keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Kävelyllä Westminsterissä

Kävin tänään pienellä kävelyllä keskustassa. Kävin tutustumassa uuteen työpaikkaan ja kauniin päivän innoittamana nappasin kameran kätösiin ja menin ihailemaan turistimaisemia. Lontoosta löytyy paljon kauniita maisemia, ja tämä alue on yksi niitä parhaita.
 

 


Westminsterin metroasemalta kannattaa kääntyä vasemmalle itään päin ja kävellä rantakatua pitkin. Pelkkiä maisemia ei tarvitse ihailla, vaan matkalta löytyy monia pieniä mielenkiintoisia yksityiskohtia jos pitää silmänsä auki.

Horse Guards Parade alueella kannattaa käydä vilkaisemassa sotilaita. Perinteinen turistinähtävyys. Minusta on aina mielenkiintoista seurata turistien ja sotilaitten vuorovaikutusta. Sotilaat eivät saa liikkua, eivätkä hymyillä, ja turistit yrittävät parhaansa mukaan saada heidät reagoimaan. Aina joskus, jonkun tungetellessa hivenen liian lähelle, sotilaat vetäisevät asennonvaihdot (mieluiten mahdollisimman kovaäänisesti) saaden tungettelijan hypähtämään poispäin. Kuvailin tuossa tuon sotilaan takana, kun juurikin tuo vuorovaikutustilanne tapahtui. Pienen miekanpyörityksen ja täyskäännöksen jälkeen sotilas väläytti ilkikurisen hymyn turistilauman luota pois marssiessaan ja minua nauratti.


 


St. James Park puistossa kannattaa käydä. Se ei ehkä ole niin suosittu tai tunnettu kuten Hyde Park, mutta se on kaunis. Varokaa vain noita ylitungettelevia oravia. Vaati minulta melko paljon rohkeutta saada tuo kuva, kun aina oravaa lähestyessäni se kääntyi vipeltämään minua kohti. Juoksin muutaman kerran pakoon...Komeita rakennuksia! Ehkä ennen seuraavaa kertaa voisin vähän mietiskellä ja opiskella arkkitehtuuri-kuvailun saloja, täältä löytyy vaikka mitä makeita urbaaneja kuvailupaikkoja.
 
Sellainen kuvapläjäys. Hassua miettiä että nämä maisemat ovat ihan arkipäivää jo minulle. Täytyy aina joskus muistuttaa itselle että sitä ei tarvitse aina mennä kädet korvilla ja laput silmillä paikasta toiseen, vaan joskus voi jopa pysähtyä ja ihastella sitä omaa asuinympäristöään. Ja muistaa että sitä asuu ihan oikeasti kauniissa kaupungissa.  

4 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Ja näin ruudun takaa oravakin näyttää tosi söpötä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, siinähän se kiltisti mutustelee siementä... Tappajankiilto silmissään :)

   Poista
 2. Hei! Keräämme ulkomailla asuvien kokemuksia elämänmuutoksesta ja rohkeudesta lähteä isoon maailmaan, oli sitten kyseessä au pair -työ, vaihto-opiskelu, työkokemus tai halu vain kokeilla jotain uutta. Kokemuksia voi lähettää tekstinä, kuvina tai videon muodossa osoitteeseen aupairit@yle.fi. Julkaisemme niitä nettisivuillamme Au pairit Lontoossa -ohjelman yhteydessä: yle.fi/aupairit (Huom! Au pairit Lontoossa -sarja on katsottavissa myös ulkomailla!) T: Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia viestistä Mari, täytyy katsoa jos keksin jotain sanottavaa :) Kiva että ohjelma näkyy myös täällä!

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails