torstai 10. huhtikuuta 2014

Tervetuloa kylään: Meidän keittiö

Noniin, jatketaan kotiesittelypostauksilla. Nämähän eivät ole mitään sisustuksen riemuvoittoja, mutta tavallista elämää täällä meillä päin.
 

Sisään pääsee olohuoneen kaariovesta. Siellä on kaikki keittiön perustavarat, uunit, mikrot, jääkaapit sun muut. Meillä on myös astianpesukone, jota ilman en elä. En ikinä. Suomesta poiketen sieltä löytyy myös pyykkikone, täällä ei saa asentaa sähkölaitteita märkätiloihin. 
 
Sisääntullessa on tuollaiset näkymät. Kuten näkyy, keittiö on aika pieni, siellä on melko vähän vapaata keittiötilaa. Muistan että tätä suunnitellessa tässä oli kaikenlaisia kommervenkkejä mihin laittaa sähköt ja vesihanat, tämä oli paras kompromissi, sillä vapaita seiniä oli vain kaksi, toisessa päässä ovi kylpyhuoneeseen ja toisessa ovi olohuoneeseen.
 
 


 
Pienehkön tilan takia ollaan jouduttu ottamaan keittiökaappien yläpuolikin käyttöön. Visuaalisesti vähän sekalaisen näköistä, mutta tälläistä tämä joskus on. Tuttipullot sun muut vauvatarvikkeet vievät myös reippaasti tilaa.
 
Pienestä keittiöstä johtuen ollaan kehitetty muutama kätevä ratkaisu tänne, josta alla tarkempia kuvia.
 
 

Jääkaapin seinässä on meidän maustevalikoima. Nuo toimivat magneeteilla, ja aluksi mietittiin teräslevyn asettamista seinään, mutta onneksi jääkaapin seinä toimi myös. Mausteitten nimet on laitetty dymo-tarroilla, musta kivan graafisen näköistä. Tämä on yksi pieniä lemppariasioitani keittiössä, näyttää tosi kivalta ja on todella käytännöllinen (heti kaasuhellan vieressä).
Keittiöhyllyksi ostettiin IKEAn perushylly, johon saa ripustettua kaikenlaista, tosiaan tilaa säästävää. Kätevintä on tuo lautashylly, sekä teemukien ripustaminen. Tuossa on minun homage to Finland, Taika-mukeja kolmessa eri värissä. Hyllyllä on IKEA-purkeissa muroja ja pastoja ja sen sellaista, ja riippuupa sieltä perunasäkkikin. Erikoishuomio - tuo keltainen muoviastia on eväsrasia banaaneille. En mitään inhoa niin paljon kuin (okei, inhoan, mutta tämä on yksi niistä iki-inhokkiaiheista) banaanin ottamista mukaan evääksi ja sen muussaantumista pehmeäksi laukun pohjalla... Banaanirasia auttaa!
Tämä magneetti-raidan asentaminen oli tosi kätevää. Näyttää tosi sekalaiselta, mutta käytännössä toimii sillä monet keittiötarvikkeet saa tuonne ylös pois tilaa viemästä. Toiveissa olisi samanlainen systeemi veitsille, että saisi sen veitsitelineen pois pöydältä tilaa viemästä, mutta sopivaa tilaa ei oikein ole.
 
 

 
 
Ja muovipussisäiliö. Ei siitä sen enempää kuin että kaikki vapaat tilat kaappien kyljissä on hyvä käyttää hyväksi pikkukeittiöissä.
 
 En tykkää avohyllyistä ollenkaan, mutta tässä keittiössä ne ovat vähänniinkuin pakkorako sen muodosta johtuen. Yhdelle hyllylle sain sentään kaikki meidän keittokirjat, ja kahteen koloseen mahtuivat roskis ja kori kierrätysroskille.
Kivoin asia meidän keittiössä on sen korkeus ja avara tila ylhäällä. Tuo puupuomi on ikuisuusprojekti, jossain vaiheessa maalataan se valkoiseksi.
 

 
Ja bonuksena uunikinnas - tämä oli käsintehty lahja kaverilta. Kala asustelee uunin alla vakituisesti.
 
Mitäs tykkäsitte?

4 kommenttia:

 1. Toimiva ja kivasti ootte jarjestany pienen tilan kaytannölliseksi! Tykkaan! Me asutaan talla hetkella vuokralla ja inhokkini on keittiö ja wc- seka kylpparitilat, vanhat ja epakaytannölliset, muuton myöta omaan kotiin ja juuri rempatut sellaiset ja niita on kylla ikava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi käytännöllisyys on tärkeintä... No, muutama juttu siellä on vielä mitä pitäisi tehdä ja saada siitä vielä kätevämpi, mut pikkuhiljaa pikkuhiljaa. Voih, varmasti on ikävä omia kunnon tiloja! Toivottavasti pääsette pian parempaan paikkaan...

   Poista
 2. Onpa hyvin ratkaistu tilaongelmia. Hyviä vinkkejä sain itsellekkin, vaikka keittiössä on kaappitilaa niin täynnähän ne on siltikin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva vaan jos auttoi! Mun mielestä ehkä kätevin on tosiaan tuo maustepurkkikokoelma, ne kun vie paljon tilaa kaapistossa.

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails