sunnuntai 11. elokuuta 2013

Supernopea kylmäsavulohipasta

Tämä on muuten yksi arkiruokabravuureistani - arkiruokana haluan että ruoka on nopeasti valmistettu ja siitä jää mahdollisimman vähän tiskiä. Tämän saa pöytään haarukoitavaksi 15 minuutissa, ja tiskiä ei jää muuta kuin kattila, kauha, keittiöveitsi, siivilä, ruokakulho ja ruokailuvälineet.
 

 
Ja sitten menoksi!
Tarvitaan (3-4 henkeä):
Kylmäsavulohta n. 150-200g
Pakasteherneitä n. ruokakulhollinen
Pastaa (n. 5 kourallista)
Tuorejuustoa n. 175g
suolaa, mustapippuria ja vapaavalintaisesti tilliä/persiljaa
 
Ja itseasiassa nuo mitat ovat hyvinkin summittaisia, ja itse laitan ihan maun mukaan. Joskus enemmän ja joskus vähemmän.
 
 
 
Ja sitten valmistukseen:
Vedet vedenkeittimeen, pastat suolan kera kattilaan. Aseta tulille 5 minuutiksi. Pastan kiehuessa leikkele kylmäsavulohi ohuiksi siivuiksi pakkauksessaan. Pastan kiehuttua 5 minuuttia laita pakasteherneet samaan kattilaan ja aseta tulille vielä 5-6 minuutiksi.
 
Kun pasta ja herneet ovat keittyneet tarpeeksi, nappaa muutama kauhallinen keitinvettä yhteen ruokakulhoon. Valuta herne-pastaseos, ja kippaa takaisin kattilaan. Lisää tuorejuusto ja tarpeeksi vettä notkistamaan seos ja sekoita. Ihan viimeisenä lisää mausteet ja lohi, joka kypsyy ihan pikkuisen kuuman pastan vaikutuksesta ja sekoita hyvin. Tässä vaiheessa voi lisätä vielä vähän keitinvettä jos tuntuu liian tönköltä lohen lisäämisen jälkeen. Ja tarjoile!
 
Tätä on myös helppo muutella ja siihen voi lisäillä kaikenlaista mitä sieltä jääkaapista myös löytyy. Mm. limetin ja sitruunanmehu toimii kivana lisänä, lisätä voi myös esim kapriksia tai oliiveja tai vaihtaa tavallisen tuorejuuston tilalle jokin maustettu tuorejuustoversio. Itse tällä kertaa lisäsin limetinmehua ja oliiveja, niitä kun sattui olemaan jääkaapissa menossa vanhaksi.
 
 
 
Toinen kiva versio on laittaa herneiden sijasta sokeriherneitä, lohen tilalle jättikatkaravunpyrstöjä (valmiiksi kypsennettyjä eli niitä vaaleanpunaisia) ja tavallisen tuorejuuston tilalle sweet chilli- mausteista tuorejuustoa. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails