torstai 31. maaliskuuta 2011

Chocolate and Guinness Cake

Tämä oli se herkkukakku joka tuli leivottua synttärisankarille tuossa viikonloppuna. Ja oli meinaan täyttävää. Ja herkullista. Guinness ei valmiissa kakussa maistu, tuo vain hivenen syvyyttä ja maltaisuutta kakulle. Resepti on muuten Hummingbird Bakery -kirjasta ja vaikka siinä on aika monta vaihetta, se oli yllättävän simppeli ja helppo kakku tehdä.




Kakkuainekset:

250 ml Guinnessia
250 g suolatonta voita
80 g kaakaojauhetta
400 g sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
140 ml buttermilkiä (kaupoista vaikea löytää - vastiketta on helppo tehdä itse sekoittamalla 1 tl sitruunamehua lasilliseen täysirasvaista maitoa ja antaa asettua klimppiseksi 5+ minuuttia)
280 g jauhoa
2 tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
Kuorruteainekset:

50 g pehmennyttä voita
300 g tomusokeria
125 g täysirasvaista tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
kaakaojauhetta koristeluun

+ yksi 23cm läpimittainen irtopohjavuoka


Ohjeet:

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
2. Mittaa olut kattilaan, pilko voi (250g) joukkoon ja sulata se sekaan liedellä pienellä lämmöllä.
3. Mittaa sokeri ja kaakaojauhe sekaan ja sekoita kunnes ovat liuenneet joukkoon. 
4. Ota pois liedeltä, nuuskuttele huumaavaa tuoksua ja maista pari lusikallista.
5. Sekoita kananmunat, vaniljauute ja buttermilk keskenään ja sekoita olut-suklaa-seokseen.
6. Sekoita vehnäjauhot, sooda ja leivinjauhe keskenään isossa kulhossa, ja sekoita joukkoon mukaan kananmuna-olut-suklaa seos. Tämä kannattaa tehdä sähkövatkaimella. 
7. Vuoraa irtopohjavuoan (läpimitta 9 tuumaa / 23 cm) pohja leivinpaperilla, voitele sivut voilla ja kaada taikina sisään.
8. Paista 180 asteisessa uunissa 45 minuuttia, tai vähän enemmän jos kakku on jäänyt sisältä raa'aksi (tämän voi testata tökkäämällä tikun kakun sisään - kypsänä siihen ei tulisi tarttua mitään). 
9. Nautiskele loppu-Guinness. 

Sitten kun kakku on täysin jäähtynyt (tähän voi mennä aika monta tuntia - itse jätin yön yli jäähtymään) voi tehdä kuorrutuksen.

1. Vatkaa pehmeä voi tomusokerin kanssa hiekkaisen oloiseksi. Sähkövatkain edelleen kannattaa.
2. Lisää tuorejuusto ja vatkaa pehmeän kermaiseksi, aluksi matalalla nopeudella ja sitten keskinopeudella.
3. Tilttaa kakun päälle ja levitä tasaisesti ympäri kakkua. 
4. Koristele siftaamalla kaakaojauhetta.
5. Popsi ja nauti!

Tämä on jo parissa muussakin blogissa esiintynyt - aika samantyyppinen ohje näyttää olevan sekä Cupcake Housewifessä ja Voisilmäpelissä. Eriävät tässä ylläolevasta ohjeestä näköjään vähän aineksissa ja kuorrutuksessa, en sitten tiedä kumpi on herkullisempi (no tämä minun tietty! :D).

3 kommenttia:

  1. Oih, tuota on ehkä PAKKO kokeilla! Löytyyköhän Guinnesia Suomesta, ehkäpä Alkosta? :)

    VastaaPoista
  2. Tasavarmasti löytyy, isommista ruokakaupoistakin.

    VastaaPoista
  3. Jeps, niinkuin Kai sanoikin, taatusti löytyy. Voit kokeilla myös mitä tahansa muuta stout-olutta, maku tuskin muuttuu ratkaisevasti.

    VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails