tiistai 6. elokuuta 2013

Kaksikuukautisraportti

No, nyt (eilen) vauva on jo täyttänyt kaksi kuukautta. Aivan uskomattoman nopeasti on tämä aika mennyt.


Vauva pitää päätään pystyssä hienosti, ja muutaman kerran punnertanut kunnolla 90 asteen asentoon. Muutaman kerran hän on myös jo onnistunut kiepahtamaan mahalta selälleen, ja kerran selältä mahalleen, vähän ison pään ja painovoiman avulla tosin. Meidän genius-baby.
 
Tykkää kun häntä pidetään istuma-asennossa, mutta inhoaa olla sylissä makuuasennossa. Tykkää nenänkutittelusta ja poskipusuista, inhoaa kallista Tripp Trapp tuoliaan. Kovasti harjoitellaan sen käyttöä kuitenkin, kun kerran se ostettiin. Tykkää jutella ja jokellella, ja naureskelee kun äiti tai isä toistaa hänen tekemiään ääniä.


 
On löytänyt kätensä ja peukalonsa ja tykkää lutkuttaa peukaloaan ja nyrkkiään entistä enemmän. Tuttia yritän aina tarjota peukalon tilalle, mutta peukalo maistuu nykyään paremmalta.
 
Vähän on jäänyt pää lättänäksi yhdeltä puolelta. Monta kertaa päivällä ja yöllä yritän kääntää vauvan päätä hänen nukkuessaan ettei pää litistyisi sen enempää, mutta vauva kääntää päänsä aina sinne samalle puolelle. Lattialla leikkiessä menen aina sinne ei-lituska-puolelle jotta vauva innostuisi kääntämään päätään minun suuntaani. Harvemmin innostuu. Eikä kiinnosta strategisesti ei-lituskapuolelle sijoitetut lelut tai mobilet.


 
Ai niin - ja strategiset mitat ovat 5310g ja vaatekokona 60-62cm tuntuu parhaalta. Pipona 41cm eli isopäinen vaaveli! Vauvojen pituutta ei muuten täällä mitata, kuulemma liian venkuloita ovat eivätkä mitat ole tarpeeksi tarkkoja.

Tänään vauva sai myös rokotukset - voi pikkuparkaa. Koko päivä vain nukuttu ja herätty tunnin välein huutamaan ja itkemään kipuja :(

2 kommenttia:

  1. Ihana pikkuinen tyttölapsi! Onnea ja jaksaamista vaan vanhemmille! Tämmöiset kullanmurut varttuu niin nopeasti, ei muuta kun nauttikaan vaan mahdollisimman paljon tästä taipaleesta. Terveisin, Katrin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitoksia :) Totta, kyllä hän varttuu niin nopeasti, ihan silmissä! Vaikea edes uskoa millainen rääpäle vauva oli syntyessään, ja jo nyt niin iso tyttö :) Nautitaan!

      Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails