maanantai 10. marraskuuta 2014

Miten minusta tuli ulkosuomalainen / From London by Sanna

Tällä viikolla Miten minusta tuli ulkosuomalainen -sarjassa Sanna, joka kirjoittaa blogia From London.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Näin Sanna kertoo itsestään ja blogistaan


Olen parikymppinen ensimmäisen vuoden yliopisto-opiskelija Lontoosta. Pyrin käyttämään vapaa-aikani tehokkaasti mm. mallin töihin, lähipubissa istumiseen, kavereiden näkemiseen ja toinen toistaan hauskempien brittikomedioiden seuraamiseen. Kuulumisten ja Lontoo-vinkkien ohella blogistani löytyy muun muassa juttua kulttuurieroista, ja omia kokemuksia kaksikulttuurisesta parisuhteesta.
 
 

 1.      Minne menit ensimmäisellä ulkomaanmatkallasi ja mitä siitä jäi mieleen? 

Kävin vaahtosammuttimen kokoisena Kanarialla. Reissusta en siis aivan hirveästi muista, mutta kuuleman mukaan olin huutanut palosireenin lailla, kun minua yritettiin saada pois hotellin uima-altailta. 


2.      Matkustelitko paljon lapsena ja teini-ikäisenä? 


Olen kiitollinen siitä, kuinka paljon olen saanut matkustaa. Olen käynyt muutaman kerran Aasian suunnalla, ja Eurooppaakin on tullut koluttua läpi. Muistan ensimmäisen ulkomaanreissuni ilman vanhempia – olin silloin vielä alaikäinen ja tuntui niin hienolta reissata yksin! 


3.      Oletko asunut missään muussa maassa kuin Suomessa ja nykyisessä asuinmaassasi? 

En ole ehtinyt asumaan muualla kuin Suomessa ja täällä Englannissa. 4.      Milloin ja miksi muutit nykyiseen asuinmaahasi? 


Muutin Lontooseen muutama päivä ylioppilaskirjoitusten jälkeen. Olin aina haaveillut ulkomailla asumisesta, enkä oikein Suomessa tiennyt mitä haluaisin opiskella, joten välivuoden vietto kuulosti hyvältä vaihtoehdolta. Onneksi lähdin!

5.      Oliko sinun tarkoitus muuttaa pysyvästi? Miksi jäit asumaan nykyiseen asuinmaahasi? 

Tarkoituksenani oli asua Briteissä vuosi, muuttaa takaisin Suomeen ja lukea kevään pääsykokeisiin. En edes ihan tarkkaan tiedä, missä vaiheessa tarkkaan harkittu suunnitelmani muuttui, mutta havahduin tänä keväänä siihen, että minulla olikin opiskelupaikka ja täkäläinen poikaystävä. Jotenkin ajatus Suomeen palaamisesta vain jäi.

6.      Jos joku tulisi asuinpaikkakunnallesi 48. tunniksi, mitä heidän kannattaisi tehdä ja kokea? 

Hankala kysymys, Lontoossa kun on jokaiselle jotain. Jos Big Benit, London Eyet ja kiireinen Oxford Street on jo nähty, suosittelisin musikaaleja, joihin voi löytää hyvinkin halpoja lippuja, Euroopan korkeinta pilvenpiirtäjää The Shardia ja Natural History Museumia. 
 
7.      Mitkä ovat kolme parasta ja kolme huonointa asiaa asuinmaastasi? 

Parhaita asioita ovat pubikulttuuri, ihmisten suvaitsevaisuus ja varsinkin Lontoon suomat mahdollisuudet. Jos lähipubiin kipaisee pikaiselle lasilliselle verkkarit päällä ja crocsit jalassa, kukaan ei katso kieroon, sillä kreisimpi tapaus löytyy aina nurkan takaa. Joskus juttelu tuntemattomien kanssa voi johtaa mitä uskomattomimpiin tilaisuuksiin. Huonoimpia asioita ovat kauppojen puutteelliset maito- ja karkkihyllyt, Lontoon kalleus ja vaihteleva sää.

8.      Jos vertaisit asuinmaatasi Suomeen, millä tavalla se on parempi ja millä huonompi kuin Suomi? 

Asuntojen huono kunto (home, yksinkertaiset ikkunalasit, erilliset hanat, sisäänpäin aukeavat ovet) ja lukukausimaksujen kalleus ahdistavat ilmaiseen koulutussysteemiin ja tasokkaisiin asuntoihin tottunutta suomalaista. Toisaalta täällä ihmiset ovat hyvin kohteliaita ja ystävällisiä, ja TV:stä tulee päivittäin loistavaa komediaa!

 9.      Käytkö Suomessa usein? Matkusteletko muuten paljon?


 Käyn Suomessa kolmisen kertaa vuodessa. Haluaisin matkustaa enemmän, mutta jotenkin päädyn aina bookkaamaan lennot Suomeen jonkun muun kohteen sijaan. Tämä harmittaa, sillä Lontoosta lähtee paljon halpoja lentoja ympäri maailmaa.

 10.  Aiotko/uskotko palaavasi Suomeen asumaan vielä joskus? Miksi?


 En osaa sanoa. Tällä hetkellä elämä on täällä Briteissä, mutta tavallaan minua stressaa, etten tiedä missä asun vaikkapa viiden vuoden kuluttua. Helpointa on mennä päivä kerrallaan.
 11.  Minkä ohjeen antaisit ulkomaille muuttavalle ja uudelle ulkosuomalaiselle?

 On helppoa vertailla Suomea ja uutta asuinmaata, mutta varsinkin alussa vertailu voi olla hyvinkin kuluttavaa. Kannattaa mahdollisimman nopeasti hyväksyä, että uudessa maassa toimitaan eri tavoin. Asioiden hoitaminen toisella lailla ei kuitenkaan tarkoita tavan olevan automaattisesti väärä.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Minä olen tietty vähän jäävi näissä Lontoo-blogeissa, rakastan niitä kaikkia, mutta ehdottomasti kannattaa käydä tutustumaan Sannan menevään blogiin. Sieltä on hauska myös bongailla behind the scenes kuvia mallinkeikoilta.
 
Jos haluaisit mukaan haastateltavaksi, mailaile osoitteeseen suklaatajakahvia (a) gmail.com
 
 

4 kommenttia:

 1. Moi! Olen ollut jonkin aikaa vähän blogimaailmasta ulkona ja bongasin tämän Miten minusta tuli ulkosuomalainen -sarjan vasta nyt, rupean heti lukemaan näitä läpi :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva - näitä onkin kertynyt jo ihan hyvä määrä, oliskohan niitä nyt kymmeninen? Lukemista riittää hetkiseks ainakin :)

   Poista
 2. Se on jännä kuinka erilailla jokainen ulkosuomalainen näkee maansa :D

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails