perjantai 4. huhtikuuta 2014

Päivänasu ja turinoita äitiyslomafiiliksistä

Tiedättekös, jotkut puhellessaan näistä äitiysajoista painottavat sitä että se on äitiysvapaa, ei äitiysloma. Että se on äidin työtä, eikä mitään lomaa. No, eihän se äitiysvapaa ole jokahetkistä auringonpaistetta tai ruusuilla tanssimista, mutta lomalta se tuntuu, ja on tuntunut koko viimeisen kymmenen kuukauden ajan. Tuntuu ihan hyvältä että on saanut olla oravanpyörästä vähän aikaa pois. Kahdeksan vuotta ennen äitiyslomaa kului juurikin siellä, pyörimässä ja puurtamassa. Ennen opiskeluja tein paljon töitä rahaa säästöön kerätessä, opiskelujen lomat kuluivat joko lukiessa, esseitä puurtaessa, tai työharjoitteluissa (tai niiden etsimisessä), ja viimeiset pari vuotta työelämää aika monet vapaat tuli käytettyä työhaastatteluissa käynteihin. Nyt kymmenen kuukautta olen saanut levätä, viettää aikaa maailman parhaan pienen henkilön kanssa, ja aamulla herätä ja miettiä mitä sitä tänään tekisikään, kun olisi vaikka mitä kivaa tehtävää.
 
Tiistaipäivällä oltiin piknikillä äitikavereiden kanssa, siinä viinilasi kourassa, mansikoita syöden, tyttöjen kanssa turisten naurettiin että kyllähän me aina sanotaan että rankkaa rankkaa, yöherätyksiä, vauvanitkuja, ja niin edelleen, mutta on tässä omat ihanat puolensa. Eikä tätä aikaa vaihdettaisi pois, ei sitten millään.
 


Takki Jigsaw, paita ja farkut H&M, saappaat Clarks, vyö Michael Kors, hoitolaukku Storksak

Tässä lomaillessa on kiva kun on päässyt näkemään kavereita paljon tiiviimmin kuin työelämässä sitä ennättää. Annika kävi täällä viikonloppuna tutustumassa vauvaan, ja vauva vaan halaili häntä koko ajan. Eikä suostunut enää tulemaan tylsän äidin syliin.
 
Kiva muuten tavata bloggailijakavereita kun ei tarvitse selitellä miksi kaivetaan kameraa esiin, ja sitä saa ilman ihmettelyä kuvan itsestäänkin. Joten sen tapaamisen satoa tässä, kaikki Annikan kamerasta.
Vauva on muuten siinä ikävaiheessa että pipo pysyy päässä minuutin, ei sen enempää. Hanskat kädessä sitä ei pääse kiskomaan pois, joten silloin päätä käännellään ja väännellään niin kauan että pipo tipahtaa. Joten, englantilaiseen tapaan, me kuljetaan pää paljaana. Onneksi nyt pikkuhiljaa ovat säät lämmenneet! 


Myrtsi vauva. Viime kuukauden aikana hälle on puhjennut neljä hammasta, ja viides näkyy jo kuullastuksena ikenen läpi. Voitte varmaan kuvitella mitä huutokonsertteja täällä on pidetty.
 
Tänään oli taas, huutokonserteista huolimatta, oikein lomamainen fiilis. Heräsin aamuseitsemältä, mutta loisin sängyssä kahdeksaan vauvan pomppiessa ympäriinsä. Myöhäisen aamiaisen jälkeen käytiin vauvamuskarissa ja sen jälkeen vauva nukahti vaunuihin ja kotiin päästyä on nukkunut päiväunia. Tässäpä blogatessa ja kahvikupposen ääressä se pieni hiljainen hetki äkkiä kuluukin. 
 
Onkos täällä muuten muita äitiyslomailijoita (vai ootteko äitiysvapaalla, heh)? Tai hoitovapaalla olijoita? Onko se sit äitiysloma vai äitiysvapaa?

10 kommenttia:

 1. Onko Briteissä muuten kuinka hyvät "äitiysvapaa - etuudet"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahallisesti aika pienet (6vk saa 90% palkasta, sen jälkeen £135/vk n. 6kk ajan), mut tekemistä on paljon jos niikseen haluaa, paljon vauvaharrastuksia ja vauvaryhmiä löytyy josta etsiä kavereita. Jos tää on nyt sitä mitä tarkoitit etuuksilla?

   Poista
 2. Äitiys"loma" on jo loppunut eli nyt ollaan vanhempainvapaalla. Ei tää kyllä miltään vapaaltakaan tunnu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hah, vai että niin :) Mut se varmaan riippuu vauvastakin ja vauvan vaativuudesta, meillä on melko helppo ja rauhallinen vauva... Joka antaa äidin lomailla :)

   Poista
 3. Öh, mikä äitiysloma? Terveisin katkera Hollannista. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo, ja eks se siellä oo vielä tosi lyhyt? Oliks siellä muuten sellainen systeemi että äitiys_vapaalla_ (:D) oleva saa viikoks taloudenhoitajan tai jonkun apulaisen heti synnytyksen jälkeen auttamaan? Mä jotenkin muistelisin että joko Hollannissa tai Ranskassa oli tommonen systeemi.

   Poista
 4. Kyllä mä ainakin sanon olevani äitiys*lomalla*, vaikka kyllähän tää muskareissa juokseminen välillä työltä tuntuu. ;) Ei vaiskaan, aika leppoisaa on meilläkin. Tosin mä taidan nyt olla jo virallisesti työtön, sillä menin irtisanoutumaan aiemmin viikolla! Jeps, musta tulee kotiäiti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni, nyt tästä äitiydestä tulee sun työtä :) Mä oon itse menossa takaisin töihin kahden viikon kuluttua... Irtisanouduin vanhasta työpaikasta pari viikkoo sitten ja ilmottelin uuteen että valmiina oltais. Haikeeta jättää vauva, mut toisaalta ihan jännittävää päästä tekemään jotain uutta.

   On kyl tullut täälläki juostua noissa muskareissa ja muissa vauvaharrastuksissa ja sen verran kiireiseltä tuntunut et ihan kuin olis ollut töissä :D

   Poista
 5. Hahah... mä en kyllä vois yhtyä tähän koska mun äitiysloma tai vapaa tai mikä lie on kyllä ollut ihan oikeesti paljon uuvuttavampaa kuin ne ajat kun tein kahta duunia samaan aikaan. Mein pikkuherran kanssa kun ei paljoa kahviloissa tai missään pyöritä... mut ihanaa että teillä on ollut niin paljon yhteistyökykyisempi vauva. Tollasta mäkin kuvittelin sen mammalomani olevan mut toisi kävi... mut ei se mitään, onhan tää toki paljon mahtavampaa kuin töissä olo! Niin ja tällä hetkellä tosin viettelen "kesälomaa" mut kohta alkaa hoitovapaa... ja rahattomuua. Ugh!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan vauva :) Joo, joillain tuntuu olevan paljon vaikeampi vauva, ja eihän siinä sit voi muuta tehdä kuin mennä ja tehdä sen vauvan mukaan. Ja jos tulee vielä paljon yöherätyksiä sen päälle, niin varmasti tosi uuvuttavaa. Siinä kyllä ollaan oltu tosi onnekkaita että noitten yöheräilyistä huolimatta vauva on useimmiten tosi helppo, jaksaa leikkiä yksin, nukkuu päiväunet ja on aika hiljainen ja rauhallinen.

   Tsemppiä hoitovapaalle! Mullakin alkaa rahat tässä loppumaan, pakko palata työelämään :)

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails