sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Sitruuna-rusina-juustokakkuEn olekaan pitkään aikaan laittanut tänne mitään reseptejä, joten tässä reseptinä eilinen (paistettu) juustokakku. Oli todella hyvää - juuri sopivan sitruunainen! 
 
Pohja:
50g self-raising flour + 1/2 tl leivinjauhetta (suomalaisittain tämän korvaa 1dl jauhoja, johon sekoitettu 1 tl leivinjauhetta)
50g pehmennettyä voita
50g (n. 0.5dl) sokeria
1 iso kananmuna 
 
Täyte:
225g (n. 2.25dl) sokeria
4 isoa kananmunaa
400g pehmennetty Philadelphiaa tai muuta samantyyppistä maustamatonta tuorejuustoa
40g (n. 0.8dl) jauhoja
1 sitruuna - raastettu kuori ja mehu
75g (n. 1dl) rusinoita
142ml soured cream (suomalaisittain n. 1.5dl ranskankermaa)
 
1. Lämmitä uuni 170 Celcius-asteeseen. Ota esiin 22cm irtopohjavuoka, rasvaa se ja laita pohjalle leivinpaperiympyrä.
2. Pohjan valmistus: Self-raising flour + leivinjauhe, voi, 50g sokeria ja kananmuna sekoitetaan hyvin ja vatkataan 2-3 minuuttia. Levitä irtopohjavuoan pohjalle.
3. Täytteen valmistus: Erottele 4 jäljelläolevaa kananmunaa kahteen eri kulhoon. Vatkaa keltuaiset ja 225g sokeria kunnes seos on muuttunut paksuksi ja kermaiseksi. Sekoita tuorejuusto mukaan hyvin. Sekoita varovaisesti sitruunanmehu ja -kuori, 40g jauhoja, rusinat ja ranskankerma mukaan täytteeseen. Vatkaa kananmunavalkuaiset kiinteäksi vaahdoksi ja varovasti sekoita (kääntele) mukaan täytteeseen ja kaada tama irtopohjavuokaan.
4. Laita uuniin 1h - 1h 15min ajaksi, kunnes keskeltä painettaessa juustokakku on joustava mutta kiinteä. Laita uuni pois päältä, laita uuninsuu raolleen ja jätä juustokakku uuniin tunniksi hautumaan. Sitten laita jääkaappiin tekeytymään, yön yli jos mahdollista.
 
P.S. Rusinoitten tilalle kannattaa kokeilla jotain muutakin kuivahedelmää/marjaa - itse veikkaan että kuivatut karpalot olisivat tässä makoisia, ja mikseipä jopa aprikoosipalaset.
 
P.P.S: Ilkeän näköisen halkeaman juustokakun keskellä saa yleensä estettyä jos vetäisee terävällä veitsellä juustokakun reunat irti vuoan reunoista ennenkuin sen antaa jäähtyä - itse unohdin tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails