tiistai 7. huhtikuuta 2009

Aurinkolaseista

Tulipa tälläinen vinkki mieleen nyt näin auringon säteitten tullessa taas esille... Monet taitaa ostella aurinkolasinsa H&M:stä, Seppälästä tai muista vaatekaupoista. Kun aurinkolasit saa kympillä tai alle monella pikku-fashionistalla riittää varaa hankkia näitä monia kivoiksi asusteiksi.

Mutta ennenkuin käytte ostamassa Hennesistä ne uudet aurinkolasit miettikääpä tätä. Aurinkolasien perimmäinen funktio on suojata silmää ilkeiltä auringonsäteiltä jotka voivat aiheuttaa vaikka mitä ikäviä rappeutumia. Noh, ne CE-merkinnät jotka läntätään jokaiseen aurinkolasiin kiinni eivät kerro oikeasti yhtään mitään siitä suojaavatko nämä lasit silmiäsi. CE-merkintöjä ei valvo kukaan vaan ne jokainen valmistaja länttää itse sinne kiinni, ja useimmiten (aina?) ne UVA/UVB-suojat eivät todellakaan pidä paikkaansa.

No joku voi tietenkin miettiä että mitä väliä, onhan sitä ennenkin pärjätty ilman UV-suojia ja ihmiskunta on silti lisääntynyt, mitä väliä jos ostaa aurinkolasit ilman hyvää UV-suojaa. Ongelma näitten halpislasien kanssa tuleekin siinä että ne kyllä suojaavat häikäisyltä, ovathan ne tummia. Kaikkihan tietää että pimeässä pupillit laajentuvat päästääkseen lisää valoa silmän sisään. Samantyyppinen reaktio tapahtuu aurinkolaseja käyttäessä, pupillit laajentuvat ja UV-suojan puuttuessa päästävät ekstra-määrän niitä ilkeitä auringonsäteitä sisään, aiheuttaen potentiaalisia ongelmia tulevaisuudessa.

Että ostakaapa aurinkolasinne ihan oikeista optikkoliikkeistä joissa aurinkosuojat ovat mitä väitetään.


Kuvituksena omia aurinkolaseja.

4 kommenttia:

 1. Mä olen tässä viimeisen viikon ollut postaamassa siitä että pitäisi löytää kivat kunnon aurinkolasit. Olen kaksi kesää yrittänyt löytää kivoja optikkoliikkeistä, siinä onnistumatta. Täytyy yrittää nyt täällä. Ainoat kivat kun on menneisyydessä löytyneet juuri H&Mltä. Ja minä kun oikeasti olen yrittänyt etsiä! :/

  VastaaPoista
 2. Moikka!
  Kiitos tästä kirjoituksesta. Siinä oli asiaa, ja nautin siitä jo pelkästään sen takia että opin uuden mehukkaan sanan: pikku-fashionista ;-)

  VastaaPoista
 3. Johanna, Hennesillä on tosiaan aina tosi kivannäköisiä yksilöitä mut kyllä mun mielestä kunnon Chanelit tai muut merkkilasit päihittää ne kymppi-nolla :)

  Linnea, heh joo :) Kiitoksia kommentista ja vastavierailusta :)

  VastaaPoista
 4. Päivittäähän ne varmasti jos löytää itseä miellyttävän mallin. Sehän se ongelma juuri onkin. En ole löytänyt noista "kunnon" merkeistä kivaa, itseäni miellyttävää, mallia.

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails