torstai 19. joulukuuta 2013

Luukku 19 - Pipariohje Brittimalliin

Tämä päivän luukkuna ajattelin jakaa oman pipariohjeeni. Tumma siirappi ja jauhettu kardemumma ovat oikeastaan ainoita asioita joita täällä on vaikea löytää (ei toki mahdotonta) ja siirapin korvaan paikallisella vastaavalla. Kardemumman tuon Suomesta mukana, mutta olen joskus aikaisemmin jauheen puuttuessa käyttänyt kardemumma-siemeniä ja jauhanut ne morttelilla.
 
 

 
 
Kuvituksena aikaisempina vuosina tehty piparkakkutalo.
 
Pitemmittä puheitta, tässä oma lempiohjeeni:
 
250g voita
2dl sokeria
1.5dl Lyle's Golder Syrup (suomalaisessa ohjeessa tämä olisi tummaa siirappia. Sillä Lyle's ei ole tummaa siirappia, piparit jäävät hailakoiksi. Jos haluaa vähän väriä lisää pipareihin, voi lisätä Black Treacle siirappia ruokalusikallisen - ei sen enempää sillä se antaa muuten palaneen maun pipareille)
1.5tl kanelia
1.5tl jauhettua kardemummaa (kantsii tuoda Suomesta... vaikka kuuleman mukaan täälläpäin intialaisista ruokakaupoista löytyy jauhettua kardemummaa)
1tl neilikkaa
1tl inkivääriä
 
 
 
 
Nämä sekoitetaan yhteen ja kiehautetaan. Annetaan jäähtyä ja sitten lisätään (kuivat aineet ensin sekoitetaan yhteen perinteiseen leivontatapaan):
 
2 kananmunaa
1tl suolaa
2tl soodaa
9dl vehnäjauhoja
 
Kohmeta jääkaapissa yön yli. Paistetaan 200 asteessa 6-10 minuuttia. Nam!
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails