keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Sisustusvinkki orkideoille

Hei, ei saa nauraa jos tämä on ihan passé ja itsestäänselvä juttu, mutta minulle tämä oli ihan uusi ja mielestäni nerokas sen ekaa kertaa nähtyäni.
 
Tiedättehän kun orkideat menettävät kukkansa, niin ne eivät suinkaan kuole (jos ne lehdet siis vielä ovat vihreät ja kukkaa kastelee tarpeen mukaan) vaan kukkivat sitten uudestaan jossain vaiheessa. Toivottavasti ainakin. No siihen johonkin vaiheeseen joskus menee todella kauan, mutta minusta on ikävä ja vähän ilkeätäkin heittää elossa oleva kukka mäkeen vain sen takia että ne vihreät lehdet ja kukanvarsiraato eivät ole esteettisesti miellyttäviä.


 
Töks - orkidekippoon teko-orkidea, ja sen uudelleenkukinnon odottaminen ei olekaan enää ihan niin esteettisesti ikävää. Tämän vinkin sain muinoin äidiltäni kun ihmettelin miksi hänen orkideansa kukkivat jatkuvasti...
 
Ja olkoonkin, nuo minun teko-orkideat (vasemmalla kuvassa) ovat melko tekomaisen oloisia, hätäisesti netistä kun ne ostin. Äidin teko-orkideat olivat paljon aidomman oloisia, joten täytyykin kysäistä mistä hän ne hommasi. Niitä siis saa ihan aidosti oikean näköisiäkin jos jaksaa etsiä!

2 kommenttia:

 1. Voi älä heitä missään nimessä orkideaa kompostiin kukkimisen jälkeen. Ihan harmittaa kun heitin yhden. Toinen sai armoa, ja kas..se alkoi kehittää pikkuhiljaa nuppuja samaan varteen ( niitä ei saa leikata siis pois kukkimisen jälkeen)..
  Kukkivat tositosi pitkään, pieni lepo ja taas tulee kukkaa.. Eilen ostin orkidealleni kaverin ja sanoin että seurustelkaa nyt..ja ota uusi mallia vanhemmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taytyy toivoa etta nama jaksaisivat uudelleenkukkia. Mulla oli joskus samanlainen superorkidea kuin sinullakin joka kukki ja kukki vaan, mutta se jai loppujenlopuksi sinne vuokrakamppaan jatkamaan uuden asukin ilostuttamista :-) nyt jos loytais toisen samanmoisen :-)

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails