tiistai 2. kesäkuuta 2009

Kirjalemppareita

Ah. Pidennetyn netittömän viikonlopun ulkona oleilu ja chillailu on tosiaankin hyvästä pattereitten lataamiselle... Nyt taas jaksaa eteenpäin. On tullut shoppailtua ja hiukset onnistuivat mainiosti, niistä sitten lisää myöhemmin.

Tämä haaste onkin pyörinyt tässä aika monessa blogissa joten nakitin sen itselleni. Tykkään aika monenlaisesta kirjallisuustyypistä, ainoa jota en voi sietää on se perinteinen chick lit, eli hömppäkirjallisuus. Minulle ei ole vieläkään auennut miksi joku haluaisi lukea shoppaholisteista tms, valistakaa jos itse tykkäätte :)

Jokatapauksessa oma listani. Eivät ole missään parhausjärjestyksessä enkä laita mitään spoilereita.1. Michael Ende - Momo Fantasiaromaani sekä lapsille ja aikuisille. Kertoo kiireestä, ajan loppumisesta ja elämisen tärkeydestä. Mielestä ihanan hyväntuulinen kirja ja sai miettimään mihin sitä elämäänsä oikeasti kannattaa käyttää. Haluaisin lukea ko. kirjailijalta myös Neverending Story kirjan.

2. Mihail Bulgakov - Saatana saapuu Moskovaan
Harva kirja on saanut minut hihkumaan riemusta, naurahtelemaan, odottamaan seuraavaa sivua innolla ja kuitenkin absurdeilla juonenkäänteillään pitänyt minut täysin ulkona siitä mitä voikaan seuraavaksi tapahtua. Mielenkiintoisuutta lisää sen satiirimainen ote entistä neuvostoyhteiskuntaa vastaan - teos olikin kielletty Neuvostoliitossa noin 30 vuotta.

3. Umberto Eco - Ruusun nimi Dekkarijännitystä keskiaikaisessa luostariympäristössä. Aikamoinen tiiliskivijärkäle eli jos siitä pääsee yli ja ympäri kannattaa tutustua. Eco on tehnyt taustatyönsä todella hyvin eli historiaintoilijoille mainiota kamaa mutta käypi muillekin sillä juoni on perinteinen murhamysteeri kun munkkia toisensa perään alkaa kuolla kupsahtelemaan eikä syyllistä löydy. Piti ainakin minut otteessa, ja haluaisin lukea vielä kirjailija Foucaultin heilurin (ja halusin lukea Baudolinon kunnes internet-spoileri vei innostuksen).

4. Mark Twain - Huckleberry Finn Klassikkokirjoja jonka melkeinpä kaikki ovat lukeneet luulisin. Tarina aikuiseksi kasvamisesta, erikoisesta ystävyydestä karanneen orjan ja pahonpitelevää isää pakoilevan pojan välillä ja seikkailuista Missisipin varrella. Tämä on vain niin hyväntuulinen ja hauska tarina, ja omassa ajassaan sillä oli tärkeä sanoma rasismista (vaikka nykyään se onkin vähän päälleliimattu).

5. Harry Potter- kirjasarja Ihania kirjoja, jäin koukkuun tähän maailmaan heti ensimmäisestä sivusta. Olen lukenut jokaisen kirjan ja nähnyt joka elokuvan. Tartutin saman innostuksen myös kihlattuuni, jolle lupasin Slytherin-kaulahuivin joululahjaksi (jota neulotaan edelleen... ehkä valmis ensi jouluna...).


Mitkä ovat teidän suosikkikirjanne? Innostiko näistä kirjoista jokin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails