maanantai 27. helmikuuta 2012

Lontoovinkki: Spitalfields

Oma ehdoton lempitorini täällä Lontoossa on Spitalfields ja siihen yhdistyvät Brick Lanen markkinat. Sieltä löytää sekä käsitöitä, itsenäisiä korusuunnittelijoita, pieniä kosmetiikkakojuja, vaatetta sekä Kiinasta että lontoolaisilta pieniltä suunnittelijoilta, kaikenlaista hauskaa sisustusesinettä, taidetta, vintage-vaatteita, antiikkia... 


Sunnuntai on paras päivä käydä, silloin kaikki kojut ovat auki, ja paikalta löytyy paljon porukkaa. Ihmisten bongailu on myös hauskaa ja täällä näkyy mitä mielikuvituksellisimpia hipster- ja muotiopiskelija-asuja - tälle alueelle muuten melkeinpä jokainen Street Fashion -kuvaaja päätyy Lontoossa vieraillessaan. Lisäksi paikalta löytyy aivan mahtavia ruokakojuja. Etiopialaista, malesialaista, kiinalaista, vietnamilaista, japanilaista, jamaikalaista, liettualaista, espanjalaista... Melkeinpä mitä vain. Makeannälänkin saa tyydytettyä useissa leivonnaiskojuissa. 
Me nautimme okonomiyakit (japanilaiset "munakkaat") kadunvarressa. 


Täältä on hyvä metsästää vintage-vaatetta, ja jos mielessä on oma vintageturkki, tämä on Lontoon ehdoton mekka. Huokeimmat ja erikoisimmat vintaget löytää Brick Lanen Up Marketin yläkerrasta. Brick Lanen Backstreet Marketista löytää muunmuassa suomalaisen Titi Madamin. 

Itse ei tullut ostettua mitään erityistä tällä kertaa - vain pieni shea butter-purnukka mukavalta pariskunnalta. Kaveri osti todella nätin makeanveden helmi- korun, joka jäi kyllä itseäkin vähän kaihertamaan. Todella mukava myyjä tässäkin kojussa (Up Market alakerta), tekee itse korut ja tulee Readingista asti niitä tänne myymään, ja kyllä kauppaa tekikin paljon.

Suosittelen!

(Onko teillä muuten mitään omaa lempitoria Lontoossa? Vinkkejä otetaan vastaan!)

2 kommenttia:

  1. Spitalfields on ihan mun duunipaikan vieressa. Viimeksi tanaan soin Verde -nimisesta take away -paikasta mieltsin hyvan salaatin, suosittelen! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taytyypi tsekata mesta seuraavan kerran :-) itse nykyaan harvemmin kayn Liverpool St alueella, mut aikaisemmin ollut hyvinkin tuttu paikka, sielta loytyy kaikkee kivaa :-)

      Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails