maanantai 14. huhtikuuta 2014

Päivä meidän matkassa Lontoon vilinässä

Enpä tainnut täällä blogissa vielä kertoa, mutta tänä viikonloppuna vanhempani tulivat täällä meilläpäin käymään. Pitkästä aikaa päästiin siis käymään keskustassa ihailemassa maisemia, ja voi vau, mitä maisemia tosiaan ihailtiin. Tehtiin iso kiekka Towerista Westminsterin ja Covent Gardenin kautta takaisin Cityyn, ja ihailtiin vaikka mitä siinä matkan varrella. Ja poikettiinpa Borough Marketissa myös lounaalla.
 
 


 
 
Rakastan Cityn maisemia. Tuolla oli aina kiva käydä töissä, tuntui aika hienolta. Canary Wharf oli toinen lemppari, vaikka commute olikin pitkä, rakastin ottaa DLR-junan Bankista Canary Wharfille, ja ihailla maisemia Shadwellin jälkeen. Puoli seitsemän DLR-junassa ei vielä ollut niin paljon tungosta, että joskus jopa pääsin ensimmäiseen vaunuun etupenkeille. Ah. Pienet ilot ovat tärkeitä, varsinkin yli kymmentuntisina työpäivinä... Seuraava työpaikka onkin ihan eri maisemissa!
 
 

 
 
Borough Market on lempparipaikka käydä viikonloppubrunssilla tahi lounaalla. Okei, lounaan saannista täytyy taistella muutaman muun tuhannen ihmisen kanssa, eikä kannata kuvitella saavansa mitään alle vitosella, rupuisemmastakaan kojusta, mutta silti. Siellä kannattaa pistäytyä maistelemassa.
 
 


 
 
Sitten napattiin laiva London Bridgestä Westminsteriin. Vauva nakerteli riisikakkua, minä ihailin maisemia vaunujen vierestä keskikäytävältä. Ja kuulin ensimmäistä kertaa BigBenin äänet. Mies ihmetteli että olenhan jo asunut täällä kuusi vuotta, vai enemmänkin, että kai siitä ajassa olisi jo kuullut ne useamman kerran... Voi hyvinkin olla että olen kuullut kellojen lyövän jo aikaisemmin, mutta ei vain muistu mieleen.
  
Ihan viimeiseksi käveltiin Trafalgar Squaren ja parin pubin kautta Covent Gardeniin etsimään istumapaikkaa. Kuten muutama tuhat muutakin lauantaikävijää. Löydettiin vihdoin priimapaikat kitaransoittajan edestä. Ja kuuma kaakao. Ja hetkeksi istahtaminen tuntui niin hyvältä useamman kilometrin kävelyn jälkeen.
 
On ihana päästä näyttämään Lontoota omalle perheelle. Joskin, täytyy myöntää, että minun keskustapäivistäni on sen verran aikaa, että paljon saa viettää aikaa nenä iPhonen ruudussa sinistä palleroa seuraillen että tietää minne mennä. Vaikka niinpä se taitaa olla melkeinpä kaikilla. Sitä tietää yhden alueen kuin omat taskunsa (minulle se alue on Bloomsbury, minun suuri Lontoo-rakkauteni), ja muut ovat vähän tuntemattomampia ja vieraampia.
 
Mitäs tykkäsitte maisemista? Ja mistäs alueesta te muuten tykkäätte täällä eniten?

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja kuulostaa todella mukavalta paivalta! Borough on mun lempparialuetta koska asuin siella ja kavin joka viikko Borough Marketilla nauttimassa herkuista :D Ah, good times!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noista omista asuinalueista helposti tulee niitä lempapreita kun niihin tutustuu parhaiten. Borough market on kyl kiva paikka poiketa, en yhtään ihmettele että se on sun lemppari!

   Poista
 2. Kiitos kuvista ! Just tuolla Westmister- Tower linjalla käytiin viime keväänä siskon ja hänen lasten kanssa. Sen verran jäi "hampaankoloon " että pakko päästä takas !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehdottomasti, tuo on niin mielettömän kaunista aluetta. Mä tykkään ottaa paatin Greenwichistä Westminsteriin, siinä pääsee näkemään kaikki tärkeimmät nähtävyydet ja ihailemaan kauniita maisemia juuri tuon akselin liepeillä.

   Poista
 3. Ihania kuvia :) Mun lempialueet Lontoossa on kyllä ehdottomasti Camden ja Westminster. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Westminster on kyllä kaunista aluetta, siihen tulisi tutustua paremmin. Camden taas mua ei ole ikinä erityisemmin kiehtonut, oon asunut sillä alueella ja muutenkin liikkunut jonkunverran, mut ei vaan oo sytyttänyt. Mielipide-eroja :)

   Poista
 4. Angel. <3 Asuisin siellä vieläkin, jos sieltä saisi perhekokoisen kodin alle miljoonalla...

  Mäkään en muuten tykkää Camdenistä yhtään... Mutta Borough Marketista sitäkin enemmän. Oispa meillä pohjoisessakin samanlainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itse asuin joskus siinä Angelin vieressä. Tykkäsin kovasti itsekin. Ne vaan on niin tyyriitä, kaikkialla keskustassa tai sen vieressähän ne nykyään on. Ja kauempanakin, valitettavasti...

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails