tiistai 7. helmikuuta 2012

Musiikkilöytö: Cesária Évora

Satunnaisesti löydän uutta musiikkia johon rakastun päätäpahkaa. Ajattelin esitellä täällä muutamia uusia löytöjäni.

Tutustuin tähän laulajaan surullista kyllä kuolinkirjoituksen kautta. Luettuani kauniin muistokirjoituksen naisesta, joka aloitti laulamisen kuusitoista-kesäisenä Kap Verden savuisissa merimiessaluunoissa ja vuosikymmeniä rankkaa elämää myöhemmin, lauloi Euroopan tuhatpäisille konserttiyleisöille samoin tavoin, paljain jaloin ja tupakka huulessa, halusin tietää hänen musiikistaan lisää. Cesaria Evoran ääni on kirkas ja kaunis, ja hän laulaa surusta ja kaipauksesta ja rakkaudesta. Vaikkei sanoja ymmärräkään, tunne niitten takana sointuu vahvana.

Itse en erityisemmin välitä musiikkipostauksista blogeissa, usein en ymmärrä mikä niissä esitellyissä artisteissa viehättää musiikillisesti. Aika monet mielestäni kuuntelevat melkoista skeidaa (minä en tietenkään, heh). Noh mutta kuitenkin, kirjoittelen tänne varmaan aina silloin tällöin omia musiikkilöytöjäni. Toivottavasti löydätte näistä jotain uutta, ja jos ei muuta, minulle jää löytöjeni nimet mieleen paremmin. Tykkäsittekö muuten kukaan Cesariasta? Tai oliko jo vanha tuttu?

5 kommenttia:

 1. Kiitos musiikki vinkistä! Olen löytänyt blogien kautta monta artistia ja uutta musiikkia. Tykkään! Minun musiikki makuni on todella laidasta laitaan ja aika omaperäinen ja nyt tämä Cesaria Evora sopii oikein hyvin mukaan. Kiitos! Silloin tykkään musiikista ja laulajasta vielä enemmän kun artistin takana on jokin erityinen tarina.
  Mietin mennä James Morrison'n konserttiin kun jotenkin tykkään ihan sattumalta hänen joistakin kappaleista ja mikä "parasta" hänenkin takana erilainen tarina....oli vähällä lapsena kuolla sairastettuaan....ja aloitti laulamisen aikaisin.
  -Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin musiikkimaku on ihan laidasta laitaan - joskus uppoaa etninen, joskus metalli jne. James Morrison on kans ihan jees, pitäiskin joskus vähän uppoutua hänen musiikkiinkin vähän enemmän. Usein löydän hyvää musiikkia kavereitten suosituksien perusteella, harmi kun ei vaan ole niin paljoa aikaa kunnolla paneutua moniin uusiin tuttuihin.

   Poista
 2. Cesaria Evoria oli ihana artisti! Itselläni on pari hänen CD:tä ja olen ollut hänen konsertissaan kerran Tel Avivissa,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi oon kyllä sulle kade! Hänet olisi ollut mahtava nähdä livenä. Toinen artisti jonka ehdottomasti haluan nähdä vielä livenä on Peter Gabriel - mun oli tarkoitus viime vuonna ostaa liput Lontoon konserttiin mut se konsertti sattui just koekaudelle..

   Poista
 3. Olipa onni,että meillä oli Cesaria Evora, en voisi muuten kuunnella hänen uskomatonta ääntään. Siitä kiitoksen sanon ja ilon kannan kauneimman. Kiitos Cesaria Evora.

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails