Nyt tässä Halloweenin jälkeen piti syödä koristekurpitsat pois meiltä kuljeksimasta, ja tässä viikonloppuna kehittelemäni resepti. Superhyvää!
Tarvitaan:
6 pientä kurpitsaa, noin kahden nyrkin kokoluokkaa (tai 1-2 isoa kurpitsaa)
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä, kuorittu ja hienonnettu
1 purjosipuli, hienonnettu
3 keski-isokokoista bataattia, pieninä lohkoina
200g vahvaa cheddar juustoa (mature cheddar), raastettuna
tuoretta persiljaa (myös kuiva käy hätätapauksessa)
suolaa ja mustapippuria
Tekotapa:
Esilämmitä uuni 200 °C. Leikkaa kurpitsoista kansi pois, kuovi sisältä siemenet ja "langat" pois, ja hiero oliiviöljyä, suolaa ja pippuria kurpitsanlihaan. Älä unohta myös niitä kansia, ne kannattaa myös paahtaa ja käyttää koristeina, ja niissä useimmiten on kohtuusuuri määrä kurpitsanlihaa. Laita uuniin 45 minuutiksi. Tämä on hyvä aika pienille kurpitsoille, mutta suuret voivat vaatia enemmän aikaa pehmetäkseen sisältä tarpeeksi.
Kurpitsansiemenet voi valmistaa tällä tavalla makupaloiksi, älä siis heitä niitä pois.
Valmista bataattimuussi tällä välin. Kattilassa lämmitä oliiviöljyä, paista valkosipulinkynnet, ja lisää purjosipuli, ja kuullota. Lisää bataatti ja kiehuvaa vettä, ja annan kiehua kunnes bataatti on pehmeää. Valuta vesi, muussaa bataatit ja sekoita mukaan cheddar ja persilja, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Ota kurpitsat uunista, täytä bataattiseoksella, ja laita uuniin vielä 15 minuutiksi. Ota ulos, laita kans päälle ja tarjoile. Nam!
Itse söin nämä itsetehdyn omenachutneyn ja free range possumakkaroiden kera. Toimi hyvin.
Kertokaahan jos meinaatte kokeilla, tai jos kokeilitte niin mitä tykkäsitte :)
Kuulostaa aivan ihanalta mutta meilla ei ole taalla pienia kurpitsoja, vain todella isoja....
VastaaPoistaVoithan sä kokeilla sellaisella isollakin, mä uskoisin että se onnistuisi kans :) Jos kokeilet niin kerrothan sit jos se onnistuu :)
Poista