sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Luukku 15 - Itsetehty Jouluvodka (Christmas Pudding Vodka)

Tässä ohje erääseen alkoholiherkkuun jota löytyy jouluisin meidän antamista joulukoreista. Kyseessä on siis jouluiseen makuhermoon maustettua vodkaa, johon on otettu inspiraatiota perienglantilaisesta Christmas Pudding jouluherkusta. Vielä ehtii valmistaa omaan pukinkonttiinkin!


Joo, se on tyhjä, mutta tälläiseen se loppujen lopuksi tulee
 
Tarvitaan:
Vodkaa 1 litra
Sokeria 150g
Kuivahedelmiä (pieninä kuutioina) 350g
3 tl mixed spice (tässä hyvä resepti - vaihtoehtoisesti itse miksaisin kanelia, neilikkaa, inkivääriä, korianteria, maustepippuria ja muskottipähkinää samassa suhteessa - ei se jouluna niin vakavaa ole)
8 mausteneilikkaa
1 appelsiinin ja 1 sitruunan kuoret raastettuna
muskottipähkinää (1/2 pähkinää raastettuna / puolikas teelusikallinen)
kanelitankoja 3
 


 
Ohje:
Laita kaikki kuivat aineet, isohkoon ilmatiiviiseen purkkiin, valuta vodka päälle. Sulje purkki, sheikkaa että ainekset sekoittuvat ja jätä muutamaksi päiväksi. Sheikkaa muutaman päivän kuluttua purkkia uudestaan. Toista tätä parin viikon ajan, siivilöi vodka pulloihin harson läpi. Purista kaikki vodka irti niistä kuivatuista hedelmistä harson avulla - ne imaisevat sisäänsä desin jos toisenkin. Ja sitten nauti. Erityisen hyvää appelsiinimehun kanssa!

Ohjetta voi toki maun mukaan vähän muutella. Esimerkiksi tänä vuonna mies laittoi appelsiinin ja sitruunan kuorten sijasta klementiinejä mehuineen päivineen - saa nähdä miltä se maistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails