maanantai 22. huhtikuuta 2013

Valmennuskurssilla

Viikonloppu vietettiin kokonaan synnytysvalmennuskurssilla. Aika väsyttävä viikonloppu, sillä tosiaankin oltiin siellä aamukympistä viiteen saakka, mutta täytyy sanoa että aika paljon jäi käteen. En tiedä miten homma toimii Suomessa, mutta Englannissa on kunnallinen synnytysvalmennus ja sitten erikseen yksityisiä pitäjiä. Me olimme melkoisia väliinputoajia tässä kunnallisessa valmennuksessa. Meille ei ensinnäkään kerrottu mitään miten sen voisi varata, eikä netissä eikä kätilöllä ollut siitä mitään tietoa. Siinä vaiheessa kun sain eräältä muulta tulevalta äidiltä selville kenelle voi asiasta soittaa, niin sain tietää että kaikki kurssit ovat jo varattu. Eli yksityinen maksullinen siis meille, NCT oli kurssin pitäjä.

Paita Banana Republic / sammarit H&M Mama / huivi tuliainen Intiasta / laukku MBMJ

Minä ainakin tykkäsin kurssista todella paljon. Käytiin läpi ihan tavallisia synnytykseen liittyviä asioita ja sen mahdollista kulkua, harjoiteltiin synnytysasentoja ja hengittämistä, ja erilaisia mielikuvaharjoitteita. Leikittiin vauvanukeilla ja käytiin paljon pienryhmäkeskusteluja eri synnytys/vauva/parisuhdeasioista. Lisäksi katseltiin paljon kuvia erilaisista vastasyntyneistä vauvoista. Vaikka olinkin lukenut netistä jo paljon kaikkea, kurssilla sain paljon uutta tietoa. Hyvää oli myös se että isät otettiin paljon mukaan - heille oli myös omia ryhmätehtäviä joissa he pääsivät jutustelemaan miesten kesken. Meillä on vielä yksi ilta imetysjuttuja ja sitten heinäkuussa varmaan uusi pieni kurssi-iltama vauvojen kera. Pareille tama oli ihan mahtava kurssi - harmitti niitten parin tytön puolesta joiden partnerit eivät päässeet/viitsineet tulla paikalle.

Masu 35 viikkoa
 
 
Ehkä tärkeimpänä asiana meille oli se että löydettäisiin tältä alueelta uusia tuttavuuksia. Me kun käydään keskustassa töissä, joten suurin osa kavereista on ympäri Lontoota, ja meillä ei itseasiassa ole kavereita joilla olisi pieniä lapsia täällä Lontoon lähistöllä. Haluttiin käydä kurssilla sen takia että löydettäisiin täältä meille kavereita. Ja tultiin hyvin toimeen koko porukan kanssa ja suurin osa ainakin vaikutti siltä että haluaisivat tapailla jatkossakin. Lupasin väsätä meille Facebook ryhmän, eli täytyypi tässä illan aikana saada jotain aikaiseksi!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails