassa reseptejä otsikoilla "Helppo piparkakkutaikina", "Kertun joulusinappi", "Raparperi-Banaani-piiras", "Amerikkalainen omenapiirakka" ja "Täydellinen popkorni".

Tämä ei ehkä kenellekkään muulle ole niin maailmaamullistava idea, mutta minulle tämä oli aivan uusi juttu että tälläisiäkin kaupoista löytyy. Olin niin onnessani kun tälläisen elämäähelpottavan kansion löysin, että halusin ilonpurkaukseni nyt täällä teillekin jakaa :)

2 kommenttia:

  1. Ooh, tollasen mäki tarttisin! Mulla on kaikki omat tai muilta kopioidut reseptit erillisinä papereina yhden keittokirjan (Mummo Ankan Unelmaherkut, eh) välissä, ja aina ne on epäjärjestyksessä ja kaikkea. Oon monesti alottanut reseptien keruun johonkin vihkoon, mutta aina se kosahtaa..

    VastaaPoista
  2. Mullakin on muuten kotosalla joku tuollainen Disney-keittokirja, olisikohan peräti sama. Oli ihan ykköskirja silloin pienenä, ja muistan kun kävin niitä reseptejä läpi aina mummon kanssa :) Ne oli ihan loistavia!

    VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails