maanantai 30. joulukuuta 2013

Minun vuoteni 2013

Päätin kirjoitella tälläisen perinteisen uudenvuodenkyselyn joita on aikaisemmin blogeissa liikkunut. Yleensä olen tehnyt kuvakoosteen kuluneesta vuodesta, sen enemmän fiiliksiä tai mietteitä erittelemättä, mutta tänä vuonna teki mieli syventyä enemmän kuluneeseen vuoteen. Kuvakoosteenkin kyllä teen, sitten vähän myöhemmin.
1. Mitä sellaista teit viimeksi kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?
Tulin äidiksi.
 
2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutena vuotena tekemäsi lupaukset?
En tainnut tehdä yhtäkään uudenvuodenlupausta, sillä ennestään tiedän että olen aika huono niitä pitämään. Ainoa lupaus jonka olen koskaan onnistunut pitämään on ollut hampaitten jokailtainen lankaus - vuoden aikana siitä muodostui hyvä tapa.

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana?
Tuli monta ihanaa naista. Synnytysvalmennuksessa tuli seitsemän uutta kaveria, ja sen jälkeen vauvaharrastuksissa (ja erityisesti NCT-tapaamisissa) monia uusia kavereita. Harmi vaan että yksi läheisimpiä kavereita muuttaa nyt vuodenvaihteessa toisaalle.
 
4. Menetitkö ketään läheistäsi?
En.
 
5. Missä maissa vierailit?
Suomessa ja Englannissa. Enpä ole pitkiin aikoihin vieraillut missään muualla.
6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et viimeksi kuluneen vuoden aikana saanut?
Enemmän unta, vähemmän stressiä.
7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?
05.06.2013. Vauvan syntymäpäivä.
 
8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?
En nyt ole mistään erityisestä kovin ylpeä, mutta paljon sain tehdä töitä sekä imetyksen onnistumisen eteen että uuden työpaikan löytämiseen.
 
9. Mikä oli suurin pettymyksesi?
No ehkä se että se ultimate-unelmatyöpaikka jäi sivu suun. Mutta ehkä se tarkoittaa sitä etten olisi sinne ollutkaan niin sopiva, täytyy ottaa se siltä kannalta.
 
10. Sairastitko tai loukkaannuitko?
Synnytyksestä parantuminen kesti useamman kuukauden ja kävely oli vaikeaa pari kuukautta. Muuten olin kohtalaisen terve.
 
11. Mikä oli paras ostoksesi?
Itselle Storksakin hoitolaukku (tätä on paljon kivempi pitää mukana kuin jotain rumaa tavallista vaippalaukkua), ja vauvalle Joolz Day vaunut olivat ihan loisto-ostokset. Erinäisiin Stokke ostoksiin vauvalle ollaan myös oltu tosi tyytyväisiä.
 
12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?
Ei kenenkään noin yleisesti ottaen, mutta vähän ihmetytti joidenkin ihmisten (lähinnä netissä ilmaistujen mielipiteiden) ehdottomuus  lasten kasvatukseen ja ruokkimiseen liittyvissä asioissa.
  
13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Vauvaan...
 
14. Mistä ihan todella, todella innostuit?
Vauvasta ja kaikkeen vauvaan liittyvästä! Vauvantarvikkeista, ja vauvatietoudesta. Yllättäen innostuin myös lukemaan paljon synnytyslääketieteestä, erityisesti synnytyksen jälkeen.
 
15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?
 

 

16. Viime kauteen verrattuna, oletko:
i. onnellisempi vai onnettomampi: Onnellisempi, roimasti.
ii. laihempi vai lihavampi: Laihempi, raskauskiloja lähtenyt nyt noin 15.  
iii. Rikkaampi vai köyhempi: Köyhempi, Englannissa äitiyslomarahat ei päätä huimaa...

17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?
Nukkuneeni.

18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?
Roikkuneeni netissä turhanpäiten tekemättä mitään järkevää.
 
 
 
 
19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?
Aaton omassa kodissa kestitsemässä sukulaisia, joulupäivän ja tapaninpäivän anoppilassa. Juhannusta en viettänyt ollenkaan, se kun soljuu ohi täällä Englannissa ihan tavallisena päivänä.

20. Rakastuitko kauden aikana?
Tasaisen rakastunut koko vuoden aikana.
 
21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?
One born every minute. Ei taida olla yllättävää että palataan taas tähän synnytysaiheeseen. Viihdykkeenä Supernatural oli ihan ykkönen, nyt jäänyt vain paitsioon sillä meidän kanavilta ei näy uusinta kautta vielä.
 
22. Vihaatko mitään tai ketään jota et vihannut tähän aikaan viime vuonna?
En. Ylipäätänsä viha on mielestäni turhan rasittava ja stressaava tunne, mielummin olen jostain välinpitämätön. Turha kohottaa verenpainettaan jonkun itsestä riippumattoman asian vuoksi, ja jos se on jotain itseensä liittyvää, sitä kannattaa muuttaa. Ja vastatakseni kysymykseen myös toisin, en ollut välinpitämätönkään mitään kohtaan.


 
 
23. Mikä oli paras lukemasi kirja?
 
24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?
Tänä vuonna en löytänyt mitään uutta musiikkia, harmi!
 
25. Mitä halusit ja sait?
Uuden työn. Sain kaksi työtarjousta, joista pitää päättää parempi.
 
26. Mitä halusit, mutta et saanut?
Tismalleen opintojani vastaavan työn. En saanut, mutta läheltä liippaa.

27. Mikä oli vuoden paras elokuva?
Hobitti.
 

 
 
28. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit?
Täytin 30, ja kävin miehen ja vauvan kanssa pihviravintolassa.
 
29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi selkeästi paremman ja onnellisemman?
Ehkä enempi matkustellu, olisi ollut mukava päästä kokemaan joitain uusia maita tai edes kaupunkeja. Tai olisin ollut ihan tyytyväinen vaikka olisin käynyt joissain vakiosuosikkipaikoissa uudemmankin kerran. Tai vaikka edes kotimaamatkailemassa - haluaisin nähdä Skotlannin uudestaan, käydä Dorsetissa ja Walesissa, ja Isle of Skyellä.
 
30. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana?
Mumsy... Imetys-paidat (tai muuten helpon sisäänpääsyn paidat), raskaushousut, ja kotiverkkarit ovat olleen suosiossa. Ehkä tästä suosta noustaan vielä ensi vuonna! Viimeistään sitten työhön paluun merkeissä täytyy vähän uudistua.
  
31. Mikä piti sinut järjissäsi?
Ihanat mammakaverit joilta saa vertaistukea ja ymmärrystä erilaisissa vauvakriisitilanteissa.
32. Ketä julkkista himoitsit eniten?
Samat vanhat suosikit edelleen ovat Ewan McGregor, James McAvoy ja Tom Hardy.
 
33. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikautti sinua eniten?
Syyrian sota, sen jatkuva eskaloituminen ja monet lapsiuhrit.
 
34. Ketä kaipasit?
Vauvaa silloin kun olin itse poissa kotoa. Kavereihin verrattuna olen jättänyt vauvan aika usein kaksisteen isänsä kanssa - noita työhaastatteluja kun kertyi useampi.
 


 
 
35. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?
No vauva tottakai! Päivä päivältä tulee enemmän hänen oma persoonallisuus esiin ja varsin hauska typykkä hän onkin. Muista ihmisistä varmaankin eräs mammakaveri, jonka lapsi syntyi viikkoa ennen  omaa vauvaa. Ollaan käyty paljon kahvittelemassa ja juttelemassa syntyjä syviä.
 
36. Mikä tai kuka yllätti sinut viime vuonna?
No ehkä se yllätti että kuinka erilaiseksi elämä muuttuu heti lapsen synnyttyä. Asiat menevät aivan erilaiseen tärkeysjärjestykseen - aikaisemmin tärkeät asiat tuntuvat jokseenkin merkityksettömiltä sillä elämässä on muuta paljon tärkeämpää. Lisäksi vauva vie yllättävän paljon aikaa - ihmettelen mitäköhän tein aikaisemmin kaikilla vuorokausien tunneilla! 
37. Mitkä viisi asiaa asetat tavoitteiksesi ensi vuodelle? Nämä eivät ole uudenvuodenlupauksia, vaan henkilökohtaisia tavoitteita.
Haluaisin alkaa rakentamaan uraa, en pelkästään tehdä työtä. Haluaisin oppia jotain uutta, tai tulemaan jossain taidossa paremmaksi, ehkäpä jossain kielessä tai käsityötaidossa. Haluaisin pitää parempaa huolta kodistani ja vihdoinkin oppia sisustamaan - siihen auttaisi pitkän linjan romunraivaus (uskomatonta miten paljon kaikenlaista vauvantarviketta kertyy nurkkiin!). Haluaisin nauttia tästä hetkestä enemmän, enkä miettiä jatkuvasti tulevaa ja stressata asiasta tahi toisesta. Viimeiseksi, haluaisin kehittää tätä blogia johonkin suuntaan - mutta mihinköhän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails