tiistai 10. syyskuuta 2013

Vastasyntyneen valokuvaussessio - Mikäs kuva teetettäis?

Monissa sairaaloissa täällä Briteissä saa synnytyslaitoksella korruptiokassin ohella pikaisen vauvavalokuvauksen kaupan päälle. Vaikka erilaisia mielipiteitä olen asiasta kuullutkin, minusta idea on aivan ihana. Siinä mielentilassa missä itse olin ei omalla kameralla saanut mitään järkevää aikaiseksi, eikä se valokuvaaminen aina onnistu vierailtakaan. Halusin kovasti saada valokuvaussession vastasyntyneen kanssa, mutta miehen kaveri jonka piti vauvakuvaus (ja aikaisempi masukuvaus) hoitaa feidasi, enkä tosiaankaan ollut kunnossa etsiäkseni ketään uutta. 

Olikin aivan mahtavaa kun saatiin valokuvaussessio sitten siellä sairaalassa vasta kaksipäiväisen vauvan kanssa. Vaikka olinkin todella väsynyt ja todella huonolla päällä, ja meillä ramppasi niin paljon sairaalaväkeä koko päivän että valokuvaajalla oli todella vähän aikaa, tulipa kauniita kuvia edes vauvasta. Ja on tuo yhteiskuvakin ihan kiva.

Nyt sitten täytyisi vain päättää mikä kuva teetettäisiin. 


Mies haluaisi tämän yhteiskuvan mustavalkoisena meille. Kyllä tämä on varmaan pakko ottaa isona printtinä ja kehystää, meidän yhteiskuva kun on.Itse tykkäisin myös tästä kuvasta isona printtinä seinällä - ihan vain vauvan oma kuva. Ja värillisenä. Pupulla on taktisesti peitetty kanyylikäsi, vaikka se sukkakäsi tuolta takaa näkyykin. Tässä vauva näyttää ehkä eniten itseltään, siksi pidän tästä erityisesti, ihan sukkakädestä huolimatta.
Nämä yhteiskuvat ovat ihania. Vaikka oma olo olikin karsea, ja mielestäni näytän aivan järkyttävältä, ehkä voisi tilata pienen printin näitä. Söpöliini! :)


Tämä kortti on säästössä vauvakirjan uumenissa. Ja oli näitä kuvia pari muutakin, tässä nämä parhaimmat.

Nyt sit vain valitsemaan. Mikäs oli teidän lempparikuva?

16 kommenttia:

 1. Tosi suloisia kuvia :) Lempparini on ehkä tuo eka vauvan oma kuva ja lisäksi noi äiti+vauva ja isä+vauva-kuvat :) Toki tuo koko perheen kuvakin on kiva :)
  Etkä ole muuten mitenkään järkyttävän näköinen tuossa sinun ja vauvan(kaan) kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä on tosiaan vaikea valita. Se sen hetkinen olo kyllä tuntuu olevan noissa kuvissa mukana ja siksi varmaan olen mielestäni karsean näköinen. Onneksi valokuvaaja sentään rajasi suurimman osan hiuksistani pois :D Tuossa oli jo perjantai, ja viimeksi olin voinut pestä hiukseni ennen sairaalaan menoa sunnuntaina...

   Poista
 2. Aika jännä idea, että antavat kuvaussession lahjaksi :) Hellyyttävin oli varmaan tuo nenä-kuva ja sen jälkeinen vauvan omakuva + tietenkin ensimmäinen perhekuva. Ymmärrrän, että on varmasti vaikea päättää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selitin vähän huonosti :) Tää valokuvaus ei suinkaan ole ilmainen, tai siis, valokuvaus on, mutta printeistä joudun maksamaan ihan hyviä rahoja. Tämän valokuvauksen on siis järkännyt ihan normaali privaattifirma. Tosin sain nämä digikuvat ihan ilmaiseksi ne pyydettyäni, kai näistäkin saa jotain pienempiä printtejä otettua vähän halvemmalla.

   Toi nenäkuva on ihana!

   Poista
  2. Okei, mutta silti tosi kiva idea. Ei sitä kyllä tulis varmastikaan muuten lähdettyä yhtään minnekään kuvia ottamaan :)

   Poista
  3. Joo, mä olin ihan fiiliksissä tästä ideasta. Olin jo kuullut näistä aikaisemmin ja toivoinkin että ehdittäis näkeen se valokuvaaja.

   Poista
 3. Ei näistä voi valita, aivan ihania kaikki! Tee kollaasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vaikeeta, tilaan vielä varmaan kaikista näistä printit... :D

   Poista
 4. Voi miten ihana idea kertakaikkiaan! Suloisia kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideana tosi kiva minunkin mielestä. Ei kyllä muuten ois tullut saatua paljoakaan (hyviä) kuvia ensimmäisistä päivistä.

   Poista
 5. Suloisia kuvia <3 Otatin aikoinaan kättärillä lapsesta kuvat, mutta ne eivät olleet mitään näihin verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ne ensimmäiset kuvat on tosi tärkeitä muistoja, hyvä että sait siellä kuvia! :)

   Poista
 6. Oijoijoi miten suloisia kuvia! Mun suosikki on tuo missä sä olet vauvan kanssa (siinä on vauvalla silmätkin auki) ja tokavika vauvakuva. Vaikka kyllä mä teettäisin nuo kaikki, niin sööttiksiä ne on.

  Me ei otettu valokuvaussessiota, kun Mies on aika pätevä kuvaaja itsekin. Hän ottikin joitain tosi hyviä kuvia vauvasta (joita en ole edes halunnut jakaa blogissa, niin intiimeiltä ne tuntuvat), mutta tietysti meistä ei nyt ole tosi hyvää yhteiskuvaa yhdessä. Oh well. Onneksi käytiin sentään raskausajan kuvaussessiossa (mitkä kuvat nekin on vielä näyttämättä, o-ou).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ma en ois uskaltanut luottaa pelkastaan miehen tai omiin taitoihin, ja halusin yhteiskuvia kans. Ollaan kylla saatu otettua joitain hyvia kuvia itsekin, mut just noina ensimmaisina paivina ei oikeen osannutajatella muutenkaan kunnolla joten oli helpompi etta joku muu ne ensimmaset kuvat otti :-)

   Makin halusin kayda raskauskuvia ottamassa mut se miehen kaveri... Tulisit otettua itse niita itselaukaisijan avulla!

   Poista
 7. Heihei!Terveisiä Virosta, olen täällä syyslomalla ja taas kiva nähdä teitä kaikkia! Vaikka kuvien kautta. Minun ykkössuosikkini on ehdottomasti tuo ensimmäinen , elikkä missä olette kaikki kolme - kuin pyhä kolmiainu (tai miten siitä suomeksi sanotaan?). Mutta kivat ja kauniit ne kuvat kaikki ovat, tosivaikea valinta onkin. Kiva vaan että olet saanut tallennetuksi kauniita hetkiä ja tärkeitä muistoja niiten kuvien kautta, usko pois ne ovat ja tulevat olemaan aina arvokaimmiksi ajan kuluessa. Vaikka ehkä maksavatkin jotain rahassa, niitten muistoarvo nousee nousemistaan ajan mitassa.
  Anteeksi mun huono suomi, toivoyyavasti ymmärsit ajatukseni. Terveisiä vaan teille kaikille sinne kaipaamani Lontoossen !Katrin Porvoosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehan siina, tuo tunnearvo on kylla korvaamaton. Olisi kylla harmittanut jos ei olisi ollut mitaan hyvia kuvia noilta ensimmaisilta paivilta.

   Tuo yhteiskuva on pakko tilata, se on kuitenkin me kaikki siina yhdessa. Vaikken erityisemmin itsestani siina valita, eika mieskaan kuulemma tykkaa omasta ilmeestaan, mut vauva on sentaan suloinen siinakin :-) terkkuja vaan takasin snne Porvooseen! :-)

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails