lauantai 23. elokuuta 2014

Ruokailua ulkomaanmatkoilla ja vähän kotonakin

Noniin, tälläinen haaste tuli Liisalta! , ihan hävyttömän kauan sitten, ja ehdinpä nyt vihdoinkin laittaa tämän julkaisuun, menipä tässä aikaa. Eli tässäpä vastauksia kysymyksiin a la Liisa, liittyen matkusteluun ja ruokiin.   
 



1. Mikä on lempiruokalajisi?
 Sushi ja pizza ja hampurilaiset. Tykkään kyllä monesta.
 
2. Miten hoidat yleensä ruokailut matkustaessasi - tyyppailetko ravintoloita, etsitkö street food -kojuja, vai kokkaatko mieluiten ihan itse?
 Yleensä käyn jossain tavallisissa ravintoloissa. Aamiainen yleensä hoituu joko hotelliaamiaisella tai jotain omia croissantteja/muroja syömällä. Päivällä tulee syötyä siinä ravintolassa mikä nyt sattuu näyttämään kivalta ja joka on matkan varrella. Oli se sitten ravintola, street food paikka, kahvila tai joku muu. Eli sattuma vie.
 
3. Oletko jossain matkakohteessasi joutunut pettymään safkoihin?
Ugandassa. Perinneruoka oli joko matokea (sellaista muussattua mautonta banaania) vuohen kanssa, tai riisiä papujen / omituisen maapähkinäkalakastikkeen kanssa. Tai sitten se oli (hyvin laihaa) friteerattua kanaa ranskalaisilla. Ja ketsuppina saatava tomaattikastike oli tosiaan tomaattikastiketta... 

Oi mitä juhlaa olikaan kun kävin kaupungilla syömässä jossain kunnon ravintolassa. Hyvänä kakkosena tuon perinneruoan sijasta toimivat myös tuoreet hedelmät torilta ja vuohibarbequetikut street food kojuista (joista jälkimmäiset olivat ehkä hivenen epäilyttäviä, mutta ah niin hyviä). Niin joo, ja tuosta vuohesta, se oli ihan hyvänmakuista, mutta se pilkottiin machetella ja siellä oli usein luunsiruja joita piti varoa. Lohkoin hampaan pari tämän takia.  



 
4. Alkupala, jälkkäri vai pääruoka?
Yleensä alkupalat ovat ravintoloissa parhaita - niissä käytetään hyviä raaka-aineita ja ne tuppaavat olemaan kekseliäimpiä. Mutta sokerihiirenä pakko sanoa että jälkiruoka.  
 
5. Entä pizza - millä täytteellä?
Jalapeno, ananas, pepperoni, kinkku. Ehkä jopa aurajuusto vielä mukaan. Kuulostaa aika karmealta, mutta on mielettömän hyvää! 
 
6. Oletko ikinä osallistunut (lomallasi tai muuten) ruoanlaittokurssille? 
Enpä ole tainnut osallistua, nyt ei kyllä tule mieleen, mutta olen osallistunut drinkkikurssille. Se päätettiin tottakai tekemällä kaikki mahdolliset opetellut drinkit ja sitten ne juomalla. Japanissa olin myös kotitaloudentunneilla oppimassa tekemään japanilaista munakasta ja seesaminsiemenpapuja ja kävin myös teeseremoniatunnilla.


 
7. Missä maassa on mielestäsi kaikkein parhaat safkat?
Suomessa, no tottakai, eipä ruisleipää voi vastustaa. Mutta jos jotain muuta niin japanilaisista ruoista pidän todella paljon. Ehkä siis Japanissa.  
 
8. Entä juomat?
Briteissä tottakai - rakastan perinteisiä aleja ja bittereitä, ja kyllä kunnon hiivaiset siideritkin maistuvat.  
 
9. Kuinka "kansainvälistä" ruokavaliosi tavallisesti on?
Kyllä se taitaa olla aika kansainvälistä. Aika perusruokia ympäri maailmaa tulee syötyä kotosalla ollessa, joskus toki pastaa (italialaista), joskus jotain englantilaisia ruokia,  takeawayna yleensä intialaista tai kiinalaista, ja useimmiten jos saan valita mitä syön kaupungilla niin sitten sushia.
 
10. Mitä evästä otat yleensä mukaan matkoille?
Otan ruisleivästä tehdyn voileivän. Väliin kinkkua, voita ja salaattia. Mutta yleensä sitä ruisleipää ei ole, joten syön vaan jotain matkalla mitä löytyy.  Wrapit on toinen mitä joskus teen matkalle mukaan.
 
11. Entä mitä syötäviä tuliaisia kannat takaisin asuinmaahasi?
 Niin, eli Suomesta tänne Britteihin? No ruisleipää tottakai, Fazerin suklaita ja joskus irtokarkkeja. Wigrenin sinappia, leipäjuustoa, Oltermannia, jouluksi joulutorttuihin marmelaadia, ja onpa sinne laukkuun joskus eksynyt riistamakkaroitakin.



Nyt tähän vastailun jälkeen on tullut sen verran nälkä että täytyypi tästä lähteä jääkaapille. Jätän suorat haasteet tälläkertaa tekemättä, mutta haastan teidät tätä lukevat vastaamaan näihin samoihin kysymyksiin omassa blogeissanne!

8 kommenttia:

  1. Hauska lukea vastauksiasi! Aika paljon olet kaikenlaista maistellut ja tottunut syömään. Itse olen aika paljon nirsompi koska en syö punaista lihaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä syön aika vapaasti kaikkea, ja mielellään kokeilen eri ruokalajeja. Joissain maissa jos ei syö punaista lihaa on kyl tosi hankalaa - mä muistan (olin joskus kasvissyöjä) monia keskusteluja joissa kerroin ruokavaliostani. Tyypillinen vastaus oli että okei, ei lihaa, hyvä, mutta syötkös possua/kanaa/makkaroita/jne... :D

      Poista
  2. Oli niin mukavan tuntuinen haaste, että oli pakko laittaa myös omaan blogiin. XD

    http://merisieer.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Jeeeee, kiva että teit tän! Parempi myöhään... ;) Mä oon muuten ihan samaa mieltä alkupaloista, nami. Ja oi, suomalainen ruisleipä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mulla on tää ollut luonnoksissa varmaan kuutisen kuukautta... :D Tää oli kyl hauska haaste, tuli taas mietittyä vanhoja matkoja ja muisteltua :)

      Poista
  4. Täytyypä jossakin vaiheessa tehdä tämä. :) Ruoka on kyllä ihan parhaita asioita elämässä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kun sitä pitää syödä voi siitä nauttiakin :) Tee ihmeessä, tää oli hauska!

      Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails